Otóż przepraszam od razu że odkopałem temat. Lecz chcę podzielić się sposobem na zdobycie nielimitowanej ilości tej ciężkiej konnicy. Prostym sposobem jest cheat. Ale jak to zrobić? od razu tłumaczę.
Potrzebne:
- Cheat Engine 6,2 (sam z takiego korzystam w celach czysto-badawczych)
- oddział husarii w oddziale (10 powinno wystarczyć)
Otóż zaczynamy:
Początkowo włączamy grę i swój zapis. Sprawdzamy dokładnie ile posiadamy husarów.
Minimalizujemy grę, włączamy cheat engine i klikamy na komputer z lupą w lewym górnym rogu. Następnie szukamy ikony OiM i klikamy open. Mamy właśnie włączoną konsole.
Teraz wchodzimy i z powrotem patrzymy na ilość wojska, oraz limit drużyny, spokojnie nie powinno zmaleć. Minimalizujemy ponownie grę, w Value wpisujemy odpowiednią liczbę husarów jakich mamy w drużynie. Następnie maksymalizujemy grę i usuwamy dwóch czy trzech osobników z jednostki (chodzi o husarów). ponownie minimalizujemy i w Value wpisujemy ilość konnych jaki mamy po odjęciu. Klikamy na "Next Scan"
Powinny wyskoczyć dwie-trzy lub cztery linijki kodu. Jeżeli wyskoczyło więcej, nic się nie stało. Klikaj dwa razy po koleii na linijki, następnie u dołu w tabeli pod value zmieniamy liczbę na odpowiadającą naszemu limitowi. Maksymalizujemy grę i cieszymy się sporym oddziałem.
Kilka ważnych wiadomości:
- Sposób na husarie jest tutaj podany po zakończeniu gry, i nie powinien być stosowany do pomocy w kampaniach.
- Nigdy nie klikaj New Scan gdy wyrzucisz kilka jednostek husarów.
- Zielone oraz czarne napisy w lewej kolumnie nic nie znaczą, jedynie co różnią się kolorem.
- Nie bój się że uszkodzisz grę, wszystkie inne wartości odpowiadają kordom odchylenia kamery.
Ciekawostki:
Sposób zasięgnąłem z gier on-line gdzie na youtube jest wiele filmików co do dodawania sobie pieniędzy do gier on-line. Testowałem na win xp oraz 7. 100% gwarancja dodania sobie sporego oddziału. Może być stosowania do różnych typów wojsk.
Dobra Rada:
- Stosuj trick gdy skończysz wszystkie trzy kampanie, inaczej przejdziesz je z przysłowiowym palcem w tyłku.
- Nie próbuj zmieniać sławy oraz honoru. To może złe się skończyć: Przykładem może być ciągła spadająca sława oraz honor.
- Nie zmieniaj nastawienia innych do ciebie, to może przynieść przykre konsekwencje.