Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Napoleonic Wars][Vk] V Korpus Wielkiej Armii  (Przeczytany 10082 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [Napoleonic Wars][Ve_]V Korpus Wielkiej Armii
    « Odpowiedź #15 dnia: Listopada 21, 2012, 21:12:40 »
    Tak, masz racje, nie ma sensu kontynuować prowokacji Baldwin’a.

Prowokacji ? A czy ja tu kogoś prowokuje ? Ja tylko chciałem cię kulturalnie poinformować iż mam zamiar w krwawym boju cię zaciupać.

To ty "wyskoczyłeś" ze skill'em mojego konika (którego cisne na duelach więc jestem lepszy o.O)

Pozdrawiam Baldwin.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #16 dnia: Listopada 21, 2012, 21:32:58 »
    Przykro mi, lecz moja strona narzuca wam – Legia Nadwiślańska – warunki. To Ona wyzywa was na Bitwę.

Nie wiem jak to u was wygląda, czy mówisz w imieniu Saddama i DaPietry, czy po prostu oni tak szybko zmieniają zdanie, jednak wiedz, że w piątek wieczorem wspólnie ustaliliśmy 2 zasady dot. serwera i ilości osób po obu stronach, a także zdecydowaliśmy, że obie strony dogadają się co do zasad im odpowiadających, i po poniedziałku spotkamy się raz jeszcze, by sprawę sprecyzować. Dlatego widząc teraz tak nagłe zaprzeczenie wyraźnego ustalenia, między najwyższymi oficerami obu naszych formacji, odnoszę wrażenie lekkiej niepowagi z waszej strony.
    Spotkanie ustalimy wspólnie, na ts'ie w najbliższym czasie, gdyż myślę, że teraz obie strony wiedzą mniej więcej czego oczekują. W przypadku braku chęci współpracy i pozostaniu przy "narzucaniu" zasad, nie ma mowy o żadnej bitwie pomiędzy Ve i LN.

Offline Veinrus

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #17 dnia: Listopada 21, 2012, 22:19:38 »
    Prowokacji ? A czy ja tu kogoś prowokuje ? Ja tylko chciałem cię kulturalnie poinformować iż mam zamiar w krwawym boju cię zaciupać.
    To ty "wyskoczyłeś" ze skill'em mojego konika (którego cisne na duelach więc jestem lepszy o.O)
    No dobrze Baldwin, lecz ja tylko przekazałem jak kazano… A Ty chcesz mnie „ciupać”… no oky. Ja nie jestem kimś ważnym, aby moja strata na polu i w szeregu była zależna w organizacji. Możesz mnie „ciupać”.
    Sprawą pierwszą jest, że Wiadomość, którą miałem przekazać… przekazałem.
    Nie będę się kłócił… dałem wiadomość.

Wiadomość, którą przekazuje jest od Sztabu: SaddamAZR
    „Nie USTALILIŚMY, tylko WSTĘPNIE porozmawialiśmy nt. zasad. Mówiliśmy obaj z DaPietrem, że pomyślimy nad tym. To są zasady proponowane przez nas, które pokrywają się z ogólnymi zasadami bitew liniowych, więc nie wyssaliśmy sobie ich z palca. Rozumiem, że nie wszystkie są zawsze sprawiedliwe (np. z ilością graczy, ale myśle, że nie będzie aż tak gigantycznej różnicy w liczebności, żeby to był jakiś duży problem. Myślę, że 40 osób spokojnie wystawicie). Ale nie przesadzajcie, że są to dziwne zasady, ani tym bardziej, że robimy je pod siebie. Z niektórymi kwestiami może da się iść na kompromis, dlatego możemy wspólnie się spotkać na TS'ie i dogadać się ostatecznie.”

