Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Profesja bohatera (klasy postaci)  (Przeczytany 10027 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline yaey

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Profesja bohatera (klasy postaci)
    « dnia: Września 29, 2008, 21:46:29 »
    Zauważyłem, patrząc na charakterystyki niezależnych bohaterów, że są klasy postaci. Np. Marnid ma profesję kupca, a Jeremus lekarza. No i sobie pomyślałem, że nasz bohater, też ma jakąś profesję, określoną na podstawie wyborów opcji na początku rozgrywki. Teraz interesuje mnie, gdzie można sprawdzić, jaką mamy profesje. A dalej, czy i jak to wpływa na rozgrywkę.

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    Odp: Profesja bohatera (klasy postaci)
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 29, 2008, 22:34:38 »
    Gdy już wybierziesz wszystkie opcje będziesz miał np. Zaczniesz jako podróżnik i możesz się zgodzić lub nie, ale i tak jest to malo ważne, bo później możesz całkiem zmienić swoją klasę.... mam nadzieję, że wiesz o co chodzi

Dzięki wielkie Gedus :)
    « Ostatnia zmiana: Września 29, 2008, 22:47:20 wysłana przez Pablo77 »
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Gedus

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 29, 2008, 22:43:50 »
    Adventurer - Podróżnik, Awanturnik
    Służę uprzejmie :P

Offline yaey

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 30, 2008, 00:18:48 »
    Czyli jesteście pewni, że nie ma to dalszego wpływu na rozgrywkę? Np. jakieś modyfikatory przy żołdzie określonych jednostek, itd.

Offline Arkito

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 30, 2008, 01:24:07 »
    Napewno nie ma to żadnego wpływu. Zdobywając doświadczenie sam ukierunkowywujesz swoją postać.
    Taki jest losu żart ponoć że nawet jeśli się topisz to możesz spłonąć ;p

Offline yaey

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 30, 2008, 01:31:28 »
    Nawet jeśli w tej wersji gry nie ma to znaczenia, i tak interesowałoby mnie, jaka jest klasa mojej postaci, a że jest, to raczej pewne. Pewne ze względu na początkowe wybory w grze, jak również ze względu na podanie informacji o profesjach bohaterów niezależnych. Ich profesje, z nazwy, akurat były podane na anglojęzczyznym forum.

Offline Arkito

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Września 30, 2008, 01:33:43 »
    Początkowe wybory w grze dają ci tylko tak jakby początkowe umiejętności i skille a później to już robisz postać jak chcesz.

Offline yaey

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Września 30, 2008, 01:49:29 »
    ALAYEN Class: Noble
    ARTIMENNER Class: Engineer
    BAHESHTUR Class: Extra
    BORCHA Class: Thief
    BUNDUK Class: Sniper
    DESHAVI Class: Ranger
    FIRENTIS Class: Cursed Warrior
    JEREMUS Special: Pilgrim Disguise
    KATRIN Class: Superstitous Cook
    KLETHI Class: Assassin
    LEZALIT Class: Arrogant Teacher
    MARNID Class: Merchant
    MATHELD Class: Hot Bitch
    NIZAR Class: Fighter
    ROLF Class: Rogue
    YMIRA Class: Common Whore
    Wyraźnie widać, że kombinacja, czy różnorodność profesji pasuje do wyborów na początku rozgrywki. Zatem, stąd dałem założenie, że nasza postać też ma gdzieś określoną i zapisaną profesję. To, czy te wybory wpływają tylko na rozłożenie skilli, atrybutów i opanowanie poszczególnych rodzajów broni, nie jest, zakładam, tutaj znane.

Offline Arkito

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Września 30, 2008, 01:54:01 »
    A co do tych postaci to ja też ich ustawiam według swoich upodobań a nie według tego kim są. Np bunduk jest zawodowym kusznikiem a że kuszy nie można używać konno to zrobiłem go na zwykłego rycerza który świetnie włada mieczykiem jednoręcznym.
    Dodam że zrobiłem tak dlatego że mam armię składającą się tylko i wyłąćznie z konnicy.

Offline yaey

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Września 30, 2008, 02:01:40 »
    Patrząc na opisy broni, tylko kuszy oblężniczej nie można używać walcząc konno. Przy czym, raz zobaczyłem w sklepie kuszę, która zadaje bardzo wysokie obrażenia, w nazwie coś, bodajże, że lekka kusza mistrzowsko wykonana, czy coś w tym stylu, no i cenna, wysoka.

