Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Battlefield Play4Free  (Przeczytany 5318 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline koninsiu

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Battlefield Play4Free
    « dnia: Grudnia 02, 2012, 08:16:26 »
    Witam.
    Chciałbym przedstawić wam gre Battlefield Play4Free która jak nazwa mówi jest całkowicie darmowa (oprócz mikro płatności typu premium itp.)
    W grze wcielamy sie w jedną z czterech postaci (można na koncie miec tylko dwie, ale jak ktos sie nudzi moze kupic miejsce na inne) :
    -zwiadowca(snajper)
    -szturmowiec
    -medyk
    mechanik
    Z tego co widze na serwerach battlefielda p4f to większosc graczy gra zwiadowca lub szturmowce jak ja.
    Gra bardzo fajna napewno was wciągnie i polecam. ;)

« Ostatnia zmiana: Grudnia 03, 2012, 22:06:52 wysłana przez HUtH »

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    Odp: Battlefield Play4Free
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 02, 2012, 12:20:07 »
    Mikro płatności? Pff. Play4free pay2win.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 02, 2012, 13:22:03 wysłana przez Bloomy »

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 02, 2012, 12:53:21 »
    Mikro płatności? Pff. Play4free play2win.
    Raczej pay2win :D
    A temat już jest... a przynajmniej był poruszany w ogólnym bf

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 02, 2012, 13:16:49 »
    Bardzo przepraszam autora wątku, jednocześnie dziękując użytkownikowi który mnie poprawił :) Co nie zmienia faktu, że popełnił błąd ortograficzny, a sama recenzja gry nie była obfita w informacje.

(...)oprucz(...)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 03, 2012, 16:12:30 wysłana przez wesch96 »
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 03, 2012, 13:10:17 »
    Zanim pouczysz kogoś bez rozpoznania lepiej sprawdź czy nie zaliczysz gigantycznej wpadki.
    Koleś pisze o grze Battlefield Play4Free która wygląda tak:
    http://www.youtube.com/watch?v=433woTMoFOE&feature=player_embedded#!
    a ty podajesz linki do tematów o Battlefield Heroes które wygląda tak:
    http://www.youtube.com/watch?v=_u9xG09Ejk0
    Jak widać różnica jest kolosalna.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 03, 2012, 15:48:54 »
    Ja grałem swego czasu w obydwie gry. Jednakże Battlefield Play4Free przypadł mi bardziej do gustu niż Heroes. Jak się ma dobre oko i lepszy sprzęt to można szybko dochodzić na wyższe levele. Bo tak jak założyciel tematu wspomniał, większość ludzi gra na szturmowcu i zwiadowcy, jednakże najszybciej na wyższy level można awansować grając jako mechanik. Jak już ktoś zacznie w to grać i weźmie zwiadowce - to polecam grać w większości na gorączkach, to dopiero daje pole do popisu snajperowi.
    Pozdrawiam, Prusak
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Theoden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 04, 2012, 13:19:10 »
    Grałem w to bardzo długo. W końcu zacząłem grać rzadziej i jedynie na ich głównej stronie sobie tylko karty z itemami odkręcałem... co robię do teraz. ^_^ Grę usunąłem tylko pod tym względem, że miałem mało miejsca na dysku i musiałem sobie jakoś zwolnić. Młotek niestety też poleciał. ;_; Cóż, grę skończyłem na 11 poziomie jako mechanik. Dla mnie chyba najlepszy z czterech. Wcześniej miałem chyba 9 szturmowiec, no ale chyba ktoś mi konto zhackował do BF'a (i NFS'a Worlda), a się okazało, że zmieniałem hasło i zapomniałem, później się przypomniało. :P Oczywiście w BF'ie zdążyłem nowe konto zrobić, w NFS'sie na szczęście nie. :D

Ogólnie to grało mi się dobrze. Tylko szkoda, że na low detalach. :D Ale jeśli ktoś nie ma dobrego kompa, a chce pograć w jakiegoś FPS'a przez neta w miarę realnego, to poleciłbym właśnie tego BF'a. :)

Offline Bloomy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 04, 2012, 16:17:23 »
    Grałem w to bardzo długo. W końcu zacząłem grać rzadziej i jedynie na ich głównej stronie sobie tylko karty z itemami odkręcałem... co robię do teraz. ^_^ Grę usunąłem tylko pod tym względem, że miałem mało miejsca na dysku i musiałem sobie jakoś zwolnić. Młotek niestety też poleciał. ;_; Cóż, grę skończyłem na 11 poziomie jako mechanik. Dla mnie chyba najlepszy z czterech. Wcześniej miałem chyba 9 szturmowiec, no ale chyba ktoś mi konto zhackował do BF'a (i NFS'a Worlda), a się okazało, że zmieniałem hasło i zapomniałem, później się przypomniało. :P Oczywiście w BF'ie zdążyłem nowe konto zrobić, w NFS'sie na szczęście nie. :D

Ogólnie to grało mi się dobrze. Tylko szkoda, że na low detalach. :D Ale jeśli ktoś nie ma dobrego kompa, a chce pograć w jakiegoś FPS'a przez neta w miarę realnego, to poleciłbym właśnie tego BF'a. :)

Say what? Doszukujesz się realizmu w tym czymś? Zagraj sobie w armę, to wtedy możemy pogadać o jakimkolwiek realizmie

Offline Theoden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 04, 2012, 18:52:30 »
    Moim zdaniem delikatny realizm jest. Na pewno większy niż w innych strzelankach. I nie porównuj Army, bo grałem, i wiem jaka jest. To teraz powiem: doszukujesz się realizmu? Nie porównuj Army do America's Army. :)

Offline wolfer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 04, 2012, 19:29:09 »
    Moim zdaniem delikatny realizm jest. Na pewno większy niż w innych strzelankach. I nie porównuj Army, bo grałem, i wiem jaka jest. To teraz powiem: doszukujesz się realizmu? Nie porównuj Army do America's Army. :)
    Arme znam... nie żeby mi się spodobała ale realizm to jest coś... W armie miałem cholerne problemy z wypatrzeniem przeciwnika... :) Americans Army? Pierwsze słyszę... Ciekawe?

