Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Newsy, nowinki, powiadomienia i plotki.  (Przeczytany 24066 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Devil_Imp

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    Newsy, nowinki, powiadomienia i plotki.
    « dnia: Grudnia 06, 2012, 22:38:51 »
    Witam! Ten wątek służy do bombardowania Was najróżniejszymi nowościami z dziedziny moda z naszej strony oraz do komentowania ich z Waszej. Będziemy tu co jakiś czas wrzucali jakiś ciekawy materiał, bądź pomysł.

Ażeby zachęcić Was do tej zacnej procedury, przedstawiam Wam ten oto poniższy link. Nie jest to jednak zwyczajny link, o nie. Jest to link do pierwszego w historii naszego moda filmiku kręconego na cyfrowym planie naszej modyfikacji. Ukazuje on nowe jednostki, skrypty SI, skrypty czarów, mapę oraz muzykę z Chronicles of Might&Magic. Zatem usiądźcie wygodnie i rozkoszujcie się prawie 10 minutami prezentacji tego, co czeka Was gdy już wypuścimy moda :)

Pozdrawiam!

PS. Polecam oglądać w jakości HD.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 06, 2012, 22:47:34 wysłana przez Mat Berserker »
    Uwaga: Zanim zadasz pytanie w wątku zajrzyj do FAQ, znajdującego się na pierwszej stronie, być może znajdziesz tam odpowiedź :)

Offline Avallach

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Newsy, nowinki, powiadomienia i plotki.
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 06, 2012, 23:12:29 »
    Chłopaki normalnie bym przyszedł i was ucałował gdybym był w stanie ten filmik to po prostu epickość w czystej postaci zarąbiście żeście zrobili motyw zaklęć, jednostki, muzyka ahh czekam z niecierpliwością :)

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 06, 2012, 23:24:07 »
    Jak zrobiliście, że strzelcy trzymają napięte łuki, ale czekają z salwą na rozkaz :D? Gracze podstawieni?
    (click to show/hide)

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 06, 2012, 23:35:08 »
    Oczywiście, wynajęliśmy 30 profesjonalnych aktorów po czym dostarczyliśmy im laptopy i zaczęliśmy nagrywać. ;)
    Tak naprawdę to jest to jeden z wbudowanych skryptów dodanych w którejś z wersji 1.15x i dodanie go sprowadzało się do zamiany jednej liczby w pliku konfiguracyjnym. W czasie nagrywania na serwerze były maksymalnie 4 osoby, reszta to boty. W przyszłości najprawdopodobniej podzielimy się nagraniem z jakiejś zwyklejszej bitwy na której lepiej będzie widać AI używającą czarów.

Offline Haazheel

• Użytkownik
    • Piwa: 17
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 07, 2012, 12:28:27 »
    Jesteście cudo twórcami!!!

Offline Krystian80

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 07, 2012, 13:32:15 »
    Ładnie :)
    http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    zapraszam do rejestracji i zarabiania pieniędzy z tego ref linku  ;)
    http://s2.postimage.org/tlyuonetl/angiel.png

Offline MrAdrianPl

• Użytkownik
    • Piwa: -22
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 07, 2012, 13:59:07 »
    doczekałem się wreszcie

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 07, 2012, 14:39:37 »
    Oczywiście, wynajęliśmy 30 profesjonalnych aktorów po czym dostarczyliśmy im laptopy i zaczęliśmy nagrywać. ;)
    Tak naprawdę to jest to jeden z wbudowanych skryptów dodanych w którejś z wersji 1.15x i dodanie go sprowadzało się do zamiany jednej liczby w pliku konfiguracyjnym. W czasie nagrywania na serwerze były maksymalnie 4 osoby, reszta to boty. W przyszłości najprawdopodobniej podzielimy się nagraniem z jakiejś zwyklejszej bitwy na której lepiej będzie widać AI używającą czarów.
    Taki skrypt to byłby kamień milowy w modach z bronią palną!
    (click to show/hide)

