Ostatnio pomyślałem sobie, że szkoda zostawiać mi mojej wioski i chciałbym ją ulepszyć maksymalnie. Mury, nowe domy, sklepy itd.
Wpadłem na pomysł dodania moda działającego pod zwykłego Warbanda dodającego:
-możliwość stworzenia własnej wsi (max 5 w całej grze)
-budowanie w wyznaczonych przez siebie miejscach
-możliwość tworzenia murów
-rozbudowywanie wsi na małe miasteczko, miasto, fort, zamek
Z czasem chce również dodać
-misje tzw. głowne, które dadzą wielkie korzyści. Zostanie stworzona potęzna frakcja, którą bedziemy mogli wspomóc bądź zniszczyć w głownym wątku
-wiele nowych frakcji
-sojusze, możliwość mocnych więzi i połączenia dwóch frakcji, jak niegdyś Litwa i Polska
-bardzo duże terytorium
-jak najwięcej i najróżniejszych nowych zbroi, lecz skupiać się bede na czasach krucjat
-zmienione sceny wypełnione nowymi modelami
-nowa mapa
-nowe misje
-nowe bannery
-nowe oddziały należące do państw
-zarządzanie królestwem
Głównymi frakcjami, które są niezwykle popularne w modach będą:
-Polska
-Japonia
-Spartanie
-Mongołowie
-Templariusze
-Persowie
Nazwy ich zostaną zmienione, lecz na podstawie wojsk tych krajów, państw, narodów będą jednostki
Wiele nowych frakcji pozwoli na wielkie bitwy z wieloma lordami. Mam na myśli pakt Polaków z 3 frakcjami, którzy walczyć będą z inną stroną konfliktu, o np. dostęp do drewna, wody pitnej czy kopalń.
Lecz przede wszystkim mod będzie nastawiony na tworzenie swoich miast. Wszystko to będzie bardzo drogie, wiec nie będzie praktycznie możliwe przemienienie każdej wsi na miasto.
Praca jest już w toku. Pierwsze zdjęcia i film pod koniec grudnia, bądź w połowie grudnia.