Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [The Deluge][Frei] Freikompania  (Przeczytany 59057 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline BiLLyPL

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    • Respice finem
    Odp: [The Deluge][Frei] Freikompania
    « Odpowiedź #225 dnia: Sierpnia 25, 2013, 01:28:55 »
    Cóż. W końcu masz do czynienia akurat z Freikompanią...
    I jakimś dziwnym trafem 21:0 z RGPK?
    Gratulacje! Nadal tego do siebie nie dopuszczacie? Chcecie kontynuować?

Oooo! A może podrzucić jeszcze raz te 2, jakże piękne filmiki z waszym kulturalnym zachowaniem w roli głównej? Chcecie przypomnieć sobie wynik?
    I screeny które dostałem od kilku osób z hasłem 'uważajcie na Frei, prześlijcie to pozostałym klanom'. Hmmm?
    Mam je nadal, filmy cały czas widnieją.

Proszę nie siać propagandy i nie zaczynać znowu tego samego...
    Naprawdę nie musicie.
    O mnie: W M&B od 08.2011.
     m.i : były dowódca Regimentu Hetmańskiego (OiM: DP), Generał Regimentu Gwardii Pieszej Koronnej (The Deluge), Twórca i dowódca pierwszej wśród polskich pułków formacji piechoty lekkiej (Woltyżerowie 5. Pułku Piechoty), reprezentant Polski w NWEC (2014), były Sierżant, zaś po przerwie szeregowy, następnie gwardzista 5. Pułku Piechoty (mm russia 3, Napoleonic Wars).
    Od momentu wystąpienia z Pułku 7 czerwca 2014, samotny wilk w każdym zakątku M&B.

Offline PriNce17

• Użytkownik
    • Piwa: 74
    • "Każdy szermierz dupa, kiedy wrogów kupa."
    « Odpowiedź #226 dnia: Sierpnia 25, 2013, 18:26:32 »

Dodatkowo postanowiliśmy podrasować trochę nasz pierwszy post ;) Zapraszamy do oglądania. Za jego zaprojektowanie dziękujemy Prince'owi17. Pozwoliłem sobie jednak zmienić logo na własne ( sorka Prince, ale Twoje było trochę banalne i w dodatku dałeś złą nazwę ;P) i nieco poprzestawiałem nagłówki, żeby czytelniej to wyglądało. Orzeł w tle loga jest od Prusaka.

Sorry, za błąd ale wynikał on z tego, że kiedyś byłem w tej Freikompani Jarza i myślałem, że to jest ten sam klan. Nie mam rozeznania na scenie Deluge.

Powodzenia

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #227 dnia: Sierpnia 25, 2013, 22:50:16 »
    Billy, jesteśmy gotowi by z wami zagrać 21 rund i wszystkie wygrać, nie będzie to dla nas żaden problem.
    Jesteśmy gotowi przyjąć wyzwania, z chęcią sobie pogramy i pokażemy jak najlepsi nieźli jesteśmy. Także Billy, potpatrywałem Twoje zachowanie, i zachowujesz się jak debil dziecko. Nie dość, że jesteś młodszy od większości członków Freikompanii, to przesasnie spinasz się nad każdym szczegułem, jakbyś nie czerpał żadniej przyjemności z meczu. Teraz, zaufaj mi że bez większego problemu was pokonmy, tym razem nie będziemy bawić się w sailorów i zaczniemy kupować wyposażenie.

Pozdrawiam, do skrzyżowania szabli.

20pkt? BYŁO WARTO
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 26, 2013, 23:18:56 wysłana przez NeToMaN »

Offline Cherokee

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    « Odpowiedź #228 dnia: Sierpnia 25, 2013, 23:23:58 »
    Papciu Prusaku obiecuję że będę grał z szablą :*

(click to show/hide)

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #229 dnia: Sierpnia 25, 2013, 23:40:09 »

Do najlepszego klanu na The Deluge (czytaj Freikompanii) przybyli/odeszli
    Krzysztof Ibisz ~ Jagang

Dzisiaj powstała z pomysłu Jaśnie Oświeconego Prusaka Akademia "Wesoła Freikompania" , która ma za miejsce szkolić rekrutów do naszego elitarnego grona, jeśli tylko ci nie spełniają kryteriów przyjęcia (poniżej 15 roku życia) oraz nie są w pełni dobrzy skillowo, więc jakiś porażek nie przyjmujemy.
    Pozdrawiam, hauptmann Prusak

(click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 26, 2013, 00:06:09 wysłana przez Prußak »
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Hendryk

