Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Echo Tawerny wyd. 1  (Przeczytany 7409 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    • MC Rhodok
    Echo Tawerny wyd. 1
    « dnia: Października 22, 2012, 02:47:43 »
    Echo Tawerny!

Oni to informacje

My to sama prawda!

Event Hailes - porażka czy sukces
    Parę dni temu mogliśmy być świadkami ciekawego wydarzenia jakim był to event organizowany przez EddardaStarka - oblężenie Zamku Hailes. Naszym dziennikarzom udało się przeprowadzić wywiad z organizatorem imprezy.

(click to show/hide)

Następny event organizowany przez Pana EddardaStarka jak i Sir ZjadaczaChleba odbędzie się 26 października. Więcej informacji oraz zapisy w odnośniku -> http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=11413.msg224631#new[/font]

Parę screenów z eventu dla osłody oczu.

(click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

edek

Najnowsze wydarzenia z rozgrywek klanowych!

Zacznijmy od WNL. Wczoraj, tj 21 października klan SaRRacen przegrał  z niemieckim kalnem klanem Deutschritter 11:4. Klan prowadzony przez MoHitoo zajmuje jak narazie 13 miejsce tuż obok drugiego reprezentanta Polski PE.

Polish Eagles dawno nie rogrywało meczu w WNL poprzez brak przeciwnków jednak każdy chyba pamięta ostatnią przegraną z Bohemianem, czy załamali się? Czy Polskie Orły wzbiją się na swoich skrzydłach? Miejmy nadzieje, że tak. Następny mecz grają za 2 tygodnie z klanem Court of Reveran który jak narazie zajmuje 19ste miejsce w tabeli także życzmy powodzenia naszym reprezentatą.

Dodatkowo gratulujemy polskiej reprezentacji NW za zwycięstwo na Estonią powalającą róznicą punktów 11:0! Jest to kolejna wygrana z rzędu. Widać po ostatnim zwycięstwie nad Hiszpania wynikiem 11:1 nasi reprezentńci nie osiedli na laurach i nie odpuszczają sobie. Tak trzymać!

Na polskiej scenie warbanda niewiele się ostatnio wydarzyło. Jedyna smucąca wieść to upadek klanu Szlachta Polska. Rozmowa z byłym członkiem (fake z WV?) SP jest do wglądu poniżej.

(click to show/hide)

edek

Chivalry Medieval Warfare
    Ostatnimi czasy na naszych ekranach pojawiła się nowa gra -Chivalry Medieval Warfare . Na naszym ukochanym forum www.mountblade.ifno, potocznie Tawerna, powstał nawet dział poświęcony ów grze. Jakie są pierwsze wrażenie?

Pierwsze wrażenia... świetne. Mam frajdę jakbym pierwszy raz zasiadł do MP w Warbandzie.
    Najlepsze ,w moim odczuciu, było wprowadzenie zadań dla obu drużyn, przez co gra nie jest statyczna.
    Wyłapałem też kilka bugów, ale nie sprawiają one wielkich problemów.
    Jeśli ktoś kiedyś grał w moda do HF, to powinien poczuć się jak w domu :)
    Polecam i zapraszam do gry...

Powiedział Irgen.

W porównaniu z bardziej neutralną wypowiedzią Ive

Co do samej gry, to na tą chwilę wyrobiłem sobie taką opinię. Gra jak dla mnie to dobry "piknik" czyli do pogrania w wolnej chwili, ale raczej nie widzę tutaj ze względu na wspomniane mapy i tryby, miejsca na rozgrywki klanowe, ale będę śledził scenę i trzymał rękę na pulsie i mam nadzieję że się pomylę. Piszę to dlatego, że wielu ludzi tutaj poszukuje alternatywy dla WB, jeśli chodzi o właśnie rywalizację międzyklanową, i szeroko rozumiany e-sport. Jak dla mnie to nie gra stworzona do tego, ale i tak może się podobać, jak się odpowiednio do niej podejdzie.

Możemy jednak stwierdzić, że gra nie jest chłamem. Cena gry waha się w granicach 60-120 zł. Autor ostatniej wypowiedzi posiada kanał tsa także chętnych zapraszamy do wspólnej rorgrywki.

