Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Supremacy 1914  (Przeczytany 21844 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Michał-Kruk

• Użytkownik
    • Piwa: -4
    Odp: Supremacy 1914
    « Odpowiedź #30 dnia: Września 14, 2012, 21:38:58 »
    No podziękował ;P

Aktualnie prowadzę wojnę z Austro-Węgrami, Niemcami i Imperium Osmańskim. ;p A została tylko ledwo dysząca Francja.
    Oceń mi straty czy dobrze idzie bo się nie znam jeszcze dobrze xD

Imperium Osmański 24.000
    Wielka Brytania 13.000

Cesarstwo Niemieckie 42.000
    Wielka Brytania 27.000

Austro-Węgry 12.000
    Wielka Brytania 5.000

Dobrze czy źle? xD

Osobiście uważam że piknie xD

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #31 dnia: Września 14, 2012, 22:28:36 »
    A ja jestem co do tego bardzo sceptyczny. Koronnym argumentem na to że źle ci idzie jest sam fakt że toczysz trzy wojny naraz. Niby masz przewagę na każdym froncie ale pamiętaj że w sumie straciłeś już 45 tysięcy żołnierzy, podczas gdy wrogowie swoje straty rozdzielają na trzy państwa. Musisz wykorzystać chwilową przewagę i zmusić kogoś do zawarcia rozejmu aby móc bezpiecznie skupić się na jednym przeciwniku.
    Tak zmieniając temat, też wciągnąłem się w tą grę. Na jednej mapie udało mi się ponad dwukrotnie powiększyć moje tereny w Ameryce Północnej i jeżeli dalej utrzymam to tempo mam szanse zjednoczyć ją pod moimi rządami. A na drugiej mapie razem z Mortisem i jego znajomym dzielimy między siebie Europę :)
    Grę szczerze polecam, jedyne co mi się w niej nie podoba to ogromna przewaga uzyskiwana przez płatne opcje.

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #32 dnia: Września 15, 2012, 03:53:45 »
    Ano, Goldmarki przesądzają o grze. Teraz na tej naszej mapce ceny drewna sięgają 9 (czegostam, cholera wie jaka to waluta), a i tak nie chce go sprzedawać.

Ale to juz taki etap rozgrywki, gdzie zostało już w sumię tylko pięciu zjednoczonych graczy przeciw trzem osamotnionym. Jak się na początku zbuduje potężną koalicję, to potem już nie ma co zbierać. Martwię siętylko trochę tą Hiszpanią. Jak skończył podbijać wszystko, co było na południu, to najblizszego wroga ma dopiero w Imperium Osmańskim. Teoretycznie to wciąż sojusznik, ale coś się boję, że nie będzie mu się chciało wysyłać wojsk na kilkudniowe marsze i zaatakuje tego, do kogo ma bliżej, czyli mnie. Przecież nie jest głupi, wie, że kiedy skończymy dzielić Szwecję, zostanie tylko Rosja i Imperium Osmańskie, a kiedy te dwa padną, to kto będzie następny? My trzej mamy sojusz znajomościowy, więc raczej to przetrwamy, ale reszta musi dobrze kombinowac, jak uniesc glowe w jednym kawalku :) Dlatego tez, cholera, musiałem zawrócić na granicę z Hiszpanią ponad czterdzieści batalionów liniowych, które bardzo by mi się przydały w planowanej ofensywnie na Rosję. Ach, że też na tej mapie nie ma Ameryk, to dałoby Hiszpanowi jakieś zajęcie ;p

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #33 dnia: Września 15, 2012, 08:43:50 »
    A ja jestem co do tego bardzo sceptyczny. Koronnym argumentem na to że źle ci idzie jest sam fakt że toczysz trzy wojny naraz. Niby masz przewagę na każdym froncie ale pamiętaj że w sumie straciłeś już 45 tysięcy żołnierzy, podczas gdy wrogowie swoje straty rozdzielają na trzy państwa. Musisz wykorzystać chwilową przewagę i zmusić kogoś do zawarcia rozejmu aby móc bezpiecznie skupić się na jednym przeciwniku.

Tylko wiesz wojna z trzema na raz to nie mój wybór że tak powiem. Z całej naszej koalicji została ledwo dysząca Francja i nieaktywny władca Włoch który wchodzi i nie za wiele robi. Jedyną nadzieję Francji jestem ja dlatego zmuszony zostałem do wypowiedzenia wojny Austrii która doszła już do zachodnich granic Francji, Niemcy ledwo dyszą i starczy mi jeden batalion liczący 30 tys. i 2 brygady pancerne do zniszczenia resztek. Teraz już nawet mam karkołomną przewagę bo niedobitki Austriaków które zajęły połowę Francji liczą może max 50 tys kiedy ja wysyłam na nich około 150 plus wozy pancerne i haubice.

