Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Prowadzenie wojen  (Przeczytany 2902 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline podest6

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Prowadzenie wojen
    « dnia: Września 29, 2012, 17:47:13 »
    Witam.
    Gram w DP, wypełniłem całą fabułę RP, jestem królem i jednocześnie marszałkiem. Moje państwo ma spory potencjał, lecz nie mogę cieszyć się z gry bo każda wojna to jest katorga.
    Moje statystyki:
    (click to show/hide)

Kiedy zwołuję wyprawę wojenną, każdy ma mnie w De, jeżdżą sobie, podróżują, mają wakacje jednym słowem. Inne państwa łączą się grupki - król i wszyscy wasale podążają za nim i tak do wyczerpania armii, zdobywają wszystkie zamki etc. Do mnie przyjedzie maks. jedna osoba i to dlatego że po drodze się na mnie natknęła. Wszystko co leży w granicach RP musiałem sam zdobywać.

Pytanie: jak zmienić ten stan rzeczy? Zwiększyć jakieś statystki? Szacunek? Na co on w ogóle wpływa? Może jakaś techniczna edycja tj. plików gry czy gotowa modyfikacja? Pytanie obok, czy da się też zmienić to żebym nie był automatycznie marszałkiem? Nie wysuwam swojej kandydatury, w wyborach biorą udział różni szlachcice, ale nie ważne jaki wygra i tak buława idzie do trzeciej osoby - mnie. Pytanie obok bo bardziej wolałbym posłuszeństwo ze strony swoich wasali, jak to jest w innych krajach.

PS. z każdym z wasali mam przyjaźń tj. bardzo wysokie stosunki.

Pozdrawiam, bardzo proszę o pomoc.
    (klik) (klik)

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    Odp: Prowadzenie wojen
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 29, 2012, 18:25:06 »
    Nic nie poradzisz. OiM pod tym względem jest zrypane i nie idzie żadnej kampanii zorganizować.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline podest6

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 29, 2012, 22:15:21 »
    Edycja plików gry?

Jeśli bym się na tym znał, nie byłoby tematu.
    « Ostatnia zmiana: Września 29, 2012, 23:17:21 wysłana przez podest6 »
    (klik) (klik)

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 29, 2012, 22:54:36 »
    Jeśli się na tym znasz to możesz zrobić kopię zapasową gry i coś pokombinować.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline TheTalib

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 02, 2013, 20:54:01 »
    I jak podest6 udało Ci się coś znaleźć ???? Bo mam właśnie identyczny problem jeżeli udało Ci się coś zmienić w tej kwestii to daj znać jak albo podrzuć pliki które edytowałeś z góry dzięki :D
    na  pohybel  skurwysynom !!

Offline Quorthon Seth

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 02, 2013, 21:14:02 »
    Co, gdzie, jaka archeologia?

Offline Wiszu89

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 24, 2013, 14:31:42 »
    Ja zauważyłem, że taki problem występuję jedynie w Rzeczpospolitej. Prawie zero jakiś akcji, każdy sobie jeździ gdzie chce i taka Szwecja podbija bez problemu Warszawę do 50 tury. Ostatnio, gdy próbowałem grać po stronie Polski, wezwał mnie Kmicic. Gdy go odnalazłem, okazało się, że organizuję wyprawę wojenną mając 25 żołnierzy i bez żadnego wsparcia. Nie wiem, czy to jest zamierzone, czy jakiś błąd, ale utrudnia i zniechęca do grania po stronie Polski.

Offline Kamilos446

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 16, 2013, 18:37:36 »
    Ja zauważyłem, że taki problem występuję jedynie w Rzeczpospolitej. Prawie zero jakiś akcji, każdy sobie jeździ gdzie chce i taka Szwecja podbija bez problemu Warszawę do 50 tury. Ostatnio, gdy próbowałem grać po stronie Polski, wezwał mnie Kmicic. Gdy go odnalazłem, okazało się, że organizuję wyprawę wojenną mając 25 żołnierzy i bez żadnego wsparcia. Nie wiem, czy to jest zamierzone, czy jakiś błąd, ale utrudnia i zniechęca do grania po stronie Polski.
    Też to zauważyłem jak byłem w Rzeczypospolitej. Jak byłem Carem w Moskwie to dołączali prawie do mnie wszyscy do kampanii (max. trzech nie przyszło). Jak robiłem fabułe kozaków czyli tajemnicę czarnego hetmana to kiedy musiałem pomóc Radziwiłowi podbić tron Rzeczypospolitej to przyłanczali się do mnie tylko szlachcice Polscy którzy mieli ze mną przynajmniej 15 stosunków. Jak było mniej to nie chcieli za mną iść. Sądzę, że tylko w Rzeczypospolicie tak jest, że pokazuje zbyt wielką wolność szlachecką i oduczenia się walki. "Dla nich ziemia, dla nich złota wolność, a reszta. Bydło!" - Bohdan Chmielnicki, Ogniem i mieczem (film)