Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [The Deluge][Frei] Freikompania  (Przeczytany 59305 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: [The Deluge][Frei] Freikompania
    « Odpowiedź #255 dnia: Grudnia 13, 2013, 19:05:08 »
    Proszę o usunięcie tego prowokującego postu w tym temacie.
    Idź razić ludzi debilizmem gdzie indziej, my tu takich nie potrzebujemy.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #256 dnia: Grudnia 13, 2013, 20:08:06 »
    1 Primo, mówie jak było.
    2 Primo, w tej chwili obrażasz moją osobę.
    3 Primo, nie prowokuje tylko poprawiłem lygrysa.

Nie potrzebujemy tutaj za to trolli Twojego pokroju..
    (click to show/hide)

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #257 dnia: Grudnia 13, 2013, 20:19:10 »
    Fajnie, jeśli chcesz to popisz sobie w temacie Regimentu Wielkopolskiego.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #258 dnia: Grudnia 17, 2013, 20:43:05 »
    Dzisiaj zgodnie z porozumieniem nastąpiła zmiana nazwy na Altblau Regementet. Z tej strony chciałbym pozdrowić Kadrinaziego za pomoc, za co bardzo dziękuje. Więcej informacji w 1 poście, na dniach powstanie nowa strona internetowa.

Żeby dołączyć do naszego regimentu wystarczy jedynie zaprosić mnie do znajomych na steam i przebrnąć rozmowę kwalifikacyjną. Jeśli wypełnisz te dwa proste kroki dostaniesz się do Altblau Regementet. Liczba miejsc ograniczona!

Jaśnie Oświecony
                                                                                                                                                                                                 Hauptmann Prußak

Offline SantaClaus

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    • Hej! Hej! Tuhaj-Bej!
    « Odpowiedź #259 dnia: Grudnia 17, 2013, 20:56:03 »
    Powodzenia!

A swoją drogą:
    (click to show/hide)

@Down: Umiesz rozśmieszyć człowieka. Odpal sobie Wikipedię.
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Totenkopf
    Przeczytaj sobie "III Rzesza"
    Jeśli jesteś na tyle leniwy to przekopiuję.
    Miał kilka charakterystycznych cech.
    Czaszka zwrócona do oglądających lewym półprofilem, podobnie jak na zdjęciach do dowodu osobistego.
    Jest wierną kopią prawdziwego organu.
    Piszczele skrzyżowane pod bardzo małym kątem. Odległość między nimi niemal niezauważalna.
    Wyraźne połączenia między poszczególnymi kośćmi mózgoczaszki. Warto podkreślić, że w naturze występują tylko u bardzo młodych ludzi.
    Bardzo wyraźne, zdrowe zęby. Większość innych przedstawień raczej tego nie podkreśla.
    Mózgoczaszka nie zasłania piszczeli.
    Zęby są zaciśnięte. W innych przypadkach są zazwyczaj otwarte

Wszystko się zgadza. Nadal spróbujesz mi wmówić, iż to nie czaszka SS itp.?

@@DownDownDown: Wyczuwam jedynie prowokację w Twoim poście. Ja tu proszę o poszanowanie naszych przodków walczących o nasze ziemie. A byli oni torturowani i bezlitośnie mordowani przez ludzi noszących takie czaszki, totenkopf, na czapkach... Ja skończyłem.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2013, 22:36:12 wysłana przez SantaClaus »
    Polacy nas do mieszka wsadzili, zapomnieli go jeno zawiązać.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #260 dnia: Grudnia 17, 2013, 21:30:48 »
    Nie ss-mańską, tylko to jest totenkopf. Jeśli ty utożsamiasz ją z III Rzeszą, to widocznie na tyle pozwalają twe szerokie horyzonty.
    Pozdrawiam

Offline Shanty

• Użytkownik
    • Piwa: 88
    • Rome Warband Clan
    « Odpowiedź #261 dnia: Grudnia 17, 2013, 22:09:58 »
    Santa ma tutaj racje : )
    wystarczy wpisać w google "czapka oficera SS" i wychodzi bardzo zbliżony, wręcz identyczny symbol.

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #262 dnia: Grudnia 17, 2013, 22:21:43 »
    Santa ma tutaj racje : )
    wystarczy wpisać w google "czapka oficera SS" i wychodzi bardzo zbliżony, wręcz identyczny symbol.
    Przeczytaj wikipedię, jako ambitne źródło, a dopiero później piszcie, że NW rozpowszechnia nazizm.
    Orgazm do potęgi czwartej, Mat przez 4 lata propagował swoim avatarem satanizm, a każdy 12latek ze śmiercią propaguje idee poważnie raniące moje uczucia, jako osoby wrażliwej na dewaluację tej sfery sacrum.

Innymi słowy, spuśćcie powietrze z naprężonych członków.

Offline Mati44

• Użytkownik
    • Piwa: -78
    • Zbieram piwo dla Peterova
    « Odpowiedź #263 dnia: Grudnia 17, 2013, 22:40:03 »
    Wytłumaczysz co znaczy słowo Regementet? Bo jakoś pierwsze o nim słyszę i z jakiego języka je wziąłeś?

