Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: The Last Days 3.2 Beta Patch  (Przeczytany 6946 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Muflon

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    The Last Days 3.2 Beta Patch
    « dnia: Listopada 25, 2012, 14:54:42 »
    Witam! Niedawno coś mnie tknęło i postanowiłem ponownie zainstalować TLD i.. Tak, nowy patch!

Opis kopiuję stąd http://mbx.streetofeyes.com/index.php?topic=2837.0 i nie tłumaczę, bo wtedy nikt by nie wiedział co jest zmienione. Nawet ja.

Hello everyone!

"Betas are for people who are willing to participate in testing and balancing for the next official patch and NOT FOR CURIOUS PLAYERS. The patches here are NOT OFFICIAL, but meant to test work in progress. Wait for an official patch if you don't want to beta test. Warning: back up your mod folder, or at least the .txt files before installing a beta patch." -MadVader

Not compatible with old saves. The item order has been changed, so you will need to start a new game.

Current patch (3.2) (do not right click and save, follow the link and click download):
    https://www.dropbox.com/s/ubu0eo61n2a9zjm/TLD_patch_3.1_to_3.2.7z

(the patch has roughly 9 MB in size! If you can't open the file, if 7zip says it's corrupted, if the size is lower than 9 MB, try using some kind of downloader. jDownloader works for me.)

Also the folder in the compressed file says 3.1, but it IS the 3.2 patch, don't worry.

Readme:

TLD 3.2 changes:
    - CppCoder:
      - NEW! Goblins at night quest fixed. (8/6/12)
      - NEW! Fangorn scene problem fixed. (8/6/12)
      - Party Limit Option in camp->TLD options->Gameplay Tweaks->Compatibility tweaks  (we hope this could reduce the amount of save corruption. If you suffer from corrupted saves, try lowering the number of parties ingame. Default is 900.)
      - Starting equipment bug fixed.
      - Battle Morale System (toggle from camp->tld options).
      - Riders falling off horses recieve damage.
      - Wounded agents move slower.
      - Trolls no longer appear as prisoners in review troops.
      - Trolls no longer speak in party/prisoner dialog.
      - Oathbreaker/keeper quest fixed.
      - Fangorn and Capture Troll quest have text now.
      - Mearh Stallion no longer roars like a warg.
      - Nazgul Sweeps ingame. (Attack a mordor war party to see them).
      - Injury Summary in Character Reports.
      - Companions tell you their exact injuries.
      - Companions lost due to lack of RPs can rejoin you again.
      - Many other small bug fixes.
    - vota dc:
      - More item/troop balancing. (I think?)

Install into your mod folder - extract the folder and copy everything over into TLD3.1(5) folder.

Battle Morale System:
    When battle morale is turned on, your troops can flee from battle when they are losing. When your troops are routing, you can press V to rally troops (once every 5 seconds). You receive 1 rally by default, and an extra rally for every five charisma points. The items Angmar Whip and Horn of Gondor also give a bonus rally for every three leadership points. You can only rally your troops, but AI lords can and will rally their troops as well. When troops are rallied, the total morale goes up by 1pt per troop, and each troop has a 20% less likely chance to flee, as well as bringing them back into battle if they're already fleeing.

Bugs and problems already reported:

Calendar bug. (fixed in dev)
    No leave button after orc mutiny. (fixed in dev)
    Trolls and spies no longer flee immediately when morale is on. (fixed in dev)
    Routed troops now flee to their nearest allied center.

Link do pobrania http://www.moddb.com/mods/the-last-days/downloads/the-last-days-32-beta-patch

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: The Last Days 3.2 Beta Patch
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 25, 2012, 16:51:26 »
    To jest po prostu beta patch do testowania i raportowania błędów dev-teamowi, żeby później w oficjalnym nie było błędów, a nie do grania na nim we własną kampanię.

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 26, 2012, 19:35:23 »
    To jest po prostu beta patch do testowania i raportowania błędów dev-teamowi, żeby później w oficjalnym nie było błędów, a nie do grania na nim we własną kampanię.
    A ja o tym nie miaem pojęcia, ściągnąłem i gram i  na razie 150 dzień i jest ok, większości bugów nie ma i dodano fajne ficzerki :)

Offline huth

« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 26, 2012, 20:58:25 »
    Grać się pewnie da, tylko że niewykluczone, że gdy wyjdzie oficjalny patch z jakimiś naprawionymi jeszcze bugami, to będzie niekompatybilny do końca z save'ami z betapatcha.