Offline dew350

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Archanioł Inkwizytor
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 07, 2012, 15:19:12 »
    powiem wam tyle że ten mod nie jest super....... tylko jest BOSKI ! ze zwykłego moda stworzyliście coś wspaniałego, moim zdaniem to powinno być dlc do warbanda wielkie gratulacje i już czekam z większą niecierpliwością na wersję beta
    Follow the damn train CJ

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 07, 2012, 16:03:53 »
    Na moje te byki (nie pamiętam jak się nazywają) są za silne... :/

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 07, 2012, 16:14:25 »
    To nie gorgony sa za silne, tylko szkielety zbyt do dupy :D Ale o to chodzi bo ich ma być pierdyliard.
    (click to show/hide)

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 07, 2012, 18:33:11 »
    Skoro tak to czy serwer wytrzyma pierdyliard tych istotek, które padają na hita od jakiejś laski?
    I właśnie jak stoi sprawa z wydajnością? Bo na filmiku nie widać trawy a chwilami obraz klatkuje, wina serwera, optymalizacji czy po prostu montażu?
    Mod oczywiście zapowiada się b dobrze ale mam lekkie obawy czy warband to wytrzyma :D

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 07, 2012, 20:15:17 »
    Trawy nie ma bo z reguły na terenie Deyi nie rośnie.
    W sprawie przycinania się filmu. Wszystko jest spowodowane problemami z moim komputerem, miałem ogromne problemy sprzętowe i przycinało się prawie wszystko, nie mówiąc już o sytuacji gdy obraz był do tego nagrywany co generuje bardzo duże obciążenie. Dodatkowo większość ujęć była kręcona przed wprowadzeniem modeli lod(które aktualnie są już w większości zaimplementowane).
    Tak więc o wydajność możecie być w miarę spokojni, niech za rekomendacje posłuży fakt że grał w to z nami Filcefix a jego komputer ma wydajność jak paroletni telefon komórkowy :D

Offline Filcefix

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 07, 2012, 21:28:36 »
     Tak, podpisuję się obiema łapami, nogami i mackami. Jak u mnie chodzi, to u każdego 23 razy lepiej. Hmmm chyba w sumie już 12 lat wybije, aha i mam 37 GB ogólnego miejsca ;P Swego rodzaju paradoksem może być fakt iż jestem wstanie zrobić mapy na których sam nie mogę zagrać.

Offline Gaspar

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 07, 2012, 21:52:09 »
     Również gratuluję własnego subforum. Widać ,iż pracę posuwają się szybko i zgrabnie w dobrym kierunku. Gdy wczoraj siedziałem o 23.00 zupełnie znudzony, wszedłem jak co dzień na ten temat szukać jakiś nowych materiałów czy wiadomości. Ale miałem nosa! Akurat zjeżdżałem pomalutku w dół strony. Widziałem jakiś link ,który przeniósł mnie gdzieś na inną podstronę forum i klik! Patrzę, patrzę a tu filmik! No pięknie- myślę sobie ,będzie 10 min seansik na dobranoc :)  Jeah moje dwie ulubione frakcje w ciekawych ,,oblężynach'' . Efekty nawet fajne w trailerze. Tyle ,że czasami widać klatkowanie. Film spodobał się mnie i mojemu starszemu bratu bardzo. (Do tego stopnia ,że sam zaciekawił się Heroes III).Bardzo fajny pomysł z wykorzystaniem księgi zaklęć z trójeczki. Widać ,że było dużo roboty ale warto było. Dziękuje za filmik czekamy na was następny krok. Może niedługo nawet pojawi się data premiery (dobrze myślę?).   Tak czy siak, gratuluję i kontynuujcie swój wspaniały projekt ,,Odrodzenie Bohaterów Mocy i Magii 3''. RoE znowu się odrodzi tym razem w nieco inny sposób.