Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: husaria  (Przeczytany 3380 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kufson

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    husaria
    « dnia: Sierpnia 31, 2012, 19:29:18 »
    gdzie moge rekrutować husarzy? w miescie u kasztelana nie mam możliwosci wyboru husari do kupienia tylko jakis rejtarów, lipki, kosynierów itp.

Offline Lother

• Użytkownik
    • Piwa: -5
    Odp: husaria
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 31, 2012, 19:32:08 »
    Było już pełno podobnych tematów. Poszukaj a znajdziesz.

Żeby rekrutować Husarzy musisz w mieście wykupić nauczycieli i postawić potrzebne budynki.

Offline kufson

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 31, 2012, 19:44:07 »
    czyli musze miec własne miasto/zamek>

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 31, 2012, 22:26:31 »
    Cholera jasna. Wystarczy że sobie poszukasz.
    1. Albo masz własne miasto i wynajmujesz i budujesz wszystko co tylko się da, po czym nastąpi możliwość szkolenia husarzy
    2. Musisz poczekać przynajmniej 100 dni aż miasta się porozwijają. Na to mają jednak wpływ wojny, w szczególności grabieże a zwłaszcza przejmowanie terytoriów.

100 dni i powinni być. Jeśli nie to poczekaj jeszcze kilka tygodni. W końcu opcja się pojawi.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Snaxxu

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 09, 2013, 16:07:18 »
    Otóż przepraszam od razu że odkopałem temat. Lecz chcę podzielić się sposobem na zdobycie nielimitowanej ilości tej ciężkiej konnicy. Prostym sposobem jest cheat. Ale jak to zrobić? od razu tłumaczę.

Potrzebne:

- Cheat Engine 6,2 (sam z takiego korzystam w celach czysto-badawczych)
    - oddział husarii w oddziale (10 powinno wystarczyć)

Otóż zaczynamy:

Początkowo włączamy grę i swój zapis. Sprawdzamy dokładnie ile posiadamy husarów.
    Minimalizujemy grę, włączamy cheat engine i klikamy na komputer z lupą w lewym górnym rogu. Następnie szukamy ikony OiM i klikamy open. Mamy właśnie włączoną konsole.

Teraz wchodzimy i z powrotem patrzymy na ilość wojska, oraz limit drużyny, spokojnie nie powinno zmaleć. Minimalizujemy ponownie grę, w Value wpisujemy odpowiednią liczbę husarów jakich mamy w drużynie. Następnie maksymalizujemy grę i usuwamy dwóch czy trzech osobników z jednostki (chodzi o husarów). ponownie minimalizujemy i w Value wpisujemy ilość konnych jaki mamy po odjęciu. Klikamy na "Next Scan"
    Powinny wyskoczyć dwie-trzy lub cztery linijki kodu. Jeżeli wyskoczyło więcej, nic się nie stało. Klikaj dwa razy po koleii na linijki, następnie u dołu w tabeli pod value zmieniamy liczbę na odpowiadającą naszemu limitowi. Maksymalizujemy grę i cieszymy się sporym oddziałem.

Kilka ważnych wiadomości:

- Sposób na husarie jest tutaj podany po zakończeniu gry, i nie powinien być stosowany do pomocy w kampaniach.
    - Nigdy nie klikaj New Scan gdy wyrzucisz kilka jednostek husarów.
    - Zielone oraz czarne napisy w lewej kolumnie nic nie znaczą, jedynie co różnią się kolorem.
    - Nie bój się że uszkodzisz grę, wszystkie inne wartości odpowiadają kordom odchylenia kamery.

Ciekawostki:

Sposób zasięgnąłem z gier on-line gdzie na youtube jest wiele filmików co do dodawania sobie pieniędzy do gier on-line. Testowałem na win xp oraz 7. 100% gwarancja dodania sobie sporego oddziału. Może być stosowania do różnych typów wojsk.

Dobra Rada:

- Stosuj trick gdy skończysz wszystkie trzy kampanie, inaczej przejdziesz je z przysłowiowym palcem w tyłku.
    - Nie próbuj zmieniać sławy oraz honoru. To może złe się skończyć: Przykładem może być ciągła spadająca sława oraz honor.
    - Nie zmieniaj nastawienia innych do ciebie, to może przynieść przykre konsekwencje.

