Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Coś ode mnie dla Aharo.  (Przeczytany 3031 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    Coś ode mnie dla Aharo.
    « dnia: Listopada 05, 2012, 14:53:13 »
    Witajcie.
     Zapewne każdy z was domyśli się lub już domyśla się kim jestem więc i ukrywać się w swoich wywodach nie będę. Gram w tę grę od premiery czyli kwietnia 2010 roku. Od tego czasu bacznie obserwuje scenę w której jakieś swoje piętno odcisnełem. Pamiętam czasy gdy REF gromił do 0 SRT i dzień w którym Arthasan napisał do mnie, iż WV ograło ich 14:6. Nie pisze tego by nadać mym słowom charakter tych wypowiadanych przez jakiegoś "proroka" tylko by pewne osoby do których zaraz przejdę, nie poczuły, że moja opinia to tylko poglądy newbie(czyli w obecnych warunkach 12-13 letniego dzieciaka mającego 10 lat lub też 11 w dniu premiery. 90% "nowych graczy" pasuje do tego rysopisu). Do czego jednak zmierzam?
       Przede wszystkim chciałbym zwrócić się do Ahara, który jako człowiek z mozołem budujący swój klan KoH i nie poddający się mimo porażek zasługuje na jakiś szacunek. Jako lider średniego klanu, ale nie moderator. Dzisiaj dał przykład zachowania które załamało nawet mnie, człowieka który nigdy jakoś nie zważał w czasie swego bytowania na scenie na jakieś pozory. Dotąd mieliśmy swoisty okres "komedii republiki" moderatorzy nawet gdy czasem lekko faworyzowali jakieś klany typu :REF to nie czynili tego w sposób przekraczający wszelkie granice. Owszem każdy z nas ma swoje prywatne poglądy i czasem trudno je oderwać do takiego stopnia by można było mówić o bezstronności. Zwłaszcza gdy jest się stroną konfliktu lub członkiem klanu nią będącego.
       Dzisiaj jednak pewien moderator zdawał się być niczym Dioklecjan przywdziewający się w purpurę. Każdy moderator jest cesarzem na swoim dziale?
    Będąc już bardziej poważny powiem wprost- zachowanie moderatora który zamyka temat klanu z którym przegrał mecz na "nie odglitchowanej mapie"
    jest żałosne. Co to jest nie od glitchowana mapa? Na dobre 60 meczy minimum jakie zagrałem w 3/4 przypadków na mapie były jakieś glitche. A to można było wskoczyć pod pomost na szturmie czy też na daszki na wiosce. Ba! Zasady  o glitchowaniu zaczeły wchodzić w życie dopiero po jakimś czasie! Pierwszy mecz SZ przeciw 22nd z opowiadań znajomego wiem, iż zakończył się w jednej rundzie swoistą omahą. Gracze 22nd siedzieli na daszkach i wieżach skąd strzelali ze wszystkich stron do  piechoty polskiej idącej do flag. Czy to upoważnia teraz graczy SZ do wołania o remis? A może niech zgłoszą szybko kandydata na moderatora gdzieś na TW i poblokują 22nd wszystkie tematy! Podobno zemsta na zimno smakuje najlepiej...
       Zachowanie moderatora który zamyka wątek klanowy bez jakichś pozorów bezstronności jest żałosne. Ale kto tego moderatora wybrał? Lud tawerny? Nie ocenie tego jednak gdyż jak widzimy z tematów głosowań na temat graczy roku, plebiscyt na tego kto " wniósł najwięcej" zmienia się w głosowanie na temat tego kto " ma za sobą najwięcej". Dobry Boże! Nawet plebiscyt na retarda roku pewnie wygrałby Luca albo Hetman gdyż ludzie głosowaliby tak jak im klanowi liderzy przykazali.
       Kończąc chciałbym podziękować wszystkim tym którzy moim zdaniem zapisali się pozytywnie w historii sceny lub też niczym Veinrus cały czas pracują nad nią organizując jakieś turnieje i wychodząc z inicjatywą. Szkoda, że osoby które niby powinny się tym zajmować poświęcają cały swój czas na bicie własnych rekordów na największą minusową liczbę piw!
    Pozdrawiam.