Wrazie uwag, proszę na ts LN.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 21, 2012, 22:56:27 wysłana przez -VEINRUS- »

Offline Rome

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Listopada 21, 2012, 22:55:39 »
    Tutaj się mylisz. Oni mają prawo narzucać prawa, ponieważ byli pierwszym pułkiem i póki co byli uznawani za najlepszych w Polsce, a jak mi się wydaję to lepszy nadaje warunki.
    DANCE OR GET BANNED

Offline Garond_PL

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Garrrrond!
      • Mój profil na Steam
    « Odpowiedź #19 dnia: Listopada 21, 2012, 23:03:55 »
    Hipotetycznie 91st jest lepsza od LN, to może jutro wyzwiemy Was i narzucimy Wam warunki bitwy co?
    Romeo, po prostu brak słów

Tutaj się mylisz. Oni mają prawo narzucać prawa, ponieważ byli pierwszym pułkiem i póki co byli uznawani za najlepszych w Polsce, a jak mi się wydaję to lepszy nadaje warunki.
    Kto tak uważał oprócz członków 4 i 5pp? Konkret proszę
    Jestem rozczarowany :oo ze nikt na mnie nie  głosuje :)
    Chociaż się przyznam nie zasługuję.

Offline Veinrus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Listopada 21, 2012, 23:05:59 »
    DiegoAlatriste, dobrze. Jeżeli tak uważasz, mogę być ten zły. Nie ważne co napiszę, co przekażę. I tak nie ładnie. Nie tak miało to wyglądać i być zrozumiane.

Moja osoba przekazuje.

Offline Rome

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Listopada 21, 2012, 23:23:56 »
    Nie chce mi się z Wami pisać, więc tak na koniec:
    Diego, nie możesz mylić Native z NW, ponieważ tak odbywają się mecze po 8-10 gdzie każdy zawodnik jest na wagę złota. W NW natomiast są po 40-50 i nie robi różnicy czy ktoś ma o 5 więcej.

Garond, mówimy teraz o polskiej scenie, więc proszę nie przywołuj mi tutaj jakiś pułków zza granicy. Konkretów Ci nie mogę wymienić a to dlatego, że każdy pułk, który powstał prawie automatycznie się rozwiązywał.
    DANCE OR GET BANNED

Offline Garond_PL

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Garrrrond!
      • Mój profil na Steam
    « Odpowiedź #22 dnia: Listopada 22, 2012, 00:36:07 »

Konkretów Ci nie mogę wymienić a to dlatego, że każdy pułk, który powstał prawie automatycznie się rozwiązywał.

No dobrze, ale co to ma do ludzi, którzy postrzegali i postrzegają Was za najlepszą armie w Polsce?
    Wszystko się okaże 30.
    Jestem rozczarowany :oo ze nikt na mnie nie  głosuje :)
    Chociaż się przyznam nie zasługuję.

Offline PanTadeusz

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    • JKM
    « Odpowiedź #23 dnia: Listopada 24, 2012, 15:43:37 »
    Z twojej wypowiedzi wynika, że klan który ma więcej osób gra z przewagą liczebną, tak? Doprawdy godne poklasku- dodam tylko proszę nie uraź się. Dotąd myślałem, że 92nd może uchodzić za najlepszy regiment. Teraz wiem, że zgodnie z waszą logiką takowy kryje się gdzieś w Chinach. Cóż, podejście godne nieprzyjaznego człowieka w kapturze wraz z kilkoma przyjaciółmi pytającego jednego przechodnia o to "Czy jest pan za Wisłą czy za Cracovią przy czym rad jestem dodać iż w przypadku wyboru drugiej ewentualności grozi panu odpowiedzialność karna w postaci wyłamania wszystkich zębów kastetem". W sposób oczywiście mniej kulturalny, ale tą wyszukaną formę specjalnie dodałem, gdyż obecny tu Veinras niczym się od takowego nie różni. Chamski brak zasad fair play i jakiegoś szacunku do przeciwnika ukrywa tylko pod wyszukaną formą swej wypowiedzi. 
       Kolejną sprawą która mnie rozbawiła jest " narzucanie ". Brawo! Założę frakcje do crpga i "narzuce" Grey Order, że mają mi oddać 2 wsie i zamek bo takie mam "warunki bitwy".  Mam przy tym nadzieje, że mogę liczyć na twój miecz i narzucenie moja ty narzuto ;)
    Jako gracz bardziej osadzony w native mogę Ci tylko doradzić byś wyzwał  AE także. Nie jest ich wielu więc problemu nie powinni sprawić jak narzucicie im odpowiednie mapy ;)

Pozdrawiam.