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 24, 2012, 16:02:31 »
    Patch 3.2 stał się oficjalnym patchem.

http://www.moddb.com/mods/the-last-days/downloads/tld-32-patch

Poprawiono kilka rzeczy, które występowały w BETA patch'u.

Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Mefisto

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 24, 2012, 21:06:33 »
    Ale ściągnąć tą łatkę to masakra. Chyba że tylko ja mam taki problem
    "My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest tylko jedna rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenną. Tą rzeczą jest honor."- J. Beck

Offline Mefisto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 25, 2013, 20:39:30 »
    Patch należy wypakować w folderze moda po prostu?
    Pytam bo nie wiem czy działa, jak się ładuje gra to widnieje napis version 3.1
    "My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę. Jest tylko jedna rzecz w życiu ludzi, narodów i państw, która jest bezcenną. Tą rzeczą jest honor."- J. Beck

Offline huth

« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 25, 2013, 21:08:40 »
    Normalnie do folderu z modem. W głównym menu powinieneś mieć napisane 3.22(na tym posągu po lewej)

Offline Mefisto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 26, 2013, 22:19:58 »
    No i z nowym patchem mam RGL error.. znowu te4 kombinacje od nowa...

Próbowałem na innym kompie, problem ten sam :/
    Poradzi mi ktoś co z tym działać?
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 26, 2013, 23:12:57 wysłana przez Mefisto »

Offline huth

« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 27, 2013, 19:13:36 »
    Używasz tej ulepszonej wersji M&B? (wersja Enhanced dostępna na ModDB i mbrepository)
    Tekstury obniżyłeś do jakichś 70%?
    Ewentualnie redownload i reinstall moda?

Offline Mefisto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 27, 2013, 21:34:39 »
    Więc tak:
    Reinstall gry i moda robiłem kilka razy i na 2 kompach. To samo ze ściąganiem moda - podobnie próbowałem z M&B Enhanced... dalej to samo, ten sam komunikat podczas ładowania...

Offline huth

« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 27, 2013, 22:10:06 »
    Usuwałeś też folder od M&B z ukrytego "dane aplikacji"?
    Rozumiem, że błąd wyskakuje, nawet gdy masz wszystko ustawione na low, najmniejszą rozdzielczość czy nawet directx 7... co w rgl_log.txt jest napisane?
    No to nie wiem, może jakieś starsze sterowniki pomogą? Może masz za mało pamięci na karcie graficznej? Rozumiem, że M&B i inne mody jakoś działają?

Offline Mefisto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 28, 2013, 19:25:59 »
    Wiesz co ukrytego folderu nie usuwałem, ale myśle że instalacja innej wersji na drugim kompie by coś zmieniła?
    Mam dokładnie taki komunikat:
    get_skeleton_anim failed for:tied_stand_walk

Offline huth

« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 28, 2013, 23:19:53 »
    A no tak, jakoś z pośpiechu ta informacja o kompach, do mnie nie doszła w pełni :P

Hmm, no tak jakbyś nie miał tej animacji... nie wiem gdzie są te pliki... Na pewno dobrze wszystko instalujesz? TLD 3.1, a potem patcha 3.2 dokładnie, żeby zamienił pliki? Moda pobierasz z ModDB? Rozumiem, że odpalasz przez IronLauncher? Może z nim jest jakiś problem(czy on nie wymaga jakiegoś .net frameworka?)

Offline Czarnoksiężnik z Angmaru

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    « Odpowiedź #14 dnia: Lutego 05, 2013, 10:38:07 »
    A ja mam takie jedno pytanie - czego dotyczy "maksimum number of parties" w menu obozu i dalej w gameplay tweaks? Tą opcję wprowadzono w 3.22, którą niedawno zainstalowałem, a grając w 3.1 miałem dwa razy crash sejva, za który podobno może odpowiadać zbyt duża wysokość tego parametru. Teraz ustawiłem sobie na 800 z domyślnego 850 (nie 900, jak napisali powyżej), ale chciałbym wiedzieć co tak naprawdę zmieniłem.