• Użytkownik
    • Piwa: 9
    « Odpowiedź #230 dnia: Sierpnia 26, 2013, 00:19:04 »
    Drogi PruBaku, od tworzenia multikont na Tawernie pomieszały Ci się klepki. Szczerze przyznam, że mecz w ówczesną Freikompanią był najgorszym jaki kiedykolwiek rozegrałem, ciągłe wyzwiska- cytaty z logów serwera:
    (click to show/hide)

Pomijam już glicze, których nadużywaliście. Posiadam także screen ukazujący tabelę z meczu
    (click to show/hide)
    Niestety nie widzę tu żadnych najemników tylko osoby z Hakkapelitów, a poza tym nie znam nikogo o nicku Shakyor. Z ustaleń między Tobą a Czeremisem wynika, że wynik miał być utajniony a sam mecz powtórzony z powodu kilku niedomówień a jak się okazuje jesteś większym oszustem i wiarołomcą niż myślałem.

Pozdrawiam
    Korpral Zbaraski

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #231 dnia: Sierpnia 26, 2013, 01:12:09 »
    Nie byłem w starym Frei, ale jak widzę skład BARDZO się zmienił, ale podejście do gry nie -> gramy dalej 4fun. Za wszelkie wyzwiska i obrazy od naszych byłych graczy ( starego Frei) przepraszamy. Ale szczerze mówiąc ( jak czytam te stare waśnie, lub jak oglądałem filmy BiLlego) to śmiać mi się chce :) Nie macie żadnej zabawy z gry, jak widać ..  Dla przykładu -> takie RGPK. Klanowicze byli tam ( za przeproszeniem) szmaceni. Wydaje mi się, że gra się dla rozrywki, a to co tam się działo, to patologia po prostu O_o. Jedno słowo na luzie i ryk ze strony dowódcy oraz groźby mute'm ...

Ludzie- wyluzujcie. To tylko gra. BiLLy, Czeremis- to może unieważnimy oba mecze i zagramy rewanże? Nowe Frei chętnie zbuduje sobie nową, lepszą reputację i zdominuje scenę. Tylko ból dupy odrzućcie na bok :) Bo przez pewne uprzedzenia z Waszej strony nie mamy nawet szansy pokazać się w walce na nowo ... A spójrzcie tylko ile nowych osób jest! Na pewno uda nam się porozumieć w przyszłości.

Pozdrawiam i do zobaczenia na polu bitwy!

Pisarz Freikompanii
    Dyktator
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline BiLLyPL

• Użytkownik
    • Respice finem
    « Odpowiedź #232 dnia: Sierpnia 26, 2013, 01:55:30 »
    Nie jestem w żadnym wypadku zazdrosny. Ciągłe używanie określenia 'ból dupy' jest trochę uciążliwe i wychodzi już z mody...
    Po drugie. Dyktatorze, nie wiem, dlaczego z całkiem innego tematu schodzisz na rozmowę o tym, jak jest i jak według Was powinno u nas być...
    Nie rozumiem tego i przypominam, że chcę wyjaśnić tylko jedną kwestię.

Po 2, gratuluję słownictwa niektórym... Naprawdę nie powinno być tak, że kończy się tylko na przeproszeniu (Jesteś moderatorem. Mniej stronniczości, którą często pokazujesz...)

Ja jestem wyluzowany. I Wy jako Frei powinniście się cieszyć, że odeszliśmy, ale po prostu chcę, by wszystko było wyjaśnione, żebyście nawet po naszym odejściu nie kłamali po prostu!
    Nie ingeruję w życie Frei, nie ingeruję w to, co zamierzacie zrobić, chciałbym tylko byście zaczęli wreszcie być uczciwi, proszę was tylko o to, byście mówili prawdę, tak jak my.

Nie mówię tu już o wzajemnym szacunku i normalnej rozmowie, bo w tym kierunku straciłem już nadzieję.

I nie chodzi tylko o to, jak się w czasie sparingu z RGPK zachowywaliście, lecz tam jest dokładnie pokazany każdy szczegół i cały przebieg sparingu, więc widać czarno na białym, a wy nadal
    się wypieracie na wszystkie możliwe sposoby.
    Sparing odbył się według zasad, do końca, był oficjalny, a do unieważnienia sparingu potrzeba zgody obydwu stron, a Wy zrobiliście sobie to sami...
    To naprawdę nie na miejscu.

Więc ja nie chce się mieszać w żadne kłótnie i dyskusję, po prostu chcę byście się normalnie zachowali i zmienili tą przeklętą linijkę w Waszym wątku, tak jak to powinno być.
    Ok?
    Naprawdę spodziewałbym się wszystkiego, ale liczę na to, że będziecie na tyle rozsądni, by zachować się honorowo, co do nas. Byłoby uwłaczające, gdybyście próbowali jeszcze bardziej zaszkodzić klanowi, którego nie ma...