PS.
    IPL-Aron, Rara
    PE-Głównie Kamillo mua
    Veinrus

Te klany ludzie coś wniosły i coś zorganizowały. IPL miało specyficzne rycerskie podejście i wielką moralizatorską chęć do zmian. PE też można by coś uszczypliwego powiedzieć. Mimo to jednak w porównaniu do takiego KoHu klany te zrobiły coś więcej niż kilka nieudanych fuzji, wychowywanie dzieci i denerwowanie 3/4 społeczności tawerny.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Coś ode mnie dla Aharo.
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 05, 2012, 15:09:20 »
    Rozumiem żale odnośnie Aharo i mogę powiedzieć, że omawiamy tą sprawę, ale połowa twojego posta jest nie na temat. Mecze SZ z 22nd ? Chłopaku WTF ? Chaos, widzę chaos, chaos widzę...

Offline Kolega

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 05, 2012, 15:46:19 »
    Rozumiem żale odnośnie Aharo i mogę powiedzieć, że omawiamy tą sprawę, ale połowa twojego posta jest nie na temat. Mecze SZ z 22nd ? Chłopaku WTF ? Chaos, widzę chaos, chaos widzę...
    Co do meczu SZ vs 22nd , podał przykład glitchowania , na które kiedys wszyscy mieli w*jebane . A ahro płacze jak ostatnie dziecko na te glitche . Fakt jak dla mnie Aharo jest zbyt stronniczy i wykorzystuje Moderatora do klanowych utargów.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 05, 2012, 16:03:36 »
    Ciśnie mi się na usta pewne "a nie mówiłem" ale poczekam do wyjaśnienia sprawy. Póki co - Diego masz moje pełne poparcie.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Rispat La Point

• Użytkownik
    • Piwa: -9
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 05, 2012, 16:12:17 »
    Kolega, akurat Aharo bym dzieckiem nie nazywał patrząc na ciebie bo więcej gimboizmu jest w tobie niż w Aharo. Tak, może płakał, ale zachowuje się lepiej niż ty. Nie było mnie wtedy na sparze, ustąpiłem miejsca innemu graczowi, dlatego nie wiem co się stało, jeśli zasady były omawiane to nie powinno być glitchy, a że Aharo zablokował temat to najwyraźniej miał powód. A ogólnie, mam na to wyjebane

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 05, 2012, 16:16:10 »
    Dostając moda chciałem tylko pomóc. Nie widziałeś całości rozmów to proszę nie komentuj, zamknąłem temat bo mimo tego że napisałem że mam wynik gdzieś to Netoman dalej prowokował. Mimo wcześniejszych upomnień. Nie chcę się kłócić, ja chciałem tylko pomóc ale widzę, że każdy ma każdemu coś za złe. Ja nie muszę mieć tego moderatora, nie jest to kluczowe w moim żuciu. Zabierzcie mi go bo szczęście on mi nie daje tylko kłopoty. Ja już wiem jak czuł się Luca będąc jeszcze w REFie. Nie ma co wiele gadać nie chcecie mnie na moda to proste, zabierzcie mi go. Ale nim sami zaczniecie oceniać to postarajcie się coś zrobić bo widzę, że tworzycie jedno wielkie gimbazjum. Dziękuję dobranoc.

Offline Mus1c

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Radny klanu Polish Eagles
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 05, 2012, 16:25:34 »
    Heh, przynajmniej chce coś zrobić dla sceny :)

" - A więc niech zwycięży lepszy - zawołał szyderczo Deparnieux, a tym razem Halt odezwał się:
    - Owszem, zamierzam zwyciężyć." - cytat z książki Zwiadowcy

Jednostka pola powierzchni w Warbandzie?
    (click to show/hide)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 05, 2012, 17:26:43 »
    Nie ma to jak tolerowanie frajerskich nagonek pod fejk-nickami, kogoś kto nawet nie potrafi się przedstawić. Niezastąpione jest również, pseudo filozoficzne pier.. gadanie, tym bardziej, że się nie ma się o pisanych rzeczach pojęcia. Co ma za związek glitchowanie z moderowaniem Aharo, nie za bardzo to rozumiem, jeszcze podawanie przykładu SZ, gdzie w tych czasach glitchowanie było dozwolone, a warunki były tak prymitywne, że po prostu 22nd, wynalazło glitche o których nie wiedzieliśmy i wygrali mecz. Nie ma to jak banita, multikonciarz, który jest wyznacznikiem kierunków w których ma iść tawerna i on osądy wydaje. Od tego są odpowiednie tematy, pw i administracja która stoi nad Aharo. Ktoś glitchował? To jest to sprawa klanów, nie tawerny i to one sobie wyrabiają taką a nie inną opinię, pomijając sprawę tego że glitchują i są po prostu przez to bęcwałami, więcej - nie potrafią nawet porządnie zabookować normalnego serwera - to powinien być temat tej dyskusji. Co za bałagan, i burdel.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 05, 2012, 23:22:15 wysłana przez ^IvE »

