Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Profesja bohatera (klasy postaci)  (Przeczytany 10031 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Profesja bohatera (klasy postaci)
    « Odpowiedź #15 dnia: Października 02, 2008, 09:31:04 »
    A co do tych postaci to ja też ich ustawiam według swoich upodobań a nie według tego kim są. Np bunduk jest zawodowym kusznikiem a że kuszy nie można używać konno to zrobiłem go na zwykłego rycerza który świetnie włada mieczykiem jednoręcznym.
    Dodam że zrobiłem tak dlatego że mam armię składającą się tylko i wyłąćznie z konnicy.

Na koniu można strzelać z kuszy myśliwskiej, żeby trochę zwiększyć obrażenia można dokupić bełty 3+, ale nieopłaca się inwestować w kusznictwo konne, ponieważ kompani i tak w końcu zetrą się z wrogiem w walce w zwarciu więc mieczyk pójdzie w ruch, dobra też jest włucznia z duzą szybkością, bodajrze Idealnej wagi lanca.

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    « Odpowiedź #16 dnia: Października 02, 2008, 17:33:45 »
    Kusza czy łuk na koniu ... jeden ch%&j . Kusza wolniejsza, ale zadaję większe obrażenia. Z resztą ładnie wygląda. Choć nigdy jej nie używałem. Mam od tego ludzi :)

°°° Gras Porasta Mury Mego Miasta, Nielegalna Plantacja Zielonego Chwasta °°°

" Una mors est tragoedia, milia sunt numeratio. " Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili

Offline Michał z Kończewic

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Bóg Honor Ojczyzna
    « Odpowiedź #17 dnia: Października 31, 2008, 14:54:50 »
    ja dojechałem siłę, zwinność i inteligencję do 9 - resztę pakuję w charyzmę. (narazie 21 = armia 74 ludzi)
    1 vs 1 ?

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Października 31, 2008, 20:39:00 »
    A co do tych postaci to ja też ich ustawiam według swoich upodobań a nie według tego kim są. Np bunduk jest zawodowym kusznikiem a że kuszy nie można używać konno to zrobiłem go na zwykłego rycerza który świetnie włada mieczykiem jednoręcznym.
    Dodam że zrobiłem tak dlatego że mam armię składającą się tylko i wyłąćznie z konnicy.

Kuszy myśliwskiej i lekkiej kuszy można używać konno, tylko wymagają one duzo siły do napięcia cienciwy ręcznie, zauważyłem że kuszy oblężniczej też da sie używać konno tylko niewolno zmieniac jej na inna broń bo już jej niedobędziemy, musimy zejsć z konia , dobyć kuszy i dośiąśc z powrotem, oczywiśćie jest to bug toteż niekorzystam z tej mozliwośći.

Co do profesji bohatera to moim zdaniem należy jak najszybciej doprowadzić charyzmę i dowodzenie do maximum ponieważ to jest najbardziej przydatny skill, im więcej woja tym lepiej nieprawdaż, a resztę bohaterów rozwijać poswojemu, deshavi, jeremus i bunduk są u mnie najważniejsi a reszta tylko walczy ;], Alayen jest z nich najlepszy, naprawde wrodzony talent, w dwuręczniaku ma już 340!

Ciekawe Ymra - common whore, nieżle chłopaki z nia mają ;)

***Przypadkiem zacytowałem dwarazy ten sam post sry :]***
    « Ostatnia zmiana: Października 31, 2008, 20:41:39 wysłana przez Messer »

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #19 dnia: Października 31, 2008, 21:58:16 »
    Nie szukalem za specjalnie,ale chyba nie ma podswietlonego tematu odnosnie doboru bohaterow?Czy link ktory podal Arathorn nie mozna by przetlumaczyc i podac na forum lub tez w odpowiednim dziale na stronie??? Zdaje sie ze mozna natrafic na te watki
    w wielu tematach,ale nie ma konkretnego tematu na ten temat.Moze przydalo by sie dodac to do FAQ lub cos w ten desen.Sam jeszcze testuje ze swoim sqadem i np. nigdy nie bralem Ferentisa po wysluchaniu jego opowiesci :).Majac 35lvl chcialem dolaczyc Jeremusa,ale szybko zrezygnowal z towarzyszenia mi w moich wyprawach,gdyz ktos czepial sie sposobu w jaki usmieza bol.
    Jelsi chodzi o profesje to mysle ze jednak poczatkowe wybory maja wplyw na dalsza rozgrywke.Napewno wiecie ze im wiekszy lvl tym trudniej o kolejny,co za tym idzie kazdy rozdany punkt musi byc przemyslany.Wiec chcac na poczatku gry byc dobrym handlarzem,idzmy w tym kierunku.Armia sama sie znajdzie:)
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Października 31, 2008, 22:15:28 »
    Jeremusa trzeba szkolić w chirurgi, pierwszej pomocy i leczeniu ran,
    Deshavi, w znajdowaniu ścieżek, taktyce i...potęznym naciągu
    Bunduka w szkoleniu i strzelaniu z kuszy, zostaje nam troche pt to wkładamy je w plądrowanie

A reszta jest poprostu wojownikami, Alayen, firentis, klethi, baheshtur i ymra każde szkole w innej broni, alayen jest najlepszy i niedługo mnie przegon,i bo podczas oblęzenia zabija około 40 - 50!!! Kupiłem mu najlepszy sprzęt więc nawet niejest draśnięty

