Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wirtualny XP na Win 7  (Przeczytany 2226 razy)

Opis tematu: Problem z grami

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MaksJ23PL

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Wirtualny XP na Win 7
    « dnia: Listopada 04, 2012, 14:05:24 »
    Czy używacie wirtualnego xp do gier? Ja próbuję odtworzyć w nim Empire Earth, ale ciągle wyskakuje powiadomienie o błędach, albo że nie widzi dysku co jest o tyle niezrozumiałe że w napędzie znajduje się oryginalny krążek, próbowałem też odtworzyć inne gierki i przy każdej jest inny błąd. Robin Hood Legenda Sherwood na przykłąd włącza się ale nie da sięużywać myszki bo kursor "przykleja się" do lewego górnego rogu ekranu. Inne aplikacje takie jak Adobe Reader czy Daemon tools działają tak jak powinny niezależnie czy uruchamiam je z poziomu wirtualnego XP czy z Win 7 (START\Wszystkie programy\Windows Virtual XP\Aplikacje windows xp mode).
    Jeżeli ktoś z Was jest w stanie pomóc mi to prosze o dpowiedź w tym wątku, Win 7 jest oryginalny toteż win xp podobnie.
    MJ

Offline Kompiotronik

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Salus rei reipublicae suprema lex esto!
    Odp: Wirtualny XP na Win 7
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 04, 2012, 18:57:59 »
    Żeby uruchomić stare gry na Win7 najpierw spróbuj trybu zgodności z prawami administratora, jeśli to nie pomoże oznacza to, że winowajcą jest explorer.exe który w Win7 jest po prostu zbyt nowy dla starych gier, wystarczy wtedy wyłączyć proces explorer.exe czyli:
    Ctrl+Alt+Delete -> Menedżer zadań -> zakładka procesy -> kończysz proces explorer.exe -> w zakładce Apliacje klikasz na nowe zadanie -> wpisujesz pełny odnośnik do pliku .exe gry -> po zakończeniu gry w nowym zadaniu wpisz Start explorer.exe (pamiętaj, że musi być z wielkiej litery).
    Pozdrawiam

"Machasz waść tą szabelką jak cepem! Ten cios jeno u pachołków trybunalskich w modzie! A ten kurlandzki dobry do psów odganiania!" - H.Sienkiewicz "Potop"
    Salus rei reipublicae suprema lex esto!

Offline MaksJ23PL

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 04, 2012, 20:46:19 »
    Hm... ciekawe podejście. Spróbuję jutro i napisze czy zadziałało, dziś już nie mam czasu ale bardzo dziękuję za objaśnienie mi sposobu który być moze zadziała. ; )
    Niestety to nie to... nie podziałało. : (
    « Ostatnia zmiana: Listopada 04, 2012, 21:33:07 wysłana przez MaksJ23PL »
    MJ

Offline Kompiotronik

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Salus rei reipublicae suprema lex esto!
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 05, 2012, 17:55:10 »
    http://www.microsoft.com/windows/virtual-pc/download.aspx
    I powinno być wszystko okej.
    Pozdrawiam

"Machasz waść tą szabelką jak cepem! Ten cios jeno u pachołków trybunalskich w modzie! A ten kurlandzki dobry do psów odganiania!" - H.Sienkiewicz "Potop"
    Salus rei reipublicae suprema lex esto!