(click to show/hide)

edek

War of the Roses
    Każdy juz chyba słyszał o nowej grze War of the Roses. Gra została opracowana przez twórców wspaniałej serii Europa Universalis i nastawiona jest wyłącznie na rozgrywke multiplayer. Tytuł pozwala nam wziąć udział w pięciu historycznych bitwach z okresu krwawej wojny domowej w piętnastowiecznej Anglii – zwanej również Wojną Dwóch Róż. Możemy opowiedzieć się zarówno po stronie rodu Lancasterów, jak i Yorków.

Tak jak dla Chivlary, na tawernie powstał dział dotczący ów gry, oraz działają już 2 klany na polskiej scenie WotR z czego jeden znany jest nam bliżej z warbanda - Kingdom oF Heaven. Jego konkurentem jest założony przez Glaedra Ordo fratrum domus hospitalus anctae Mariae Theutonicorum in Jerusalem [OT] co oznacza Zakon Szpitala Najświętszej Maryji Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie, bliżej znani jako krzyżacy.

Klany nie działaja jeszcze pełną parą ale miejmy nadzieje, że zmieni sie to na przestrzeniu dni/ tygodni.

Cena gry waha się w granicach 100 zł.

edek

Ogłoszenia:
    1. Zespół Echo Tawerny poszukuje dziennikarzy. Więcej inforamcji na steam do redaktora głównego - lukid2
    2. Ekipa organizująca Event Bitwa pod Courtrai poszukuje doświadczonych kreatorów map. Więcej informacji na steam - http://steamcommunity.com/profiles/76561198044479768
    Jednocześnie zapraszają do zapisów na event http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=11413.

Wydanie 01, 22.10.2012

Pytania numeru:

1. Który klan zajdzie najwyżej w tegorocznym WNL?
    2. Z kim przeprowadzić wywiad w następnym numerze?

(odpowiedzi w temacie)
    « Ostatnia zmiana: Października 22, 2012, 15:59:43 wysłana przez Alpaka »
    WARBANDOLOGIA 2 - najnowsza płyta Zakonu Templolów, najlepszej raperskiej grupy na Polskiej, a nawet światowej scenie warband. Zapraszam do słuchania.
    MC Rhodok

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=15625.0

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Echo Tawerny wyd. 1
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 22, 2012, 11:15:37 »
    Zacna inicjatywa! Masz moje pełne poparcie :) Czekam na wiecej
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline Xsardas333

• Użytkownik
    • Piwa: -5
    • Za Imperium! DaRKsIDer is BACK!
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 22, 2012, 12:05:04 »
    Kawał dobrej roboty! Cccccchhhhhceeeeeee jeszzzzzzczzeeeeeeee <zombie> :D

Komentarz na bardzo wysokim poziomie, jak chyba większość twoich postów...
    Pierwsze ostrzeżenie za zaniżanie poziomu forum.

Edit: "...jak chyba większość twoich postów......." ta.... zły dzień? (ja mam bynajmniej bardzo dobry dzień, i osta zupełnie nie rozumiem...) :?

Dzień jak co dzień, na pewno nie miał wpływu na moja decyzję.
    Jeśli chcesz z nami zostać jeszcze jakiś czas postaraj się jednak mnie zrozumieć bo im dłużej pozostajesz nieświadomy tym bardziej twoje szanse na bana wzrastają.
    « Ostatnia zmiana: Października 22, 2012, 20:57:48 wysłana przez sir Luca »

Offline Kasztanian Wdzydze

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Na stanowisku do końca
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 22, 2012, 14:40:13 »

Naszym dziennikarzą

Bardzo ciekawa inicjatywa, ale czy ta gazeta to przedruk z prasy francuskiej?
    MORMO rządzi

Offline SirKacpero

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 22, 2012, 14:55:11 »
    Komentarz na bardzo wysokim poziomie, jak chyba większość twoich postów...
    Pierwsze ostrzeżenie za zaniżanie poziomu forum.

Jeden komentarz nie zaniża poziomu forum ...

