Mam pytanie co do kampanii/fabuły nie wiem jak to dokładnie nazwać. Po rozpoczęciu gry miałem misje w Zamosze, które zrobiłem. Później z tego co zauważyłem świat w tej grze jest otwarty i wszystko robimy dowolnie z możliwością akceptacji lub nie. Z tego co czytałem tutaj na forum albo mi się zdawało, to jest tutaj pewien ciąg misji fabularnych czy kampanii nie wiem jak to nazwać. W każdym razie główne misje, które nas prowadzą przez grę i tutaj moje pytanie gdzie zacząć? Bo póki co latam po mapie i sobie walczę i w sumie nie mam żadnego większego celu w tej grze. Doszedłem do RP i w sumie też nic się nie dzieje bo dostałem tylko jakąś wieś, w której już wszystko zbudowałem i misję z rozpoznaniem terenu, która sama się anulowała po kilku dniach nie wiem z jakiego powodu a dalej cisza.
Drugie pytanie - chodzi o przejmowanie przez komputer prowincji oraz stosunki dyplomatyczne/politykę. Mam dość duży spam na mapie o przejęciach i bitwach i obawiam się, że jak tak dalej będę sobie grać to czy jakaś frakcja nie zniknie. Np. jest możliwość, że któraś frakcja sterowana przez komputer zniszczy wszystkie i zostanę tylko ja z tą jedną frakcją? Czy może jest tak, że te przejmowania są jakoś zbalansowane żeby żadna z frakcji za bardzo nie dominowała? Nie chciałbym po prostu mieć np. całej mapy przejętej przez moich wrogów czy kogoś tam innego.