http://pclab.pl/art44338-23.html
Test Intela i7 i i5. Czekam na jakieś konkrety, Rapodegustatorze, nt. "wyższości" Twoich AMDków ;)
Jak pisałem wcześniej (czytaj dokładnie) do i7 tym prockom jest troszeczkę daleko. Ale w kwestii i5 to jest lipka.
Zauważ że podkręcanie procesora to długi proces (wiesz cokolwiek o tym?) i potrzebuje znacznie wyższego napięcia. A jak nie umiesz tego robić to możesz procesor spalić napięciem.
Może powiem to tak (bo wydaje mi się że myślisz że ja myślę że AMD jest lepsze od każdego intela)
AMD > i5 lub słabsze
AMD < i7 lub lepsze
I na tym to się kończy. Jak masz za dużo kasy i chcesz i5 to spoxik, droga wolna. Osobiście tego nie polecam. Sami pewnie widzieliście że intel nie chciał nam dać opcji podkręcania procków - aby zarobić więcej.
Mam znajomych co posiadają procki od AMD, przeróżne. Mam też kilku takich, co posiadają od inteli.
Sami mi mówili, że nad i5 lub słabszymi nie warto się zastanawiać tylko kupić jakiego procka od AMD. Chyba że mam kasę na i7 (nie mam kilku tysięcy na coś co działa niewiele lepiej, w dodatku nie mam o tym wiedzy jak szybko się psuje etc.) Na i11 już tym bardziej nie mam kilkudziesięciu tysięcy.