Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Konfiguracja WB na wydajnosc - Framerate is life  (Przeczytany 1944 razy)

Opis tematu: Chcialbym sobie pograc a nie mam komputera

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lork

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Konfiguracja WB na wydajnosc - Framerate is life
    « dnia: Listopada 16, 2012, 08:37:59 »
    Witam,
    Jak w temacie.
    Porobilem /3GB /USERVA=2990 w boot.ini i dedykowany dysk na pagefile.sys. Updatowalem biosy, firmware i sterownki. Uzywam Game booster 3 i pojechalem tekstury na 8px.
    Zauwazylem, ze nie ma roznicy w fps w 720p i ponizej wiec gram w 720p. Na DX7 mam wciaz 2-70 fps. Oblezenia troche przycinaja, ale na statkach to sie patrze w podloge i wydaje rozkazy. Reszta plynnie, chociaz zdarza sie , ze mam nagle, momentalne spadki do spf.
    Co jeszcze moge zrobic ?

Uzywam Floris i wersji gry od pana, ktorego iMienia tu chyba sie nie wspomina. Nie jestem chytry, (steam nie uzywam) ale wszystkie inne wersje, ktore sprobowalem wywalaja BS 0xc0000008e w wiekszosci okazji. Gre mi pokazal znajomy, wiec przetestowalem WBT i WSE i na BS wplywu nie maja.
    Sprzet: Intel GMA3000 z niezmienialnym maksymalnym DMVT na 8-96MB; 1GB 667MHz ram; Dual core 1.8MHz; ST31000NS; SB X-Fi Ti.

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    Odp: Konfiguracja WB na wydajnosc - Framerate is life
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 16, 2012, 15:46:21 »
    Zmiejsz kolory na 16 bitów, rozdzielczość(800x600 jest wydajne i nawet nie najgorsze na multi, ale jako strzelec będzie potrzeba nieco więcej doświadczenia i wyczucia broni).

Offline lork

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 16, 2012, 19:09:43 »
    No nie. W taki sposob to jest przyrost o jakis 1fps. Wiecej moge osiagnac wciskajac CTRL F9 i tez sobie wyczucie broni pocwicze ;]
    Gram w singla z Floris.

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 16, 2012, 19:32:37 »
    Możesz zawsze dać wyższy priorytet "mb_warband", więcej sposobów przyspieszenia gry nie przychodzi mi do głowy, bo mniejszą jakość zapewne próbowałeś...

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 16, 2012, 21:58:10 »
    Hmm to masz oryginała czy nie masz?

Nie używaj game boostera, bo to co robią takie programy można osiągnąć samemu i nie ma się jeszcze tej dodatkowo uruchomionej aplikacji(które często mieszają w systemie). Wyczyść kompa CCleanerem. Zobacz w menedżerze zadań jakie masz procesy i postaraj się zbędne usunąć(zwykle będą to jakieś programy aktualizujące działają w tle, włączane przy autostarcie). Nie wiem jakie są sterowniki do tego akceleratora graficznego co masz, ale jak masz panel sterowania nvidia, to ustaw odpowiednie opcje dla warbanda na maksymalną wydajność.

Szczerze mówiąc to i tak jest niesamowite, że na takiej ilości RAMu i takiej karcie Floris ci działa.

Offline lork

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 17, 2012, 01:31:14 »
       thebadman
    Moja najwieksza tekstura ma 256 pikseli, bo nie chcialo mi sie sprawdzac czy trzeba zachowac aspect ratio. Suwaki w grze nie dzialaja/nie ma efektu.

HUtH
    Mam ale nie uzywam.

Uzywam Sysinternals Process Explorer mam 22 procesy jak gram w XP. Z gamebooster uzywam desktop, to jest dobry feature. Przeszedlem wlasnie trial Tuneup UT, zostal mi jeszcze ponad tydzien diskeepera 12. Sterowniki do tego akceleratora sa starsze od gry i nowszych nie bedzie. Jest igfxtray.exe i ma kilka opcji do Glide...

I fakt. Extended Mod nie startowal, wywalal sie przy ladowaniu i poszedl w koncu jak zrobilem 'raid' pagefile.sys. Ustawilem swap na trzech dyskach i upewnilem sie, ze gra bedzie z nich korzystac.

Offline huth

« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 17, 2012, 11:53:45 »
    Heh, raczej znasz się na tym lepiej niż inni tutaj :)
    Szczerze mówiąc, to podziwiam upór, ja bym wziął jakąś inną fajną starszą grę, która poszłaby bez problemu.

Offline lork

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 18, 2012, 15:25:17 »
    LOL, to hanba. Wszystko co wiem, poznalem w jednej 32godzinnej sesji.

No, no. Gram w ADOM od pietnastu lat :)
    Mimo wszystko dzieki za odpowiedzi...

Offline huth

« Odpowiedź #8 dnia: Listopada 18, 2012, 21:36:44 »
    No po prostu inni nie musieli uciekać się do takich rzeczy :)

Zadziwia mnie, że te rougelike'owe gry ciągle są żywe...

Offline lork

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Listopada 24, 2012, 18:57:06 »
    Tez tak sobie zrobie. Wywalil bank sporo kasy na 4GB GTX 670. Jak zaloze odwrotny temat to znajdzie sie cfaniak? :)

Bo to nie jest prosta sprawa zrobic dobra gre. Szczegolnie dla ludzi ze stazem. Jak ktos gra sporo od lat 80 to dzisiejsze tytuly gier wchodza jak film Transformers czy inne 4th July movies. Mnie to dziwi, ze hentai ruchanki istnieja juz od jakiegos czasu a nie dopiero za kilka lat jak postacie w grach beda wygladac jak w Starship troopers Invasion.

Offline lork

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Listopada 24, 2012, 20:29:56 »
    BTW na temat
    Mozna sobie recznie albo jest TweakMB. Zmiana rozmiaru generowanych map na mniejsze dobrze wplywa na gowniane komputerki.

Offline huth

« Odpowiedź #11 dnia: Listopada 24, 2012, 20:37:01 »
    Tak za bardzo nie potrafię rozkminić twojej wypowiedzi dotyczącej hentai z ST:I, ale mniejsza z tym :P

Zmiana rozmiaru map chyba nie ma aż takiego znaczenia, no chyba, że na mapach leśnych... tylko że jest chyba ryzyko popsucia punktów spawnu, ja coś tam pozmieniałem, żeby powiększyć leśne mapy i mi się teraz spawnują przy samej granicy :P