Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Chirurgia a walka?  (Przeczytany 3791 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    Odp: Chirurgia a walka?
    « Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 07, 2012, 15:32:54 »
    Pierwsza pomoc - jeśli ktoś przeżyje, to pierwsza pomoc natychmiast przywraca parę punktów zdrowia
    Postacie ponadprzeciętne zawsze przeżyją, chyba że modyfikacja to zmienia.
    Jeśli taka postać straci pewną ilość życia to % tego zostanie uzdrowiony po rundzie o x domyślną wartość+kilka % za każdy poź. FA;Jeśli to lekarz zostanie ranny, nie pomoże sam sobie, chociaż uleczy resztę drużyny niezależnie od momentu, w którym sam jest ranny.

Postacie zwykłe albo są ranne i muszą odpocząć jakiś czas aby być gotowym do walki albo są 100% gotowe, niezależnie czy traciły prawie całe zdrowie czy tylko były draśnięte.

Offline Eryk1983S

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 11, 2012, 23:31:15 »
    Niewykluczone, że tak właśnie jest. W końcu tylko bohaterowie mają wskaźnik zdrowia wyrażony w procentach, a żołnierze nie.

Offline Czarnoksiężnik z Angmaru

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    « Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 06, 2013, 22:37:39 »
    Przecież to wszystko można przeczytać w opisie umiejętności, które znajdują się w oknie postaci.

Chirurgia: każdy punkt tej umiejętności daje +4% szansy, że śmiertelnie raniony żołnierz zostanie ogłuszony, a nie zabity. Czyli mając 10 chirurgi, szansa na przeżycie śmiertelnie ranionego żołnierza wynosi 40%, a 100% szansy na przeżycie byłoby dopiero przy chirurgii na poziomie 25.

Pierwsza pomoc: każdy punkt tej umiejętności przywraca 5% utraconych w misji (misja to wszystko oprócz "areny") punktów zdrowia bohaterom NPC, po zakończeniu tej misji. Przykład: Mam 6 pierwszej pomocy, w bitwie straciłem 20 hp. Po bitwie odzyskam 6 hp.

Leczenie raz: każdy punkt tej umiejętności zwiększa szybkość leczenia ran o 20%. Zauważyłem, że gdy mamy tą umiejętność na 0, przywraca się nam ok. 1hp na godzinę (w grze).

Oczywiście wszystkie te umiejętności działają, gdy posiadający je bohater nie jest ranny. NPC są ranni, jeżeli mają mniej niż 25% zdrowia, a w przypadku gracza ta granica jest niższa, ale nie wiem ile wynosi.

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    « Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 06, 2013, 22:43:09 »
    Chirurgia: każdy punkt tej umiejętności daje +4% szansy, że śmiertelnie raniony żołnierz zostanie ogłuszony, a nie zabity. Czyli mając 10 chirurgi, szansa na przeżycie śmiertelnie ranionego żołnierza wynosi 40%, a 100% szansy na przeżycie byłoby dopiero przy chirurgii na poziomie 25.
    - Na poz. 19(76%+podstawowe 25%).

Oczywiście wszystkie te umiejętności działają, gdy posiadający je bohater nie jest ranny. NPC są ranni, jeżeli mają mniej niż 25% zdrowia, a w przypadku gracza ta granica jest niższa, ale nie wiem ile wynosi.
    5hp dla gracza; 15hp dla reszty.

Offline oskaru1234

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #19 dnia: Lutego 02, 2013, 21:52:12 »
    Ja osobiście Chirurgię polecam szkolić priorytetowo! No bo zobaczcie sami, przykładowo wydamy 3000 na wyszkolenie 10 porządnych ludzi. I ich stracimy w walce. 3000 denarów w plecy ,a o pieniądze nie tak łatwo. No ,a z Chirurgią zostaną tylko ranni i powrócą po dłuższej chwili.