Pozdrawiam!
     m.i : były dowódca Regimentu Hetmańskiego (OiM: DP), Generał Regimentu Gwardii Pieszej Koronnej (The Deluge), Twórca i dowódca pierwszej wśród polskich pułków formacji piechoty lekkiej (Woltyżerowie 5. Pułku Piechoty), reprezentant Polski w NWEC (2014), były Sierżant, zaś po przerwie szeregowy, następnie gwardzista 5. Pułku Piechoty (mm russia 3, Napoleonic Wars).
    Od momentu wystąpienia z Pułku 7 czerwca 2014, samotny wilk w każdym zakątku M&B.

Offline Czeremis

• Użytkownik
    • Piwa: 81
    « Odpowiedź #233 dnia: Sierpnia 26, 2013, 01:57:53 »
    Nie byłem w starym Frei, ale jak widzę skład BARDZO się zmienił,
    Skład być może się zmienił, ale liderem klanu dalej jest ta sama osoba, która mimo tego, że dobrze wie jak było, kłamie od paru miesięcy w żywe oczy. W tym jest problem.
    Czeremis- to może unieważnimy oba mecze i zagramy rewanże?
    Nie wiem czy uważnie przeczytałeś moją wiadomość, ale dokładnie to samo ustaliliśmy z Prusakiem po naszym meczu! Jeżeli uważacie się za poważny klan, to czemu się do tego nie zastosowaliście...

A skoro Prusak w tej chwili zamiast spróbować się dogadać, bawi się w oskarżanie nas o branie najemników, to wątpię, by jego zamiarem było jakiekolwiek porozumienie się z Hakkapelitami. 
    Jeżeli lider Freikompanii nie przyzna się jak było naprawdę i dalej będzie wykręcał się tekstami typu "wyluzuj, gramy 4fun", to z całym szacunkiem dla wszystkich nowych klanowiczów, w tym Ciebie Dyktatorze, ale będziemy zmuszeni ten klan po prostu bojkotować.
    Vid Breitenfeld vi togo Pappenheim i vår famn;
    vi skrefvo på Kronenbergs brynja vårt namn;
    vi svedde grått skägg för Tilly vid Lech;
    vi blödde med kungsblod vid Lützens häck.  

Offline Cherokee

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    « Odpowiedź #234 dnia: Sierpnia 26, 2013, 02:01:51 »
    Billy śmiesz się wykłócać o spara którego graliście z kilkuosobową przewagą i ty skwitowałeś to "A niech se grają".Pozatym nie czekaliście na nas gdy niektórzy ze słabszymi komputerami (np.ja) nie respiliśmy sie po wczytaniu mapy tylko wliczaliście taką rundę do wyniku chociaż od nas zawsze nie respiło się na początku ze 2-3 osoby więc byliśmy jeszcze bardziej osłabieni.Zagraliście wasz pierwszy sparing z innym klanem niehonorowo i powinieneś o tym pamiętać panie Billy PL...jeżeli to twoje prawdziwe imie i nazwisko.

(click to show/hide)

Offline BiLLyPL

• Użytkownik
    • Respice finem
    « Odpowiedź #235 dnia: Sierpnia 26, 2013, 03:03:32 »
    Ach tak? Jakoś wtedy to Wam nie przeszkadzało.
    Może ja powinienem wyliczać niemiłe sytuacje z waszej strony TYLKO na tamtym sparingu?

Z przewagą graliśmy przez jedną rundę, po drugie czekaliśmy i nie zamierzaliśmy czekać dłużej, bez przesady (wolałbym nie myśleć, co by było, gdyby wszystko działo się na Waszym serwerze).
    Kto jak kto, ale Wy o uczciwości nam nie mówcie, bo to wręcz śmieszne...

Więc TAK, śmiem, za to Wy powinniście się nad tym zastanowić...

panie Billy PL...jeżeli to twoje prawdziwe imie i nazwisko.
    Nie rozumiem sensu i celu tego zdania...
    Panie Cherokee (jeżeli to Twoje prawdziwe imię, lub nazwisko)

Pozdrawiam!

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #236 dnia: Sierpnia 26, 2013, 03:21:31 »
    Jak zwykle skasował mi się długi post -_- Może rano napiszę...

