Mod jest fajny ... i według mnie tutaj w ocenie moda po trochu powinno się patrzeć na to jaką robotę wykonali twórcy ... Bo tak naprawdę pozmieniali prawie wszystko ... nowe bronie, różnorodność ras, możliwość zakupu statku i ulepszanie ich, bijatyki w kantynach xD ... Ja dałem ocene BARDZO, ponieważ mimo kilku niedociągnięć typu walki na planetach kiedy to w moim przypadku zajmuje dużo czasu zanim się wczyta czy też kiedy to przeciwnicy podczas walki na statku uciekają do konta i trudno ich zabić mieczem to według mnie twórcy wykonali kawał dobrej roboty ... owszem niektórzy twierdzą że mod jest do kitu bo to nie pasuje do M&B ... choć według mnie tak samo nie pasuje do końca Last Days czy też Festung Breslau, ponieważ nie nawiązują podobnie jak SW do tematyki Native'u ... ale według mnie liczą się przedewszystki chęci i wynik końcowy a tutaj ja nie mam nic do zarzucenia i jest miodzio ...
P.S Choć brakuje mi właśnie trochę Separatystów ... choć trochę ... wtedy już wogóleby była różnorodność :)