Ukraina płaci cenę przemian demokratycznych?? jakich przemian?? to jest nadal kraj byłego Związku Radzieckiego, tak samo jak Białoruś czy inne temu podobne, ostatnie czasy pokazują, że to dziady takie, że czasami słów czlowiekowi brakuje, zamknęli tranzyt gazu do europy zachodniej, bo Rosja dała im podwyżkę za gaz...dlaczego....bo nie płacili, i jeszcze mają czelność ubiegać się o członkostwo w UE....Co do Rosji i ich polityki gospodarczej, z wypowiedzi poprzednika Petrosa, wynika, że naoglądał się za dużo telewizji, która jak wiemy to obiektywna nie jest, a ja się pytam, byłeś kiedyś w Rosji??? Ja byłem jako 10 latek i ostatnio zrobiłem sobie wycieczkę, kraj przeszedł ogromnne zmiany, jest nastawiony na rozwój, gospodarka, przemysł kwitną....co do premiera i prezydenta to się zgodze...Temat dotyczy Gruzji, więc, co do decyzji Rosji na temat ataku, to nic innego jak Afganistan...to już znamy z historii, a więc co to miało być?? pokazania swojego zasobu militarnego tak jak to miało miejsce w Afganistanie, niech Świat widzi jak dobrze uzbrojoni są Rosjanie...a poza tym, to w jakim celu robić manewry wojskowe u siebie w kraju, jak wokół jest tyle ciekawych obszarów do treningu wojsk...tak to widzę, polemika chętnie widziana:P