Twój jest kolejnym nic nie wnoszącym spamem więc w sumie mamy już dwa... A temat jeszcze nawet jednej strony nie ma.
    « Ostatnia zmiana: Października 22, 2012, 15:23:46 wysłana przez sir Luca »

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 22, 2012, 15:10:20 »

Bardzo ciekawa inicjatywa, ale czy ta gazeta to przedruk z prasy francuskiej?

łojoj zdarzyło się ze względu na godzine
    WARBANDOLOGIA 2 - najnowsza płyta Zakonu Templolów, najlepszej raperskiej grupy na Polskiej, a nawet światowej scenie warband. Zapraszam do słuchania.
    MC Rhodok

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 22, 2012, 15:48:59 »
    Pytania numeru:

1. Który klan zajdzie najwyżej w tegorocznym WNL?
    2. Z kim przeprowadzić wywiad w następnym numerze?

Mamy odpowiedzieć tutaj czy przesłać na pw? Nie za bardzo rozumiem, proszę o odpowiedź to zedytuję posta najwyżej.

1. Który klan zajdzie najwyżej w tegorocznym WNL? > IG, a z polskich stawiam na Sarracens, że zaprezentują się najlepiej
    2. Z kim przeprowadzić wywiad w następnym numerze? > Z Sonerem, niech opowie jakie zmiany zamierza wprowadzić i trochę o samej stronie :D
    « Ostatnia zmiana: Października 22, 2012, 16:10:40 wysłana przez ^IvE »

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #7 dnia: Października 22, 2012, 15:58:53 »
    Odpowiedzi prosze tutaj w temacie.
    MC Rhodok

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #8 dnia: Października 22, 2012, 16:50:01 »
    łoł :O ale kolorki :P
    fajny pomysł(troszkę jak te wszystkie Scriptoria, Heliosy, Ilustratory na TWC), choć mnie sprawy klanowe w ogóle nie obchodzą akurat :P ale na szybciocha zrobiłem chyba trochę ładniejsze logo :P
    (click to show/hide)

Offline Kasztanian Wdzydze

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Na stanowisku do końca
    « Odpowiedź #9 dnia: Października 22, 2012, 18:03:13 »

łojoj zdarzyło się ze względu na godzine

Przecież się nie czepiam złośliwie. Keep going !
    MORMO rządzi

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #10 dnia: Października 22, 2012, 19:01:05 »
    Znalazłem błąd w tekście. Napisałeś że War of the Roses jest stworzone przez twórców Europa Universalis co jest nieprawdą. Autorami EU jest studio Paradox Interactive podczas gdy WotR jest dziełem studia Fatshark (ich inne gry to Lead and Gold: Gangs of the Wild West, Bionic Commando Rearmed 2, Hamilton's Great Adventure i Krater)

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #11 dnia: Października 22, 2012, 19:21:51 »
    Owszem, WotRa stworzyło studio Fatshark jednak gra została opracowana i wydana poprzez Paradox Interactive. Jednym  z dowodów jest np ten obrazek, gdzie u góry widzimy znaczek Paradoxu.

MC Rhodok

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #12 dnia: Października 22, 2012, 19:56:50 »
    Grrrrr, piąty raz to wałkuję... Gra została stworzona przez Fatshark a paradox jest wydawcą. Analogicznie jest z M&B, które mimo tego że też jest wydane przez Paradox Interactive stworzone zostało przez Taleworlds. Wydawca jako tako ma wpływ na proces powstawania gry ale nie ingeruje w niego bezpośrednio. Wydawca jest tylko pośrednikiem- handlowcem. To tak jakby mówić że M&B i Battlefield 3 są robione przez jednego autora -Saturn Polska (bo tak widziałem pudełka koło siebie).

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #13 dnia: Października 22, 2012, 19:59:56 »
    Nie wiem czy ma sens moja wypowiedź ale Mat dobrze prawi ma całkowitą rację :)

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #14 dnia: Października 22, 2012, 20:45:07 »
    Nie wiem czy ma sens moja wypowiedź ale Mat dobrze prawi ma całkowitą rację :)
    ktoś coś kombinował czy wut?
    Przed chwilą było że Mat się myli i na dowód screen pudełka z podpisem paradoxu...

FFuuu.... Się człowiekowi na stare lata wzrok psuje...
    Więc...
    Zacna inicjatywa ale przydała by się lepsza oprawa wizualna :)