Offline awaw24

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 09, 2013, 23:03:28 »
    Otóż przepraszam od razu że odkopałem temat. Lecz chcę podzielić się sposobem na zdobycie nielimitowanej ilości tej ciężkiej konnicy. Prostym sposobem jest cheat. Ale jak to zrobić? od razu tłumaczę.

Potrzebne:

- Cheat Engine 6,2 (sam z takiego korzystam w celach czysto-badawczych)
    - oddział husarii w oddziale (10 powinno wystarczyć)

Otóż zaczynamy:

Początkowo włączamy grę i swój zapis. Sprawdzamy dokładnie ile posiadamy husarów.
    Minimalizujemy grę, włączamy cheat engine i klikamy na komputer z lupą w lewym górnym rogu. Następnie szukamy ikony OiM i klikamy open. Mamy właśnie włączoną konsole.

Teraz wchodzimy i z powrotem patrzymy na ilość wojska, oraz limit drużyny, spokojnie nie powinno zmaleć. Minimalizujemy ponownie grę, w Value wpisujemy odpowiednią liczbę husarów jakich mamy w drużynie. Następnie maksymalizujemy grę i usuwamy dwóch czy trzech osobników z jednostki (chodzi o husarów). ponownie minimalizujemy i w Value wpisujemy ilość konnych jaki mamy po odjęciu. Klikamy na "Next Scan"
    Powinny wyskoczyć dwie-trzy lub cztery linijki kodu. Jeżeli wyskoczyło więcej, nic się nie stało. Klikaj dwa razy po koleii na linijki, następnie u dołu w tabeli pod value zmieniamy liczbę na odpowiadającą naszemu limitowi. Maksymalizujemy grę i cieszymy się sporym oddziałem.

Kilka ważnych wiadomości:

- Sposób na husarie jest tutaj podany po zakończeniu gry, i nie powinien być stosowany do pomocy w kampaniach.
    - Nigdy nie klikaj New Scan gdy wyrzucisz kilka jednostek husarów.
    - Zielone oraz czarne napisy w lewej kolumnie nic nie znaczą, jedynie co różnią się kolorem.
    - Nie bój się że uszkodzisz grę, wszystkie inne wartości odpowiadają kordom odchylenia kamery.

Ciekawostki:

Sposób zasięgnąłem z gier on-line gdzie na youtube jest wiele filmików co do dodawania sobie pieniędzy do gier on-line. Testowałem na win xp oraz 7. 100% gwarancja dodania sobie sporego oddziału. Może być stosowania do różnych typów wojsk.

Dobra Rada:

- Stosuj trick gdy skończysz wszystkie trzy kampanie, inaczej przejdziesz je z przysłowiowym palcem w tyłku.
    - Nie próbuj zmieniać sławy oraz honoru. To może złe się skończyć: Przykładem może być ciągła spadająca sława oraz honor.
    - Nie zmieniaj nastawienia innych do ciebie, to może przynieść przykre konsekwencje.

Che che che łatwiej bez cheatów jest :D
    NAUCZCIE SIĘ GRAĆ DOPIERO DAWAJCIE RADY,
    NAUCZYCIEL MUSI WIELE LAT SIĘ UCZYĆ ABY MÓC NAUCZAĆ...

Offline swistakowo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Września 18, 2013, 14:12:43 »
    ja odpowiednio zmodyfikowalem kod gry przez narzedzia do modowania

podobalo mi sie w wersji OiM ze jak podrozujesz po wioskach i zbierasz chlopow to im dluzej sa z toba to nabywaja doswiadczenia no i oczywiście przy okazji trochę sprzętu. Przez co mogłeś mieć wspaniałych rycerzy po jakimś etapie gry. Tak samo zrobiłem z Dzikimi Polami. Jadę od wioski do wioski i zbieram chłopów, więsniaków i jak tam dowoli i oni awansują przez kolejne poziomy na pikinierów i strzelców a na najwyższym poziomie wskakująna Husarię :)

po iluśnastu walkach masz pełne garnizony Husarii. W walce suoper to wygląda jak lecą w jednej kolumnie :)

Pozdrawiam :)

Offline GORGOS CHAN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 31, 2013, 12:03:34 »
    kiedy prowadzę szarżę husarii  to ci zwykli mają tylko szable a weterani tylko kopie. nie znam się na tych wszystkich edytorach uzbrojenia i nie mam pojęcia czy tak można ale czy da się zrobić żeby i zwykli i weterani mieli przy szarży kopię a potem szablę ?. jeśli tak to proszę o w miarę szczegółową i jasną instrukcję.