Offline b@rtu$

• The Deluge dev
    • Użytkownik
    • Piwa: 47
    • RW_Pocztowy_Bartus
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 04, 2012, 20:17:11 »
    Pisałem w temacie ogólnym do BF to i tutaj napisze, grałem dość długo w tą grę. Z początku dawała radę. Duże możliwości personalizacji postaci, nawet polskie mundury są. Z czasem da się zauważyć że balans jest raczej słaby. Osobiście nie lubię gier w których headshot nie zabija(chodzi mi o one shot one kill). Grałem snajperem, więc tym bardziej było to wkurzające. Szczególnie gdy zadałem przeciwnikowi uzbrojonemu w wysoko kalibrowy karabin snajperski 98ptk "obrażeń" na 100. Zostajesz wtedy wypatrzony, a przeciwnik z "dużą" snajperką kupioną za kasę lub wygraną(a raczej wylosowaną) ma już łatwiej Cię ubić. Dużo gorzej jest przy szturmowcu, ten musi strzelić około 3 razy w głowę... Ogólnie dużo się dzieje i da się grać, ale mnie cieszą strzały z dużej odległości które skutkują przerzedzeniem szeregów wroga, a nie wyświetleniem liczby obrażeń za trafienie w głowę... Jeśli ma się kasę to lepiej kupić pełne battlefield3 niż grać w to.
    Arme znam... nie żeby mi się spodobała ale realizm to jest coś... W armie miałem cholerne problemy z wypatrzeniem przeciwnika... :) Americans Army? Pierwsze słyszę... Ciekawe?

"Symulator", a może raczej gra na której trenowali żołnierze US. Taka reklama zachęcająca do wstąpienia do wojska. Gram w nią dłużej niż w M&B. Jest to najbardziej optymalna(rozrywka/realizm) gra na rynku. Sprawdzam co jakiś czas inne "realistyczne" gry po czym wracał cały czas do tej. Zasady w niej są proste, jeden strzał w głowę =śmierć, dwa w korpus też(choć tutaj przeszkolony w pierwszej pomocy kolega może Cię podnieść), każda rana pozostawia swój znak do końca rozrywki. Od ran możesz się wykrwawić. Będąc pod ostrzałem, masz obniżony recoil. Możesz dostać rykoszetem. Karabin czasami się zacina... itd itp... ogólnie wszystko to co według mnie powinno być. Niestety ostatnie wersje są mocno zabugowane...

Offline Bloomy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 04, 2012, 20:19:45 »

Nie widzę żadnego realizmu w bfp4f, dostajesz serią w klatę i koleżka rzuca w ciebie apteczką i lecisz dalej? Dobre sobie.

Offline Theoden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 05, 2012, 16:07:39 »
    Niby tak... ale w końcu gra nie jest zrobiona dla tych co wymagają, tylko dla dzieciaków co nie wiedzą co to realizm.

Okej, okej. Ja przesadziłem z tym BF'em.

Offline Dunno

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 06, 2012, 19:18:15 »
    Czy ten kto chce prostej rozrywki jest od razu dzieciakiem? Kolejny wielki miłośnik Army co myśli że jest lepszy od innych.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 06, 2012, 20:35:02 »
    Pisałem w temacie ogólnym do BF to i tutaj napisze, grałem dość długo w tą grę. Z początku dawała radę. Duże możliwości personalizacji postaci, nawet polskie mundury są. Z czasem da się zauważyć że balans jest raczej słaby. Osobiście nie lubię gier w których headshot nie zabija(chodzi mi o one shot one kill). Grałem snajperem, więc tym bardziej było to wkurzające. Szczególnie gdy zadałem przeciwnikowi uzbrojonemu w wysoko kalibrowy karabin snajperski 98ptk "obrażeń" na 100. Zostajesz wtedy wypatrzony, a przeciwnik z "dużą" snajperką kupioną za kasę lub wygraną(a raczej wylosowaną) ma już łatwiej Cię ubić. Dużo gorzej jest przy szturmowcu, ten musi strzelić około 3 razy w głowę... Ogólnie dużo się dzieje i da się grać, ale mnie cieszą strzały z dużej odległości które skutkują przerzedzeniem szeregów wroga, a nie wyświetleniem liczby obrażeń za trafienie w głowę... Jeśli ma się kasę to lepiej kupić pełne battlefield3 niż grać w to.
    "Symulator", a może raczej gra na której trenowali żołnierze US. Taka reklama zachęcająca do wstąpienia do wojska. Gram w nią dłużej niż w M&B. Jest to najbardziej optymalna(rozrywka/realizm) gra na rynku. Sprawdzam co jakiś czas inne "realistyczne" gry po czym wracał cały czas do tej. Zasady w niej są proste, jeden strzał w głowę =śmierć, dwa w korpus też(choć tutaj przeszkolony w pierwszej pomocy kolega może Cię podnieść), każda rana pozostawia swój znak do końca rozrywki. Od ran możesz się wykrwawić. Będąc pod ostrzałem, masz obniżony recoil. Możesz dostać rykoszetem. Karabin czasami się zacina... itd itp... ogólnie wszystko to co według mnie powinno być. Niestety ostatnie wersje są mocno zabugowane...

Zainteresuj się ACE modem do army 2 OA