Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaką nazwę powinien nosić mod po cofnięciu o jeden wiek? (Ankieta głosowania do dnia 07.10.12r. godz 12:00)

Wiek Wojen
    5 (26.3%)
    Złoty Wiek
    8 (42.1%)
    Odrodzenie
    1 (5.3%)
    Renesans
    3 (15.8%)
    Wiek Smuty (for Warband)
    0 (0%)
    Rewolucja Rzeczypospolitej XVI wieku
    2 (10.5%)

Głosów w sumie: 19

Autor Wątek: [SP]Złoty Wiek 1569 r.  (Przeczytany 5912 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kasztanian Wdzydze

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Na stanowisku do końca
    Odp: Barok 1635 -1656
    « Odpowiedź #45 dnia: Listopada 04, 2012, 03:57:40 »
    Może wstrzymaj się z odświeżaniem i nabijaniem postów, aż zaprezentujesz jakiś etap swoich prac, nadający się do oceny.
    MORMO rządzi

Offline sabatonsky

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #46 dnia: Listopada 04, 2012, 10:00:58 »
    Jak coś, zgłaszam się do pomocy jako konsultant historyczny. Na tych czasach które chcesz zaprezentować w swoim modzie znam sie świetnie

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #47 dnia: Listopada 04, 2012, 11:23:50 »
    Nie ma to jak zmieniać wiek... nazwę moda też trzeba zmienić, skoro zaczynamy w XVIw. a nie w XVIIw. ...

wiesz co Gervoth, najpierw określ JEDNĄ DATĘ i trzymaj się tego, a nie co kilka postów "nowy pomysł"... bo potem tych pomysłów będzie zbyt wiele i nie dość, że my, userzy się pogubimy, to jeszcze Ty sam też.
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Gervoh

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -7
    « Odpowiedź #48 dnia: Listopada 04, 2012, 14:35:43 »
    Teraz jest to już pewne i wydaje się mi się że pracę nad modem zostaną ukończone wcześniej z powodu dokończenia rozpoczętego wcześniejszego moda . Nazwa pozwolę z pośród paru wybrać wam (Zrobię ankietę) .

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #49 dnia: Listopada 04, 2012, 14:39:40 »
    Proponuję więcej konkretów, bo póki co bawisz się w przygotowania do moda. O premierze nawet nie masz co myśleć, bo chyba nie zdajesz sobie sprawy ile setek modeli i skryptów jest do zrobienia.
    Sława!

Offline Gervoh

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #50 dnia: Listopada 04, 2012, 14:55:23 »
    Zdaje sobie sprawę znakomicie. Dlaczego na wszystko napieracie że mi się nie uda? Oczywiście, do moda są jeszcze przygotowania ale prace nad nim już zostały rozpoczęte. Mapa już prawie ukończona. Więc ja nie rozumiem czemu tak nachodzicie pod względem (Nie uda Ci się) . Żebyście jeszcze się nie zdziwili, mod prędzej czy później się ukaże .

Offline Krystian80

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    « Odpowiedź #51 dnia: Listopada 04, 2012, 15:09:21 »
    Umiesz pisać skrypty robić modele i nakładać na nie tekstury? (-_- bez takiej wiedzy nie masz co marzyć o modyfikacji i lepiej pierw się poducz na czymś mniejszym the deluge tworzone jest 6 LAT a to mod o podobnych czasach -_-)
    http://pl.20dollars2surf.com/?ref=688213
    zapraszam do rejestracji i zarabiania pieniędzy z tego ref linku  ;)
    http://s2.postimage.org/tlyuonetl/angiel.png

Offline Gervoh

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Listopada 04, 2012, 15:24:26 »
    Pisałem wcześniej że potrafię i że jeszcze się uczę. Także ja nadal nie rozumiem waszego nacisku, jeśli tak ma być to ja usunę ten temat i nie będę podawał żadnych informacji dopóki mod nie wyjdzie . I tak chyba będzie najlepiej.

Offline 6spiderman

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Listopada 04, 2012, 17:15:51 »
    Spokojnie nie spinaj się...  moda sobie rób spokojnie, podawaj informacje regularnie jak prace nad modem ,a tymi ludźmi się nie przejmuj. Powodzenia!

Offline MrAdrianPl

• Użytkownik
    • Piwa: -22
    « Odpowiedź #54 dnia: Listopada 04, 2012, 17:48:10 »
    większości ludzi którzy ci przeszkadzają nie mają 23 chromosomu jeśli nie wiedzą co to znaczy to potwierdza moją teorie

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Listopada 04, 2012, 17:59:36 »
    większości ludzi którzy ci przeszkadzają nie mają 23 chromosomu jeśli nie wiedzą co to znaczy to potwierdza moją teorie
    Z całym szacunkiem, ale wygadanie zobowiązuje też do poprawnej polszczyzny i znaków interpunkcyjnych. Troszkę strzał w stopę ;)
    A my mówimy tak, ponieważ takich planów były setki, a żaden nie wypalił choćby w części. Robisz pierwszego moda, od razu total conversion, w dodatku o mało rozpowszechnionym okresie. sabatonsky mógłbyś wysłać mi trochę materiałów o tym XVI wieku? Bo w sumie najbardziej z tego czasu brakuje mi źródełek.
    Największe polskie mody mające podobne plany są w produkcji od kilku lat i dopiero zaczynają osiągać ostateczny kształt. Tym bardziej że wykonanie każdego elementu wymaga poparcia w źródłach.
    Sława!

Offline sabatonsky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #56 dnia: Listopada 04, 2012, 19:05:25 »
    jasne Blitzwing. a co dokładnie potrzebujesz na temat XVI wieku?

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    « Odpowiedź #57 dnia: Listopada 04, 2012, 19:52:57 »
    Najchętniej coś o uzbrojeniu, XVI wiek zawsze wydawał mi się pod tym względem nieciekawy, toteż nic nie czytałem :d Najlepiej podrzuć coś odrazu tutaj, byłby jakiś materiał dla wszystkich czego można by się spodziewać w modyfikacji.
    Sława!

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #58 dnia: Listopada 04, 2012, 19:55:40 »
    Najchętniej coś o uzbrojeniu, XVI wiek zawsze wydawał mi się pod tym względem nieciekawy, toteż nic nie czytałem :d Najlepiej podrzuć coś odrazu tutaj, byłby jakiś materiał dla wszystkich czego można by się spodziewać w modyfikacji.
    Blitzw przecie to jak rzut rękawicą na odległość...
    (click to show/hide)

Offline sabatonsky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Listopada 04, 2012, 20:05:23 »
    no co ja moge powiedzieć o uzbrojeniu... w polsce przodowały szable, reszta europy wolała np. rapiery, krótkie miecze... zaczynano powoli używac prochu strzelniczego, więc co raz więcej było strzleców, wtedy jeszcze uzbrojonych w takie pierwsze arkebuzy... u nas nadal królowała husaria. mogę przypomnieć że 16 wiek to okres zwycięstw husarri nad piechotą ( husaria miała długie kopie 5m, szable i koncerz.... chyba też pistolety, ale nie wiem). powoli pojawiały się tez berdysze ale to chyba rosja.  u turków kindżały z zakrzywionymi ostrzami....

i w sumie wstyd sie przyznać nie wiem co jeszcze dodac :). powoli rozwijały się też armaty. głównie były lekkie pancerze u jazdy (wyjątek husaria) a cięższe u strzelców i piechoty.

możliwe że o czymś zapomniałem. jak tak, to prosze dopisywać :)