EDIT DOWN
    Anachroniczny ja...Coś się kończy coś się zaczyna widać... Zawsze dotąd zdawało mi się, że strony zasiadają do stołu i ustalają jakieś wspólne warunki.
    Ale wiesz co Rome, w takim razie złóżmy wszyscy podania do 22nd i namówmy ich lidera do meczu z AE. Zbierze się 80 chłopa weźmie Nord Town i pokaże skilla ! Tylko trzeba będzie uważać na Chinskie klany :/

Czyli przyjmijmy, że Napoleon ma trzykrotną przewagę i wystawia tylko 1/3 wojska, aby było po równo tak? Skoro Ve jest najlepszą armią to chyba da radę wystawić tyle co LN ;] Taki jest moje zdanie na ten temat, a twoja wypowiedź rozbawiła mnie na jakieś 30sek ;]
    « Ostatnia zmiana: Listopada 24, 2012, 16:03:19 wysłana przez PanTadeusz »

Offline KomandorCzolo

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #24 dnia: Listopada 24, 2012, 16:53:14 »
    Według mnie Napoleonic Wars jest grą, która bądż co bądź przy rozgrywkach między pułkami nie ma na celu 100% odwzorowywanie realii historychnych, lecz wspólną  zabawę, przy wyrównanych szansach. Jeszcze raz podkreślam że jest to gra, a nie kółko historyczne. Widziałeś kiedyś żeby na boisku piłkarskim grali 33 na 11? Albo bliższy NW przykład- czy widziałeś kiedyś liniówkę z takim balansem?

Bycie najlepszym nie jest definiowane tylko przez liczbę graczy, ale również przez pewien poziom skilla, oraz kultury osobistej, której niestety niektórym brak- mianowicie chodzi mi o torpedowanie w nieco ubliżający nam, jako Ve [obecnym Vk], próby pokojowego ustalenia zasad w tym przypadku dotyczących liczebności. Poza tym "narzucanie" nam swoich zasad, jakoby nie zostałe one wspólnie ustalone jest niestety nieco śmieszne i pokazuje Wasz szacunek do przeciwnika [a raczej jego brak]. Puentując moje spojrzenie na "najlepszego" stwierdzam iż nie tylko liczebność tworzy "najlepszych".

Bitwa została ostatecznie odwołana, w związku z brakiem możliwości kulturalnego porozumienia między naszymi pułkami, oraz ubliżania Nam przez niektórych członków Legii na tawernie. Niestety, wolimy grać z kimś kto prezentuje pewien poziom i komu nawet po przegranej bitwie można odpisać "gg".

Proszę o zakończenie spamu na ten temat w naszym temacie,
    Pozdrawiam,
    Pułkownik Czoło

Offline Rome

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Listopada 24, 2012, 17:13:27 »
    Skoro już mówisz o kulturze osobistej to może najpierw zajmij się swoim pułkiem, a dopiero później wytykaj nam błędy.
    Pewnie dostanę przez to ostrzeżenie, ale co tam.
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    DANCE OR GET BANNED

Offline Mus1c

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Radny klanu Polish Eagles
    « Odpowiedź #26 dnia: Listopada 24, 2012, 17:58:42 »
    Tylko byście się kłócili nie można się spotkać na TSie i załatwić sprawę raz na zawsze?
    ;

" - A więc niech zwycięży lepszy - zawołał szyderczo Deparnieux, a tym razem Halt odezwał się:
    - Owszem, zamierzam zwyciężyć." - cytat z książki Zwiadowcy

