Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mount&Blade przestał działać.  (Przeczytany 960 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    Mount&Blade przestał działać.
    « dnia: Września 07, 2012, 21:21:43 »
    Mam pewien problem z grą Mount&Blade Warband. Znalazłem ostatnio ciekawego moda, Nord Invasion i podczas grania po jakiś 10 minutach następuje crash ukazujący mi piękne okienko systemowe "Program taki i taki przestał działać". Dokładnie nie mogę określić ram czasowych kiedy następuje crash, czasami po 3 minutach, czasami po 30. Problem był także na Persistent Worldzie. Nie chce mi się sprawdzać na innych modach, bo podejrzewam, że wynik będzie podobny. Chciałbym zaznaczyć, że problem występuje w trybie multi (co jak co, ale w singla już dawno nie gram). A teraz rozwiązania jakie już wypróbowałem:

1. Odhaczyłem "Wczytaj tekstury na żądanie" w launcherze gry.
    2. W pliku module.ini w folderze moda (docelowo Nord Invasion) zmieniałem wartości disable_moveable_flag_optimization.

Liczę na pomoc. ;)

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Mount&Blade przestał działać.
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 07, 2012, 21:29:08 »
    Native też ci się wywala ?

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    Odp: Mount&Blade przestał działać.
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 07, 2012, 21:46:17 »
    Nie sądzę. Pograłem jakiś czas i nie wywaliło mnie ani razu.
    Spróbuję jeszcze raz ściągnąć moda.

Edit: Problem solved, pomyłka z mojej strony. Akurat trafiłem w moment wydania nowej wersji Nord Invasion. Podczas gdy pobierałem 0.4.4 wyszło już 0.4.5 i stąd myślałem, że mam najnowszą wersję gry. Teraz wszystko w porządku. :P
    « Ostatnia zmiana: Września 08, 2012, 01:32:09 wysłana przez Tymbark »