Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Puchar Polski - Informacje, zapisy już niedługo  (Przeczytany 10568 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mus1c

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Radny klanu Polish Eagles
    Odp: Puchar Polski - Informacje, zapisy już niedługo
    « Odpowiedź #45 dnia: Listopada 24, 2012, 13:22:27 »
    Tak. W tym momencie Puchar Polski przestaje być Pucharem Polski :P Wystarczy jeden Polak który przetłumaczy zasady na Angielski, wstawi screeny a reszta drużyny może się składać z obcokrajowców. Decyzja jak dla mnie co najmniej dziwna i niezrozumiała.

W takim razie Puchar Polski traci sens bo przyjdzie jakieś RNGD i wszystkich rozwali :P

-Zakazane jest wsiadanie na konie przez łuczników, jeśli taka sytuacja nastąpi zostaną oni wykluczenie na cały mecz, bezdyskusyjnie,

Dlaczego? Przecież łucznicy konni nie są jacyś przekokszeni, co najwyżej mogą wsiąść na respie na czarnego konia i pojechać na jakąś dobrą miejscówkę co moim zdaniem jest tylko elementem taktyki a nie czymś co można zakazać.

" - A więc niech zwycięży lepszy - zawołał szyderczo Deparnieux, a tym razem Halt odezwał się:
    - Owszem, zamierzam zwyciężyć." - cytat z książki Zwiadowcy

Jednostka pola powierzchni w Warbandzie?
    (click to show/hide)

Offline Chidori

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #46 dnia: Listopada 24, 2012, 13:37:37 »
    Oj, nie wiem czy grałeś w jakiś oficjalnych meczach w WB. Ale uwierz mi że to dobra zasada :P 

Offline Mus1c

• Użytkownik
    « Odpowiedź #47 dnia: Listopada 24, 2012, 13:41:58 »
    Oj, nie wiem czy grałeś w jakiś oficjalnych meczach w WB. Ale uwierz mi że to dobra zasada :P

Grałem ale na żadnym meczu w jakim brałem udział albo nikt nie używał łuczników konnych albo mi nie przeszkadzali. Może są klany które umieją to wykorzystać nie wnikam, jak widać po prostu o czymś nie wiem :P

A i jeszcze jedno albo tego nie ma albo nie przeczytałem pierwszego posta dokładnie ale nic nie znalazłem o streamowaniu. I tu pojawia się moje pytanie czy sędziowie będą streamować najciekawsze mecze czy może w ogóle tego nie będzie?

" - A więc niech zwycięży lepszy - zawołał szyderczo Deparnieux, a tym razem Halt odezwał się:

(click to show/hide)

Offline Chidori

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #48 dnia: Listopada 24, 2012, 13:48:57 »
    A i jeszcze jedno albo tego nie ma albo nie przeczytałem pierwszego posta dokładnie ale nic nie znalazłem o streamowaniu. I tu pojawia się moje pytanie czy sędziowie będą streamować najciekawsze mecze czy może w ogóle tego nie będzie?

W sumie ciekawe : P Sam o tym nie pomyślałem. Hmmmm.. pytanie czy ktoś będzie to oglądać?

(Chyba muszę ogarnąć Stream :P)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #49 dnia: Listopada 24, 2012, 13:52:32 »
    Nie ma sensu nakładać zasad, których nie będzie się w stanie egzekwować i każdy dobrze tutaj to wie, że nikt nie będzie w stanie tego sprawdzić. A więc po prostu akceptujemy ten fakt, który i tak często występuje np. w rozgrywkach piłki nożnej i tyle, jedyne co można zrobić to zrobienie całego systemu,forum po polsku co zostało uczynione. No chyba, że ktoś ma pomysł jak by chciał tą zasadę egzekwować to z chęcią wysłucham. Do tego jak wiadomo sama polska scena nie zbierze wystarczającej liczby graczy a więc ta zasada też może polepszyć jakość turnieju. Tak to przynajmniej unikniemy żałosnych sytuacji i kłótni, takich jak np. podszywanie się pod polaków, wypisywanie głupich tyrad o tym kto jest przywiązany do jakiej narodowości, głupich polskich nicków, zrobionych tylko na turniej. Po prostu będziemy przynajmniej wiedzieć z kim mamy do czynienia. Tyle w temacie.

czy sędziowie będą streamować najciekawsze mecze czy może w ogóle tego nie będzie?