Jednostka pola powierzchni w Warbandzie?
    (click to show/hide)

Offline KomandorCzolo

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #27 dnia: Listopada 24, 2012, 18:05:34 »
    Masz rację, aczkolwiek uważam iż jest to nieco inny wymiar niż oczerniane nas na forum za próbę ustlenia zasad. Poza tym:
    1 To nie mój pułk, ja dowodzę 3pp
    2 Zauważ, że nie tylko Vk tak się odzywało ponieważ przegraliście szarżując w 15 na 5 skirmiszerów i resztki arty, które wybiły Was ramrodami. Byliśmy wtedy pod wpływem emocji, spowodowanymi przegraną przez Was rundą
    3 To, jak nieraz się Legia odywała w stosunku do nas również podczas bitew, pozostawiam Waszemu sumieniu.
    4 Jedyną obraźliwą treść widzę w poście Zahariego, jest to 1 osoba, u Was jest więcej takich [ja odnoszę takie wrażenie]. Post Wardera ja na Waszym miejscu potraktowałbym z przymrużeniem oka, ostatecznie to była prawda.

Nie życzę sobie, abyś mnie pouczał ponieważ sam na tym forum demonstrujesz brak owej kultury, a sam mówisz żebym nad nią pracował. Widzę również że nie masz za grosz honoru oraz szacunku dla mojej osoby. Nie rozumiesz nawet zasad dyskusji, na mój post odpowiadając jednym i to słabym argumentem. Nie sądzę, abyś był osobą wartą jakiejkolwiek rozmowy z Tobą. Poza tym, sam przyznałeś że Legia popełniła błędy:
    Cytat: Rome
    później wytykaj nam błędy.

Przemyśl to, i mam nadzieję że zrozumiesz błędy w swoim zachowaniu i postawie w stosunku do innych, pomijam, że pewnie jestem starszy od Ciebie, i inaczej niż Ty, pokazuję do Ciebie pewien szacunek.
    Pozdrawiam i życzę powodzenia,
    Pułkownik Czoło

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #28 dnia: Listopada 24, 2012, 19:03:16 »
    Skoro już mówisz o kulturze osobistej to może najpierw zajmij się swoim pułkiem, a dopiero później wytykaj nam błędy.
    Pewnie dostanę przez to ostrzeżenie, ale co tam.
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Warder jest niestety niereformowalny, mimo tego zawszę próbuję go odciągać od trollingu, szczególnie w stosunku do innych pułków. Jednak nie zamierzamy się go pozbyć, gdyż jest na tyle wesołą, zabawną i cenną osobą, że jego zalety górują nad wadami :)
    Co nie zmienia faktu, że przeklinanie to jednak przesada, dlatego wspólnie porozmawiamy, aby poszczególne osoby was "od tak" nie obrażały. Jednak w sytuacji, gdy mniejszy regiment skirmisherów pokonuje was, posiadających bagnety, możecie oczekiwać od czasu do czasu nieco (oczywiście przyjacielskiego :)  ) żartobliwego komentarza.

Offline Hubal

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #29 dnia: Listopada 24, 2012, 20:10:25 »
    Pare nowych zmian z życia naszego korpusu:
    • Tag naszego korpusu została zmieniona zmieniona z Ve na Vk (Problemy z podszywaniem się pod nasz korpus).
    • Naczelnikiem V Korpusu Wielkiej Armii został Hubal pod rangą Generała będzie kierował całym korpusem.
    • Automatycznie nowym pułkownikiem 3. Pułku Piechoty został podpułkownik Czoło.
    • 2. Batalion Artylerii Pieszej połączył się z 3. Pułkiem Piechoty. Dzięki temu posunięciu liczebność aktywnych graczy w naszej piechocie znacznie się zwiększyła.

Wkrótce pojawi się więcej świeżych wiadomości.

Pozdrawiam.