Offline Zahari

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    « Odpowiedź #264 dnia: Grudnia 17, 2013, 23:34:12 »
    Apropo Wikipedii : "Symbolu "Totenkopf" używała już kawaleria armii pruskiej
     za panowania Fryderyka Wielkiego. W Rosji
     pojawił się on nawet wcześniej - w czasie tatarskiego
     panowania prawosławni
     mnisi-żołnierze szli do boju pod symbolami tzw. ""głowy Adama"".

A jeżeli mówimy o Polakach to Polscy Huzarzy śmierci używali "Totenkopf" jako symbolu.

PS Regementet=Regiment z tym, że jest to po Szwedzku
    (click to show/hide)

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #265 dnia: Grudnia 18, 2013, 07:52:05 »
    Nie żebym był po stronie Prusaka, ale Santa sam jakiś czas temu zakładałeś klan do Festunga nawiązujący do SS...
    (click to show/hide)

Offline SantaClaus

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    • Hej! Hej! Tuhaj-Bej!
    « Odpowiedź #266 dnia: Grudnia 18, 2013, 09:51:48 »
    Nie żebym był po stronie Prusaka, ale Santa sam jakiś czas temu zakładałeś klan do Festunga nawiązujący do SS...

Zmądrzałem i nazwałem go inaczej, administratorzy szybko zareagowali, ale i tak się rozpadł ;)

@Down: Ja już skończyłem, nie wiem po co kontynuujesz.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 18, 2013, 15:56:14 wysłana przez SantaClaus »
    Polacy nas do mieszka wsadzili, zapomnieli go jeno zawiązać.

Offline Patrykus

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    • 14pk_Darth_Patrykus
      • Forum 14pk
    « Odpowiedź #267 dnia: Grudnia 18, 2013, 14:47:55 »
    (click to show/hide)

Jak już niektórzy przede mną zauważyli - Totenkopf był już używany w Prusach (zaprawdę bardzo odległy okres czasu od The Deluge. Czekam teraz aż ktoś zarzuci Freikorpsom i 2lhr z NW faszyzm). Nie mam zbyt dobrych wspomnień ze starą Freikompanią ale uważam, że "włażenie" wszędzie z polityczną poprawnością jest przegięciem. Założę się, że czepiając się trupiej czaszki, Santa Clausowi nie chodziło o dobro forum ale o "dołożenie" AR albo Prusakowi :) Pamiętam czas kiedy temat sekcji 14pk na Festunga został zablokowany ponieważ założyliśmy dywizje SS (następny krok - banowanie każdego, kto łazi w ubiorze SS na FB :)). W skrócie - nie ma co się spinać jeżeli dana osoba nie jest faszystą :)

Też mam dla Was linki :)

@Mati

(click to show/hide)

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #268 dnia: Grudnia 18, 2013, 16:01:37 »
    Po pierwsze, może zacznę od rzeczy bezrozumnej
    Wytłumaczysz co znaczy słowo Regementet? Bo jakoś pierwsze o nim słyszę i z jakiego języka je wziąłeś?
    Albo jednak nie, za głupie to.

Zmądrzałem i nazwałem go inaczej, administratorzy szybko zareagowali, ale i tak się rozpadł ;)
    Fajnie, ale nie interesuje mnie historia twego życia, chociaż co do pierwszego stwierdzenia mam trochę odmienne zdanie.

No dobra, dalej nie chce mi się w sumie odpisywać. Wiecie, jeśli tak was razi totenkopf na steam, to może napiszcie do jej administracji o skasowanie go z powodu waszej ogólnoświatowej wiedzy na temat symboliki. Pewnie przyznają wam rację, zważywszy na tak zacne grono ekspertów które wzięło pod lupę ten avatar, który śmierdzi spiskiem, zbrodnią i ogólnie to jestem faszystą.
    Tym bardziej miło, że zajmujecie się tak ciekawą tematyką, jeśli macie możliwość rozmowy na temat legendarnego Altblau (pomijając Matiego, któremu trochę niezręcznie jest odpisywać). Nic, tylko bić brawa.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #269 dnia: Grudnia 18, 2013, 22:16:59 »
    Regemetet to po szwedzku regiment. Można zrozumieć te niemiecko-szwedzką konstrukcję gdyż, jest to uwarunkowane składem pułku( Z tego co wyczytałem w pierwszym poście głównie to byli Niemcy) a i tym, że regiment był na służbie szwedzkiej.

Co do symbolu trupiej czaszki! Zabronione na forum! Jak myślicie czemu banuje się tu piratów? Bo to banda nazistów, nie?
    Huzarzy trupiej czaszki byli jednostką pruską, która wsławiła się długo przed II wojną światową. Do tego symbolu nawiązywało wiele państw, ale praktycznie rzecz ujmując to Niemcy mają się czym tutaj jedynie poszczycić...Otóż dwa dobre pułki pruskich huzarów to przejęły. Te same które pod Waterloo po prostu namieszały sporo.
    "Blücher przeszedł Rogueta. Generał młodej gwardii Duhesme, przyparty do drzwi oberży w Genappe, oddał szpadę Huzarowi Śmierci; ten wziął szpadę i zabił jeńca"

Co do nazwy związanej z SS. Niech każdy ma taką nazwę jaką chce, tak byłoby najlepiej. ;P