Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Ciągłe spadki fpsów na oblężeniach  (Przeczytany 1250 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • UMAD?
    Ciągłe spadki fpsów na oblężeniach
    « dnia: Września 09, 2012, 10:00:24 »
    Witam ! Ostatnio zaczął dręczyć mnie na crpgu pewien problem - na oblężeniach często mam przycinki animacji  ( z 70 fps na 2 - wtedy animacja jakby się przewijała o klatke ) minimalizuję na chwile i wracam do gry , lecz po kilku minutach mam to samo , aż w końcu kończy się to crashem. Nie dziwiłoby mnie to że mam słabego kompa ale w crpga gram 1,5 roku (głównie na oblężeniach - na bitwach gdzie jest 2x więcej graczy wszystko w normie) i nigdy czegoś takiego nie miałem. Warto dodać że bitwy w crpgu normalnie chodzą , na nativie nic nie wywala a w nowej ojczyźnie i modzie tworzonym przeze mnie na własnej bitwie mam takie same przycięcia  ( mój komputer luzem utrzymuje na 20 - 25 fps starcie 150 na 150 -  teraz 25 na 25 kończy się crashem). Nie wiem jak temu zaradzić ;/ Od zakupu gram na tych samych ustawieniach graficznych.
    Reinstal warbanda , steam , crpga , defragi dysków nie pomogły...
    0Parametry kompa :
    3gb ram
    2x 2 ghz procesor intel pentium
    karta 9600 gt nvida
    windows xp home basic
    Warband zawsze działał mi na najwyższych ustawieniach.
    PS. Z góry dziękuję za odpowiedź
    « Ostatnia zmiana: Września 09, 2012, 10:54:19 wysłana przez Lord Reginald »

PROBLEM?

Offline banan1025

• Użytkownik
    • pogromca Łukaszenki
    Odp: Ciągłe spadki fpsów na oblężeniach
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 10, 2012, 13:40:37 »
    1. Skan dobrym antywirem i ewentualne skasowanie paru trojanów(polecam Malwarebyte's AntiMalware).
    2. Scalenie steama z programem Gamebooster(optymalizuje system pod aktualną grę, innymi słowy wyłącza lub spowalnia niektóre programy).
    3. Ostateczność- format. Wiem, że to skrajne posunięcie ale nic tak dobrze nie robi na płynność gier. Mi w przypadku paru gier(BiA,, R6: Vegas II i Just cause 2) przybyło nawet do 20 fps-ów!
    Jesli nie chcesz skoków w płynności w Warbandzie dobrze by było ustawić sobie limit fps w configu.
    I wyłączyć efekt rozmycia terenu(HDR czy jakos tak)
    Pozdrawiam
    "Komunizm pasuje tak do Polaków jak do krowy siodło"- Stalin
    "Chcecie zniszczyć Polaków? Dajcie im wolność!"- Otto von Bismarck
    "Pokój, jak prawie wszystkie sprawy tego świata ma swoją cenę, wysoką ale wymierną. My w Polsce nie znamy pokoju za wszelką cenę. Jest jedna tylko rzecz bezcenna w życiu ludzi narodów i państw. Tą rzeczą jest HONOR" - Józef Beck

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 10, 2012, 15:40:47 »
    Na najniższych ustawieniach jest tak samo. Zauważyłęm że podczas tych przylagów zużycie procka zwiększa się do 100%

PROBLEM?

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 10, 2012, 18:28:43 »
    Na Native mam dość podobnie. Cóż, z tego co widzę to parametry kompa masz dosyć dobre.
    Jeśli masz Windows'a  32 bitowego to w sumie nie ma co się tak dziwić. Jednak wydaje mi się że w kompie masz zasyfione wszystko od kurzu :) Weź go kiedyś rozkręć, weź najlepiej odkurzacz i go wyczyść. Bo to jest właśnie najczęstsza przyczyna. Po tym pograj jakiś czas (daj kompowi kilka dni na rozgrzewkę i powrót do normy) i cRPG powinien chodzić gitez majonez. Chociaż po kilku godzinach już powinieneś widzieć efekty.
    Tylko jak już czyścisz to dokładnie! BARDZO! Nawet jakbyś miał go czyścić 2 godziny.

Ewentualnie powinieneś dorobić się może lepszego procka. Intel jest bardzo dobry, ale jak już go mieć to minimum 3 GHz'owy z 2 rdzeniami.
    A tak na dodatek:
    Zobacz zużycie procka na 100% oznacza że albo on nie wyrabia, albo komp jest właśnie zasyfiony. Zobacz w procesach co najwięcej go zjada. Staraj się zawsze zamykać zbędne programy (np. skype).
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Lord Reginald

• Użytkownik
    • UMAD?
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 11, 2012, 07:37:45 »
    Włączam przez game boostera to podczas gry nie mogę nawet filmiku z neta puścić. Chyba właśnie dzisiaj po szkole przeczyszczę kompa. Wcześniej gra mi się crashowała ale po 4-5 godzinach grania w crpgu.

PROBLEM?