Offline Darslay12

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -7
    • Bonus RPK
    « Odpowiedź #8 dnia: Listopada 05, 2012, 17:49:32 »
    Ja już wiem jak czuł się Luca będąc jeszcze w REFie
    Luca był trollowany, widać, że ogarnia bo niezbyt się tym przejął, tak samo jak ci którzy po nim jechali mieli to raczej w poważaniu co się stanie.
    A Aharo niech sobie będzie - teraz jest czas żeby się spóźnieni wybili bo starzy gracze już odeszli, nie ma WV i REF więc pora na słabe klany pokroju Sarracens czy KoH, niech sobie grają nikogo nie skrzywdzą byle nie robili beki polakom na Taleworlds jak na razie praktykują.
    Teraz RPK, Ciemna Strefa żadne dicho wjeżdża hardkorowy rap a lamusy dupa cicho. Na fulla wat niech roz***la odsłuchy, poznaj prawdy smak razem ponad kilo grupy, wkurwiony dzieciak jestem, co powiesz na to, latam za stosem i składam raport.

Offline Aharo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Listopada 06, 2012, 11:01:43 »
    Tak się zastanawiam po co ten temat? ;o Moderatora mi już zabrali i jest mi z tym dobrze, kamień z serca mi spadł. Fatal możesz się radować :) Jakieś jeszcze żale do mnie macie? Kogoś pobiłem, coś złego Wam zrobiłem? Możecie się wyżalać będę szczery :O

I dlaczego multikonto nie jest zbanowane? ;o

Offline ElMaciorro

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -8
    « Odpowiedź #10 dnia: Listopada 06, 2012, 11:54:29 »
    Brawo Aharo, ładnie się skompromitowałeś ;* tyle z Twojego moderowania a niestety dzieci z saracens  mają podniete

Offline Aharo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Listopada 06, 2012, 12:19:40 »
    Dzięki ;*
    A tak w ogóle ciekaw jestem co ty byś zrobił na moim miejscu. Moderator w dziale klanowym równa się samobójstwu z taką zbieraniną dzieciaków z gimbazy. Ale co do ostatnich czterech wyrazów to masz rację.

Papatki ;*   

Offline akłosrakło

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Listopada 06, 2012, 16:04:34 »
    Zanim mnie pożegnasz chciałbym wspomnieć że mając 16 lat nie wyewoluowałeś jak pokemony w "menszczyzne" aby zostać upoważnionym do wyzywania wszystkich, podkreślam całej sceny od...gimbusów, Harpag i wiele innych osób(np. HarryAngel) zapewne wyściskało by cię za te ciepłe słowa, bo odmłodziłeś ich o kilkanaście do kilkudziesięciu lat.
    Przez cały czas w którym miałem wgląd na twoją działalność ubolewałem, ubolewałem, UBOLEWAŁEM nad poziomem i sposobem moderacji.
    Szczególnie odpowiedni jest twój styl komentowania którego używasz w stosunku do innych użytkowników...
    Pozdrawiam!

Offline Aharo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Listopada 06, 2012, 16:09:37 »
    Każdy inteligenty użytkownik powinien się domyślić, że pisząc "gimbusy" mam na myśli te osoby które nimi są. Nie będę Cie przecież wymieniał z osobna każdej jednej osoby.

A co do sposoby moderacji to: Sam coś wpierw zrób a potem płacz nad sobą jak będzie w Ciebie motłoch rzucał mięsem ;)

Offline akłosrakło

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Listopada 06, 2012, 16:12:57 »
    ...Zadaję sobie pytanie: KTO WRZUCIŁ TEN aharoGRANAT W MODERATORÓW
    Idąc dalej tym tokiem myślenia: Nie możesz powiedzieć że jakaś gra ma słabą grafikę/fabułę/audio, bo sam nie potrafisz zrobić lepszej?
    Bardzo chciałbym nie kończyć rozmowy, ale tu się chyba posty naliczają.
    EOT