Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Dźwięk bombowców  (Przeczytany 20888 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Dźwięk bombowców
    « Odpowiedź #30 dnia: Października 17, 2015, 01:50:41 »
    No ale, tak potocznie, to ten Knopf to jednak był czubek... no i co w tym takiego.

Ten fraktal, to jest jakiś zbiór Mandelbrota, KOMPLETNIE nie ogarniam, ale jest estetyczne i pobudzające :P

Cóż, nie jestem Gemo, ani Gemem. Ale lubię dżem ha-ha(i nie lubię parówek, szczgólnie tanich)
    Wszyscy ludzie, którzy mają jakiś pociąg do tworzenia i posiadają swoje widzimisie w sprawie gustów i w ogóle sztuki są do siebie podobni, ze względu na wrażliwość.

podlinkowany film, to jakaś masakra, nie dość, że nie lubię takich kukiełk, mappetów czy jak to tam się nazywa, to jeszcze pełnometrażówka i w dodatku jakiś tani gore. Ukłony dla twórców za pomysł, ale nie moja bajka.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #31 dnia: Października 17, 2015, 22:07:44 »
    Twórcą jest Peter Jackson, moja myśl była taka, że większość ludzi nie będzie dostrzegać sensu w moich zainteresowaniach, choć mogą mieć one bardzo praktyczny charakter. Wyczucie Jacksona i dystans do siebie okazały się przecież bezcenne, jeśli mi uda się mój plan z tatuażami, to też będą z tego pieniążki, choć jeszcze parę lat temu nawet nie umiałbym powiedzieć dokładnie o co mi biega.
    Gemo był jednym z najlepszych graczy jakich poznałem, był np. 4 na świecie w Wolfensteina, to było jakieś 20 lat temu.
    Mieszkaliśmy razem w jednym pokoju.  Dokładnie wiedziałem co tam np. słychać w jego ukochanej Arkadii, bo mówił przez sen, do tego stopnia był w to wczuty. Przy okazji był straszliwie inteligentny i do poziomu chamstwa uczciwy, co sprawiło że najpierw na studia się bez problemu dostał, a potem z nich wyleciał. Zerwał ze mną kontakt, potem nawet jeszcze gadaliśmy z raz listownie i mam szczerą nadzieję, że się po prostu mną znudził, że nie byłem dla niego kumplem tylko dlatego, że umiałem wymiatać w gry strategiczne, a on potrzebował sparing-partnera do ćwiczeń.
    Nie zgadzam się na traktowanie Knopfa jako czubka, jego twórczość i Nikifora ma własną logikę, np. osoby stojące tyłem na rysunkach Nikifora, to te które lubił. Odczytywanie tego języka to już jest zabawa.
    Zbiór Mandelbrota, no całkiem przypadkowo wskoczył mi do projektu nad którym pracuje, dla pewnego wojskowego, który chce rozbudować swoją dziarę. Cały czas powtarzam, że to tutaj można znaleźć inspiracje, a na forum tatuażystów tylko stracić czas i nerwy. Tak jest moi drodzy.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    Odp: Fantastyka
    « Odpowiedź #32 dnia: Listopada 30, 2015, 09:01:42 »
    Dlaczego ten filmiki tutaj? Bo jest fantastyczny!
    Bo jest właśnie o tym, czym jest wyobraźnia, umiejętność kreowania światów, które tworzą autentyczną energię.
    Miała być rozmowa o światach fantastycznych, proszę bardzo - o to facet, który rysuje na deskorolakach!

« Ostatnia zmiana: Listopada 30, 2015, 11:55:59 wysłana przez huth »

Offline huth

« Odpowiedź #33 dnia: Listopada 30, 2015, 12:37:15 »
    Ty to specjalnie robisz, żeby zwrócić uwagę?
    Przeniosłem post do tego watku(który przeniosłem do tego działu), bo pasuje do dziwnych skojarzeń i luźnych dyskusji około artystyczno-światopoglądowych, które są tematem tego wątku, w przeciwieństwie do wątku o nazwach w fantastyce. Na wszelki wypadek zmiwnilem temat tamtego wątku, zebyś się drugi raz nie "pomylił".

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #34 dnia: Grudnia 02, 2015, 23:53:33 »
    Masz rację! Tutaj pasuje nawet lepiej.
    Tym niemniej i tak Chris Dyer jest świetny, bardzo, ale to bardzo mi zaimponował.
    W tym programie jest pokazany etap w jego twórczości, gdy podróżował i zarabiał na życie pracą fizyczną.
    Ja też teraz zarabiam, motywowany ambicjami artystycznymi, które każą mi szukać szczęścia w Dingolfingen, więc poczułem silną więź z ideologią pokazywaną w filmie, chociaż nie podpalam przystanków autobusowych.
    Oczywiście, widzę w tym konwencję i wpisaną w nią naiwność, ale zawsze są jakieś wady. Zresztą umiejętność akceptowania własnych słabości, to jedna z myśli w tym programie.
    A co ty huth uważasz, no bo skoro już rozmawiamy....?

