Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jak polepszyć stosunki między frakcjami?  (Przeczytany 3494 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pampil

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Jak polepszyć stosunki między frakcjami?
    « dnia: Sierpnia 30, 2008, 22:15:12 »
    Naleze do Chanatu Khergitów i mam z nimi dobre stosunki (jakies +70). Z krolestwem Swadian mam stosunki ponizej 30 chociaz nie mam z nimi wojny. Atakuja mnie i probuja zajac moj zamek. Nawet jesli jakis przyjazny lord jedzie za mna i ktos ze Swadian mnie zaatakuje to nie dolacza sie do bitwy. Co zrobic zeby moje stosunki z nimi sie poprawily? Probowalem jezdzic do krola, gadac z innymi lordami oraz polepszyc stosunki z krolem u leady za kase i nic... Chyba bede musial czekac az Sajan Chan wypowie im wojne...
    No i jeszcze takie male pytanko: czy jesli ktorys z moich bochaterow ma umiejetnosc szkolenie 3 i zostawie go w zamku z innymi rycerzami to bedzie on ich szkolil podczas mojej nieobecnosci??

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    Odp: Jak polepszyć stosunki między frakcjami?
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 31, 2008, 09:23:02 »
    Był już kiedyś taki temat.... "Jak polepszyć stunki" czy coś w tym guście :)
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 31, 2008, 12:12:21 »
    Z tym szkoleniem to chyba nie jest tak jakbyś chciał. Wszystko zostaje w party. ;) Chociaż nie mam 100 % pewności.
    °°° Gras Porasta Mury Mego Miasta, Nielegalna Plantacja Zielonego Chwasta °°°

" Una mors est tragoedia, milia sunt numeratio. " Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili

Offline Pampil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 31, 2008, 16:03:25 »
    Był już kiedyś taki temat.... "Jak polepszyć stunki" czy coś w tym guście :)

Szukalem i znalezlem tylko sposob jak polepszyc stosunki z zaprzyjazniona frakcja a nie wroga

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 31, 2008, 16:28:07 »
    Pomyślałem i doszedłem do wniosku, że nie ma żadnego sposobu. :) Takie moje zdanie.

" Una mors est tragoedia, milia sunt numeratio. " Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili

Offline karol66

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 01, 2008, 01:37:55 »
    Jesli wybuchnie wojna a pozniej zostanie zawarty pokoj to standy sie zresetuja.
    Quest na zawarcie pokoju mozesz dostac z miasta ale chyba tylko wtedy, gdy masz wiecej niz 1 wojne na raz.

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    « Odpowiedź #6 dnia: Września 01, 2008, 02:45:18 »
    Ehe, tylko zapominasz o trudności tego questa ...

Offline Pampil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Września 01, 2008, 10:45:28 »
    Uwolniłem wrogiego lorda z niewoli po wygranej bitwie i relacje sie zwiekszyly o +3 :D

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    « Odpowiedź #8 dnia: Września 01, 2008, 13:20:28 »
    Fakt. Nawet nie pomyślałem. Metoda prób i błędów ... :) Życzę wszystkiego najlepszego.

Offline karol66

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Września 01, 2008, 15:47:01 »
    Ehe, tylko zapominasz o trudności tego questa ...

Poziom trudnosci tego questa jest zerowy - wystarczy zaplacic obydwu (w ten sposob po prostu nie zarobi sie na tym quescie zbyt wiele)
    Jedynym problemem jest namierzenie wrogiego lorda ale w momencie jak dostajesz questa podaje Ci tez jego aktualna lokalizacje - trzeba tam od razu leciec.

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    « Odpowiedź #10 dnia: Września 03, 2008, 22:00:39 »
    Nie wiedziałem, że można im zapłacić. Mimo wszystko nie szedłbym na łatwiznę, a wykonywałbym dla nich zadania. Z drugiej strony po co działać na rzecz pokoju, który w niczym nie pomaga. Za wojną idą korzyści, pamiętaj o tym :)

Offline karol66

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Września 04, 2008, 00:13:54 »
    Nie wiedziałem, że można im zapłacić. Mimo wszystko nie szedłbym na łatwiznę, a wykonywałbym dla nich zadania. Z drugiej strony po co działać na rzecz pokoju, który w niczym nie pomaga. Za wojną idą korzyści, pamiętaj o tym :)

Ja przyjąłem taka strategię, żeby zawsze walczyć z 1 nacją.
    To pozwala skupić siły i wyeliminować ją całkowicie asap.

Offline Pampil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Września 05, 2008, 12:24:05 »
    No ale wojny jakie prowadze nie zaleza odemnie tylko od krola (w moim przypadku Sajan Chana) ja jestem marszalkiem ale raczej nie moge ustalac z kim mam mwojne a z kim pokoj... Jeszcze wpadlem na inny pomysl: wyeliminowac ich i juz nie bedzie problemu :D

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    « Odpowiedź #13 dnia: Września 05, 2008, 14:19:59 »
    Walka z jedną nacją jest nużąca.