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #21 dnia: Listopada 01, 2008, 05:41:05 »
    Jeremusa trzeba szkolić w chirurgi, pierwszej pomocy i leczeniu ran,
    Deshavi, w znajdowaniu ścieżek, taktyce i...potęznym naciągu
    Bunduka w szkoleniu i strzelaniu z kuszy, zostaje nam troche pt to wkładamy je w plądrowanie

A reszta jest poprostu wojownikami, Alayen, firentis, klethi, baheshtur i ymra każde szkole w innej broni, alayen jest najlepszy i niedługo mnie przegon,i bo podczas oblęzenia zabija około 40 - 50!!! Kupiłem mu najlepszy sprzęt więc nawet niejest draśnięty

No i takich szczegolow mi brakuje panowie.Ustalmy jakies wlasne sugerowane sklady,opisujac dlaczego wlasnie tak.
    Rzeczywiscie,Alayen jest naprawde dobry,choc Artimener tez po odpowiednim szkoleniu potrafi wykosic przy oblezeniu kilkunastu obroncow:)

Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Listopada 01, 2008, 09:19:11 »
    Artimener to inżynier, skoro wkladamy pt w inteligencje to niema sensu robić z niego wojownika pierwszej lini, szkolimy go tylko w ińżynierii, chirurgi itp. Jeremus też jest dobrym inżynierem u mnie ma 22 INT. inżynieria na 7, wieżę oblężniczą buduje w 4h, ale za to kiepściutki w walce, no bo jak on wygląda, stary dziadek do tego mnich lubujący pokuj

Offline Kyroman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Listopada 01, 2008, 11:10:28 »
    Może to tylko przypadek, ale zawsze jakoś mi najtrudniej znaleźć Artimennera - w przypadku gry na 1.003, znalazłem go dopiero, gdy bodajże Firentis miał już 6 lvl inżynierii, a więc w ogóle mi się nie przydał i tylko przeszkadzał, bo czepiał się o wszystko. Alayena także znalazłem dość późno, także się czepiał, ale fakt - dowalić umie. Tip: warto bohaterów "funkcyjnych" trzymać na samym dole listy (oczywiście jeśli nie używa się battlesizera), wtedy jest najmniejsze prawdopodobieństwo że pojawią się oni na bitwie i oberwą. Najważniejsze jest to w przypadku Jeremusa - jeśli zostanie ranny, to później może być nieciekawie. Chociaż zdaje się, że Firentis czy ktoś ma którąś umiejętność na wyższym poziomie i uzupełnia Jeremusa.

inżynieria na 7, wieżę oblężniczą buduje w 4h
    Chyba 40, chciałeś powiedzieć. Albo chodzi Ci o drabinę.

• Użytkownik
    • Bóg Honor Ojczyzna
    « Odpowiedź #24 dnia: Listopada 02, 2008, 22:43:28 »
    Alayen rzeczywiście wymiata! Dzięki za polecenie tego rzeźnika :)
    u mnie też Firentis ma inżynierke na 5 a do tego dobrze walczy...
    trzymam ciągle tych 11 NPC...
    1 vs 1 ?

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Listopada 03, 2008, 12:27:58 »
    Alayen rzeczywiście wymiata! Dzięki za polecenie tego rzeźnika :)
    u mnie też Firentis ma inżynierke na 5 a do tego dobrze walczy...
    trzymam ciągle tych 11 NPC...

No to musicsz się biedaku ciągle z nimi użerać, bo niektórzy sie poprostu nielubia i niechca z sobą przebywać

• Użytkownik
    • Bóg Honor Ojczyzna
    « Odpowiedź #26 dnia: Listopada 03, 2008, 14:09:44 »
    i tu pytanie do bardziej doświadczonych dowódców...
    czy jak mam wysoką persfazję to łatwiej będzie mi łagodzić spory członków drużyny?
    czasami po którymś wczytaniu ... godzą się przecież pozostać w ekipie...

z mojego doświadczenia:
    - Rolf lubi się z Baheshturem
    - Baheshtur nie lubi się z Jeremusem
    - Jeremus nie lubi się z Artimennerem
    - Alayen nie lubi się z Klethi (ogólnie jej to nikt nie lubi bo to złodziejka - musiałem się jej pozbyć)
    - Lezalit jest dobry ale najczęściej się buntuje...
    - Deshavi jest dobra ale ma podobny charakter do Lezalita...
    1 vs 1 ?

Offline FILOOT

• Użytkownik
    « Odpowiedź #27 dnia: Kwietnia 11, 2009, 21:59:13 »
    Heheh ja ogólnie najmuje zawsze tych samych bohaterów :

1. Artimener - Inżynier i pakuje w handel też
    2. Bahestur - u niego to trochę w plądrowanie i ogólnie zawsze robie go na konnego łucznika ... może dlatego że wygląda a raczej jest Khergitem
    3. Borcha - wiadomo zwiadowca
    4. Lezalit - co prawda najczęściej sapie o byle co ... ale trening i taktyka trochę zawsze mu wpakuje ...
    5. Rolf - zawsze robie z niego " medyka " ... poza tym dobrze się napieprza ...
    6. Alken - jego to w sumie od niedawna ... ale u niego taktyka i robie go zawsze na takiego rycerza ( kawalerzystę ) no i się sprawdza ..

Nie najmuję :

1.Jeremusa - może i dobry medyk ... ale sapie jak za dużo się bijemy ... a o to w tej grze chodzi .... jak rabuję wioski ... też się sadzi ...
    2.Klethi -  ... tylko kardnie :P
    3.Deshavi - po co jak mam nieogolonego Borchę, który za swój ryj mógłby dostać dożywocie xDDD ???