To, że dalej rozwijamy postać jak chcemy, łącznie z najmowanymi bohaterami, to sprawa oczywista. Jednak już do końca taki Nizar będzie miał profesje wojownika, a Borcha złodzieja. To samo z naszą postacią. Możemy pochodzić ze szlachty, ale i niższych stanów.

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    « Odpowiedź #10 dnia: Września 30, 2008, 03:28:05 »
    Po rozpoczęciu nowej gry masz biała kartę co do rozwoju swego wojownika. Wcześniejszy dobór w życiorysie przed rozpoczęciem gry nie ma żadnego znaczenia. Mówisz, że możesz dobierać kompanów wedle uznania. Nic bardziej mylnego. Co prawda Ty ich najmujesz, ale między nimi panują złe jak i dobre stosunki, które determinują prędzej czy później opuszczenie przez nich Twojej kompanii. Sam do pewnego momentu tego nie wiedziałem. Niektórzy się lubią, inni wręcz odwrotnie. Dlatego zawsze najmuję jeden "zestaw" bohaterów.

> Jeremus (medyk ogólnie pojęty oraz handel)
    > Deshavi (spostrzeganie, szybkość i tropienie)
    > Banduk (taktyka)
    > Frientis (inżynier i terminator :] )
    > Bohestur (plądrowanie)

Ja sam raczej idę w stronę przystosowania do walki. Choć kształcę się w wielu kierunkach, na wypadek gdy dany kompa jest ranny (wtedy jego umiejętności nie działają).

A tu masz link do tematu, który Ci w tej kwestii pomoże [urlhttp://forums.taleworlds.net/index.php/topic,35706.0.html=]>klik<[/url]
    °°° Gras Porasta Mury Mego Miasta, Nielegalna Plantacja Zielonego Chwasta °°°

" Una mors est tragoedia, milia sunt numeratio. " Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #11 dnia: Września 30, 2008, 06:49:57 »
    O masz, jak Ty marudzisz. Żadnej profesji sprawdzić nie możesz i tak na prawdę jej nie masz, bo co z tego, że stworzysz kupca skoro za kilka dni biegasz z dwustoma Khergit Lancers? Jeżeli tak bardzo wierzysz w tą swoją tabele, to powiedz gdzie można wybrać profesje Hot Bitch i co ona ma właściwie dawać? Jakiegoś skilla? Musisz zapamiętać, że w M&B takie pierdoły jak wybór tych klas i swojej historii na początku nie ma żadnego znaczenia, bo i tak latasz z armią to tu, to tam, zabijasz, plądrujesz,podbijasz,  a skille rozdajesz jak tylko Ci się podoba. Nic sprawdzić nie możesz i najlepiej żyj tak jak ja, czyli w przekonaniu, iż w M&B nie ma profesji, bo tak naprawdę ich nie ma, a życie w przekonaniu, że w M&B jest jakaś tajemna ukryta karta z nazwą profesji, lub profesja jest z góry ustalona przez siły wyższe nic nie da, no chyba że lubisz teorie spiskowe, to wtedy dłużej pograsz szukając tej profesji ;].
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    « Odpowiedź #12 dnia: Września 30, 2008, 21:01:20 »
    Nic z tego nie rozumiem =) Da się tworzyć profesję w prosty sposób, wydając punkty na dane skile. Wtedy tworzysz medyka, inżyniera, myśliwego, wojownika etc

" Una mors est tragoedia, milia sunt numeratio. " Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili

Offline yaey

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Października 01, 2008, 23:16:27 »
    Rozumiem wasz punkt widzenia. : )

Jednak uważam, że są profesje, przecież to co dałem, sam nie wymyśliłem. A że wskazane profesje, można rozwijać dalej dowolnie, to już inna sprawa. Póki co, brak danych, by powiedzieć na ten temat więcej. Nawet szlachectwo można nabyć później, więc można założyć, że bez względu na istnienie profesji, ich wpływ jest tylko na starcie, przy rozdziale atrybutów, umiejętności i wytrenowania.

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    « Odpowiedź #14 dnia: Października 02, 2008, 02:02:02 »
    Poczekajmy na Mount & Blade 2  =)