Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Bank of Calradia  (Przeczytany 2163 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline TheMortes

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Bank of Calradia
    « dnia: Sierpnia 29, 2012, 11:08:10 »
    Witam

Zainteresowała mnie modyfikacja "Bank of Calradia" która była w starszych wersjach Floris'a. Poszperałem trochę w necie i znalazłem to:

http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,8652.msg1197616.html#msg1197616

Teraz moje pytanie, jak to zainstalować? Jest tam instrukcja lecz ja nigdy nie miałem styczności z moddingiem więc leże w tej kwestii. Proszę o pomoc.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Bank of Calradia
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 29, 2012, 11:47:41 »
    oj, no musiałbyś ogarnąć jak działa module system i w ogóle... szkoda, że (chyba) nie ma tego gdzieś udostępnionego jako txt to wklejenia... ale z tego co się orientuję, to system bankowy jest w modzie Floris http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=6807.0 (pierwszy post nie był od jakiegoś czasu aktualizowany...) - mam nadzieje, że nie przeszkadza ci mnóstwo innych fajnych dodatków :D

Offline TheMortes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 29, 2012, 13:45:13 »
    Właśnie używam Florisa, i w nim znajduje się modyfikacja która daje możliwość kupowania ziemi oraz brania pożyczek. Niby dobry system, ale żeby wziąć kaskę z pola trzeba jeździć do danego miasta + mało zyski z tego są. I raczej tego nie ma jako txt, szukałem. Jedyna nadzieja w kimś kto umiałby to ładnie skleić i wstawić właśnie jako txt.

Offline huth

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 29, 2012, 17:30:50 »
    No to nie jest aż tak trudne to dodać, bo skrypt masz gotowy, ale trzeba trochę poczytać, żeby wiedzieć "o co loto", właściwie to części 1 i 2 wystarczą stąd: http://forums.taleworlds.com/index.php/board,12.0.html
    Prościej sobie dodawać kasę ctr+X :P

EDIT: aahaa, ale ty to chcesz dodać do Florisa... bank był w jakiejś starszej wersji, ale właśnie były z tym jakieś problemy czy dawał niesamowite dochody, więc to zmieniono na to co jest teraz... generalnie Floris jest opensource, więc MS jego jest, tylko że nie wiadomo, co by wyszło :D Spytaj się jeszcze w wątku o Florisie tu na forum, czy nie można tego jakoś zrobić.

Offline TheMortes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 31, 2012, 14:12:05 »
    Strasznie nie ogarniam tego modyfikowania MB. Chcę Bank of Calradia ponieważ przymierzam się do założenia królestwa i zawsze sobie wyobrażałem że z początku jestem jakimś bezwartościowym chłopem z mieczem i tarczą który walką zarabia na życie a potem przekształca się w króla który tylko wydaje polecenia a kaska leci mu do kieszeni cały czas. Dlatego ta modyfikacja jest mi potrzebna :) No ale cóż, chyba muszę spróbować grać bez tego ułatwienia. A oszukiwać nie chce :)

Offline huth

« Odpowiedź #5 dnia: Września 01, 2012, 11:25:33 »
    No trudno tak od razu łatwo posługiwać się module systemem, a dodanie czegoś do moda, gdzie już mnóstwo innych rzeczy jest, może i tak spowodować jakieś konflikty, problemy i bugi.

Ten bank naprawdę dawał za duże korzyści graczowi, bo po wpakowaniu odpowiednio wysokiej sumy można było już przestać o kasie myśleć...

Offline TheMortes

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Września 01, 2012, 20:26:05 »
    Fakt, po kilku większych wpłatach milion zysku to i tak mało. No cóż gra bez tego powinna być przyjemniejsza. Dziękuję za pomoc. Temat do zamknięcia.