Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Dziwny problem z dźwiękiem.  (Przeczytany 2554 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gorgonek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Dziwny problem z dźwiękiem.
    « dnia: Sierpnia 30, 2012, 17:08:40 »
    Witam, mam dziwny problem w dźwiękiem, w Warbandzie jak i w Ogniem i mieczem. Obecnie gram w Warbanda, a więc, pisze w tym dziale. Wcześniej ten błąd nie występował, pojawił się dopiero, gdy chciałem coś nagrać w Warbandzie, to dźwięk się zepsół. Było to tak, że grałem sobie w Warbanda, postanowiłem coś nagrać, nagrałem i po wyłączeniu programu, dźwięk się popsuł. Dźwięk działa, ale w tle coś "pierdzi"?

Jak film sięprzetworzy to wam podam próbke dźwięku.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    Odp: Dziwny problem z dźwiękiem.
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 30, 2012, 19:42:04 »
    Jakiego masz kompa? Opisz wszystko po kolei. Jaki system, ile bit, procek itd.
    Podaj też nazwę głośników i kartę dźwiękową.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Gorgonek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 30, 2012, 20:34:18 »
    A więc tak:
    Windows 7
    Ram 4 GB
    Karta dźwiękowa: i-tec 7.1 channel Audio Adapter + słuchawki  Koss UR 40 (Chciałym dodać, że wcześniej działało bez zarzutu)

Próbka dźwięku (dźwięk zaczyna się od 3 sekundy):
    http://www.youtube.com/watch?v=xeCMqVMvt4c&feature=youtu.be

Nagrałem to za czasów gdy grałem w OiM, nadal bym sobie pograł, a więc proszę o odpowiedź, bo ciągły brak dźwięku mnie zdeka dobija :/

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 30, 2012, 20:43:09 »
    Zacząłbym od aktualizacji sterowników do karty muzycznej. Jeżeli masz taką możliwość to spróbuj z innymi słuchawkami.

A czego używałeś do nagrywania ?

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 30, 2012, 21:02:08 »
    Powypisuj dokładnie wszystkie części. Bo jak masz słabego lub zrytego procka, nagrywałeś np. frapsem to wcale nie jestem zdziwiony.

Masz kilka opcji do wyboru:
    1. Na menedżerze zadań powyłączaj wszystkie zbędne programy.
    2. Wyłącz kompa i go po prostu wyczyść z kurzu. Mógł ci się przez to podpalić zasilacz, procek czy karta dźwiękowa po prostu się przepaliła i tak teraz masz.
    3. Jeśli jest tak że ci się coś przepaliło to spróbuj wymienić głośniki. Takie buczenie zwykle działa od nich.
    4. W innym wypadku powinieneś oddać kompa na dokładny przegląd i ewentualnie wymienić kilka części (jak trzeba będzie).
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Gorgonek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 31, 2012, 15:20:08 »
    Nadal nic :/

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 31, 2012, 17:55:00 »
    To może zreinstaluj grę ? Pobaw się też ustawieniami dźwiękowymi w trakcie gry.