Polecam forsowny marsz przez Syberie ;D IO podbiło połowę Rosji ale jak na ich tyłach pojawiło się moich 50 tys to nieźle się zdziwili xD

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Września 15, 2012, 16:13:46 »
    TO tych 50 tysięcy musiało dojść z jakimiś resztkami morale typu 10-20%. Marsz przez Syberie krótko nie trwa

Offline PanTadeusz

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    • JKM
    « Odpowiedź #35 dnia: Września 15, 2012, 16:58:19 »
    1.Nie koniecznie wona z trzema państwami jest zła, zależy który dzień i ile gracz posiada jednostek dystansowych, oczywiście Aharo twoje straty nie są niskie, ja wygrywałem niektóre wojny na stratach 1.000 do 5.000 ;]
    2. Jeśli chodzi o graczy na Gmach (goldmarkach) to nie są aż tacy potężni. Najlepsi gracze supremacy (top50) nie używają ich.
    3.Teraz ja się pochwalę moimi grami, gram Hiszpanią oraz Austro - Węgrami.
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #36 dnia: Września 15, 2012, 17:31:03 »
    Ale weź mi powiedz kiedy się zmówiłeś z Hitlerem? Tylko on mógłby mieć takie rachunki za gaz xD

Ale nie ma co takich fortec to ja jeszcze przez dwa tygodnie nie zobaczę ;P

Co do przejścia przez Syberię to dotarłem tam z 60% morale i właśnie jestem pod Królewcem ;d

Offline PanTadeusz

• Użytkownik
    • JKM
    « Odpowiedź #37 dnia: Września 16, 2012, 07:59:27 »
    Ja zawsze mam gaz na - ;] Nie potrzebny mi ten surowiec, a jeżeli mam go mocno na minusie to na plusie jest sporo węgla i ropy.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Września 16, 2012, 12:54:14 »
    Wydawało mi się że gdy nie zaspokajasz potrzeb ekonomii spadają morale.

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Września 16, 2012, 15:33:17 »
    I tak jest. Ale ty masz koszt energetyczny, który zaspokaja się poprzez Węgiel, Ropę lub Gaz rozłożony właśnei na te trzy czynniki. Jesli sobie ustawisz, żeby ludzie korzystali z dwóch pierwszych, to trzeciego mieć nie musisz i morale nie spadają. Od tego są te suwaczki :)

Offline PanTadeusz

• Użytkownik
    • JKM
    « Odpowiedź #40 dnia: Września 16, 2012, 16:33:31 »
    Tak właśnie Mortis masz rację.
    (click to show/hide)
    Na zdjęciu zaznaczyłem czynnik energetyczny. Morale nie spadają nawet o 1%. Jak widać, zapotrzebowanie jest spełniane, a nawet ponad normę o 39%

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Września 16, 2012, 20:00:48 »
    Właśnie spełniasz zapotrzebowanie w 39%(tyle zaspokaja produkcja gazu). Mogę z ciekawości zobaczyć jaką mobilizacje mają twoje oddziały? W takim wypadku to wszystko jest pozbawione sensu skoro nie potrzeba zapewniać surowców....

Offline Mortis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Września 17, 2012, 01:11:46 »
    I teraz Mat ma rację. Ustawiłeś suwaki w złą stronę, Tadeusz ;p
    Masz zużycie dwóch pierwszych surowców ustawione na minimum, a trzeciego na maksimum. Ponieważ nie masz go w magazynie, to nie spełniasz zapotrzebowania. Czy ja po prostu nie ogarniam tej gry?

Offline PanTadeusz

• Użytkownik
    • JKM
    « Odpowiedź #43 dnia: Września 17, 2012, 14:19:35 »
    To prawda nie mam go w magazynie, ale nie ma zapotrzebowania na sam gaz, tylko na surowce energetyczne, które spełniam w 39% Mobilizacja moich wojsk wynosi 98-100%

Offline PanTadeusz

• Użytkownik
    • JKM
    « Odpowiedź #44 dnia: Września 19, 2012, 16:34:44 »
    Właśnie wygrałem rundę Hiszpanią ;] Będę miał czas to dodam jakieś ss ;]