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #35 dnia: Listopada 11, 2016, 18:52:04 »
    Znowu powracam do myśli przewodniej tego wątku.

Unicef organizuje obecnie zbiórkę przeznaczoną dla dzieci w Aleppo.
    Chciałem tylko poinformować o tej zbiórce. Fajnie było sobie pogadać, myślałem że to taka intelektualna prowokacja.

https://www.unicef.pl/

Ja nie mam ochoty na dyskusje o tym problemie, TYLKO INFORMUJE ŻE MOŻNA POMÓC, chociaż symbolicznie.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #37 dnia: Grudnia 30, 2016, 11:38:27 »
    Bardzo fajne :)
    Zdzichu, który wyspecjalizował się w obrazach przedstawiających śmierć karmiącą piersią księdza, zawsze daję radę!

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #38 dnia: Kwietnia 07, 2017, 15:58:04 »
    Zawsze byłem przeciwny marszom ze świeczkami w rękach, pochodom ku pamięci ofiar, paleniu flag, manifestowaniu żalu na necie...

Dziś jednak chciałem zapalić świeczką ku pamięci syryjskich pilotów, poległych w czasie dzisiejszego ataku rakietowego.

Takie świeczuszki mogę zapalać...
    W pełni popieram decyzję o ataku rakietowym!

(click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 07, 2017, 15:59:45 wysłana przez Octavian »

Offline huth

« Odpowiedź #39 dnia: Kwietnia 30, 2017, 21:24:28 »
    W ogóle w kwestii Beksińskich, to oprócz tego fabularnego filmu ma być na jesień dokumentalny! Mega, gość, który w erze youtube'a byłby megagwiazdą(jestem tego pewien), a który w erze przedinternetowej miał fioła na punkcie rejestrowania wszystkiego będzie w końcu pośmiertnie swoje "dzieło" pośrednio przedstawiał.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #40 dnia: Kwietnia 30, 2017, 21:33:53 »
    No on był gwiazdą jeszcze za życia, teraz to byłby hit.
    Im bardziej szalał i się nerwicował tym więcej punktów popularności podbijał.
    Mnie bardzo śmieszy oceniania rodziny Beksińskich pod kątem patologii - żeby każda polska rodzina miała takie problemy!

Tomek to już w ogóle jest ciężki temat, z jednej strony najszczęśliwszy człowiek w PRLu, z drugiej najsmutniejszy.
    Najszczęśliwszy ze względu na otoczkę w której żył, w zupełnym oderwaniu od rzeczywistości. Jak w bajce.
    Najsmutniejszy, no to wiadomo.
    Moja małżonka czyta obecnie książkę na ich temat.
    Temat lotnictwo pojawia się u Beksińskiego na obrazach w szczątkowej formie.

Offline huth

« Odpowiedź #41 dnia: Kwietnia 30, 2017, 23:13:28 »
    Jak na to teraz patrzę, to wychodzi, że sposób jak odegrał go Ogrodnik jednak był zasadny, inaczej mogłoby to być raczej miałkie, ot dziwaczny romantyczny zagubiony chłopak, co to wszystko miał, tylko miłości nie miał, a aktor dowalił do tego emocjonalny pocisk ekscentrycznej psychodramy, co też nieźle kontrastowało z kulturalnym i apodyktycznym spokojem ojca, juz nie mówiąc o matce.

Hmm no tak, to jest wątek o bombowcach.
    Zmodyfikujmy więc nieco styl wypowiedzi.

Kiedy tak spoglądam na to dzisiaj z góry, to wyłania mi się zza obłoków początkowych wrażeń pewna myśl jak błyskawica, że sposób w jaki Ogrodnik go odegrał był w punkt, inaczej mogłoby to być jak w wodę, ot dziwaczny, romantyczny, z głową w chmurach chłopak, co to wszystko miał, tylko nie miał nikogo, co by go nad chmury wyniósł. Jednak wrzucił pocisk ciężkiego psychonurkowania, co też nieźle kontrastowało z kulturalnym i apodyktycznym spokojem ojca, juz nie mówiąc o matce.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #42 dnia: Maja 02, 2017, 20:42:27 »
    Zapomniałeś o wątku fatalistycznym - katastrofa lotnicza pasuje do tematu.
    Ale ładnie to pociągnąłeś.

Offline huth

« Odpowiedź #43 dnia: Maja 10, 2017, 01:30:50 »
    W Wiśle powstało muzeum realizmu magicznego Ochorowiczówka - to chyba coś dla ciebie :) https://www.facebook.com/ochorowiczowka/  http://ochorowiczowka.pl

(click to show/hide)

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #44 dnia: Stycznia 05, 2019, 21:17:06 »
    A masz coś nowego o bombowcach huth?
    Ja przeoczyłem muzeum lotnictwa w Kijowie, ale nadrobię.