Streamowane jest planowane, jednak nie wiadomo czy znajdą się ludzie którzy zechcą streamować. Jakby byli jacyś chętni zapraszam do mnie na PW.

Offline jurdas

• Użytkownik
    • Piwa: 31
    • PE_giermek_Jurdas
    « Odpowiedź #50 dnia: Listopada 24, 2012, 14:00:50 »
    To nazwijmy to otwarty puchar polski i nie ma problemu z zagranicznymi klanami i nie zaprzeczy to nazwie, tak samo mamy w biegach na orientację, zawody nazywają się np. otwarte mistrzostwa lubuskiego, a wygrywają na nich biegacze z wielkopolski i dolnego śląska ;)
    [wycięte z banlisty]blackhawk (13.08.2012) - prowokacje- zakaz pisania do odwołania. //sir Luca

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #51 dnia: Listopada 24, 2012, 14:04:10 »
    To nazwijmy to otwarty puchar polski i nie ma problemu z zagranicznymi klanami i nie zaprzeczy to nazwie, tak samo mamy w biegach na orientację, zawody nazywają się np. otwarte mistrzostwa lubuskiego, a wygrywają na nich biegacze z wielkopolski i dolnego śląska ;)

Masz racje, a nazwy nie trzeba zmieniać żeby wyciągnąć takie wnioski - zdrowy rozsądek wystarczy.

Dlaczego? Przecież łucznicy konni nie są jacyś przekokszeni, co najwyżej mogą wsiąść na respie na czarnego konia i pojechać na jakąś dobrą miejscówkę co moim zdaniem jest tylko elementem taktyki a nie czymś co można zakazać.

Dobrze że piszesz, zapomniałem usunąć tej zasady z tego tematu.

Czyli każdy klan niezależnie od tego czy Amerykański czy jakiś tam może się zgłosić?

Na tych zasadach o których napisałem - tak

Offline Mus1c

• Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Listopada 24, 2012, 16:23:36 »

Na tych zasadach o których napisałem - tak

W takim razie turnieju może być ciekawy.

(click to show/hide)

Offline dzioOb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Listopada 27, 2012, 11:00:21 »
    Została dodana zasada dotycząca narodowości zawodników, po prostu aby zapanowała jasność w tej kwestii. Wzorujemy się tutaj trochę na piłce nożnej.

(click to show/hide)

Mi tam się ta zasada podoba ;p

gorNN22:42:25Wysyła wiadomość w Sens życia.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Grudnia 07, 2012, 07:52:49 »
    Ogłoszenie

Z nieukrytą satysfakcją chciałbym ogłosić że zapisy do Pucharu Polski zostały zakończone. Jestem bardzo zadowolony z liczby drużyn, jest ich aż 13. Frekwencja przekroczyła wszelkie moje jak i organizatorów oczekiwania, początkowo marzyliśmy o przynajmniej 4 zespołach. Wypada podziękować mi wszystkim zgłoszonym drużynom i zapewnić im że turniej będzie zorganizowany solidnie. W związku z tak dużą frekwencją postanowiliśmy zmienić  format turnieju, dokładna jego forma zostanie przedstawiona przedstawicielom grup i klanów na Radzie Pucharu Polski i z nimi uzgodniona. Jeszcze raz dziękuje i zapraszam do śledzenia Pucharu, który wystartuje już niedługo. Wszelkie ustalone informacje z klanami zostaną podane na forum.