Do tego czasu zamykam temat, bo stare spiny ponownie zaśmiecają wątek. Jednak nie martwcie się- wszystko zostanie w swoim czasie wyjaśnione ;) Może nawet lepiej na ts...
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #237 dnia: Sierpnia 26, 2013, 16:05:30 »
    Dobra, spinacie się tutaj w temacie, bo Fasola pisał coś do was na czacie dla beki. RGPK niech się cieszy, że on w ogóle
    nie zawitał na mecz z nimi, bo by pewnie uciekli po 4 rundach jak pewien inny klan. Dobrze Hakkapeliter, będziemy tacy
    mili i litościwy Prußak usunął wynik z pierwszego postu tak jak się umawialiśmy. Jednakże wyzywamy was na oficjala w następny tydzień (sprawa do przedyskutowania).
    Proponujemy zagrać na jakimś neutralnym serwerze, żeby czasem w wyniku porażki wam nie odbiło i byście nie pobanowali połowy naszego
    składu jak wtedy.
    Pozdrawiam, Prußak

PS. Co to w ogóle jest Hendryk? Jak podrośniesz to pogadamy, bo na razie za cienki w uszach jesteś.

Po drugie. Dyktatorze, nie wiem, dlaczego z całkiem innego tematu schodzisz na rozmowę o tym, jak jest i jak według Was powinno u nas być...
    Nie rozumiem tego i przypominam, że chcę wyjaśnić tylko jedną kwestię.

Po 2, gratuluję słownictwa niektórym... Naprawdę nie powinno być tak, że kończy się tylko na przeproszeniu (Jesteś moderatorem. Mniej stronniczości, którą często pokazujesz...)

Ej, zapomniałeś o "po pierwsze" i "po trzecie", ktoś tu w kącie był zamykany na matematyce lol

Ja jestem wyluzowany. I Wy jako Frei powinniście się cieszyć, że odeszliśmy, ale po prostu chcę, by wszystko było wyjaśnione, żebyście nawet po naszym odejściu nie kłamali po prostu!
    Joł luzak, nie nie cieszymy się, że odeszliście, ponieważ uciekł nam klan do przetrzepania dupska i pokazania gdzie jego miejsca w szeregu.

Nie ingeruję w życie Frei, nie ingeruję w to, co zamierzacie zrobić, chciałbym tylko byście zaczęli wreszcie być uczciwi, proszę was tylko o to, byście mówili prawdę, tak jak my.

Honor w grze komputerowej najważniejszy! Kodeks rycerski widać, że i u Ciebie obowiązuje.

Nie mówię tu już o wzajemnym szacunku i normalnej rozmowie, bo w tym kierunku straciłem już nadzieję.

No może z tobą to jeszcze, ale z resztą twojego klanu to chyba rozmowy by za bardzo nie było, wiesz nie lubimy opery.

I nie chodzi tylko o to, jak się w czasie sparingu z RGPK zachowywaliście, lecz tam jest dokładnie pokazany każdy szczegół i cały przebieg sparingu, więc widać czarno na białym, a wy nadal się wypieracie na wszystkie możliwe sposoby.

Ale co tam było złego bo ja nie ogarniam? XD

Skład być może się zmienił, ale liderem klanu dalej jest ta sama osoba, która mimo tego, że dobrze wie jak było, kłamie od paru miesięcy w żywe oczy. W tym jest problem.

Ojej, dziwne, że jestem nadal liderem w swoim klanie, co nie? Większość naszego klanu to nadal ludzie z tamtej Freikompanii, więc chyba im się podobała gra. A że wam nie, to już wasz problem - musicie zmienić nastawienie do życia.

Ach tak? Jakoś wtedy to Wam nie przeszkadzało.
    Może ja powinienem wyliczać niemiłe sytuacje z waszej strony TYLKO na tamtym sparingu?

A co, wszyscy mają cię głaskać po główce i mówić: Dobry Billy, zabij mnie bo obrażam i gram niehonorowo!!

Z przewagą graliśmy przez jedną rundę, po drugie czekaliśmy i nie zamierzaliśmy czekać dłużej, bez przesady (wolałbym nie myśleć, co by było, gdyby wszystko działo się na Waszym serwerze).
    Kto jak kto, ale Wy o uczciwości nam nie mówcie, bo to wręcz śmieszne...

Bany wam byśmy dali ;) A przy okazji co zrobiliśmy tam nieuczciwego? XD Aha, przepraszam, punkt 3 kodeksu rycerskiego - "Graj uczciwie a nie jak Cygan z RGPK".
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #238 dnia: Sierpnia 26, 2013, 16:10:29 »
    I w tym kulminacyjnym momencie przerywamy transmisję :D

BilLLy, Czeremis- proszę o PW z datą, kiedy chcecie się spotkać na ts i obgadać wszystkie nierozwiązane sprawy.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #239 dnia: Sierpnia 26, 2013, 16:32:51 »
    Prussak ... jak nie potrafisz normalnie odpisać tak jak inni to robią to masz +30
    Netoman... za obraze +20
    BiLLyPL .... za prowokowanie +20