Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Skrypt do szybkiej rekrutacji  (Przeczytany 1693 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bosman7

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Skrypt do szybkiej rekrutacji
    « dnia: Sierpnia 21, 2012, 14:11:32 »
    Witam, kiedyś już zakładałem podobny temat, ale dotyczący pierwszej części gry. Czy znalazłaby się osoba chętna, która pomogłaby mi napisać skrypt do szybkiej rekrutacji wojska?  Przykładowo wyglądało by to tak, że codziennie o północy wyskakiwałaby wiadomość, iż 10 farmerów chce dołączyć do Twojego oddziału za cenę powiedzmy 100 talarów. Gracz w tym momencie miałby możliwość albo przyjęcia nowych żołdaków, albo odmowy.

Jakiś czas temu ściągnąłem Morghs M&B WB-WFAS i miałem szczwany plan, żeby każdy frakcyjny wojownik mógł być awansowany na farmera. Przykładowo Rhodocki Współplemieniec ---> Rhodocki Włócznik/Farmer i dalej wiadomo. Niestety wyszedł niemały cyrk, kiedy to 1/4 armii każdego lorda stanowili najemnicy...  a nie o to mi chodziło :D Dodatkowo rozwinąłem nieco drzewko rozwoju farmera, i teraz oprócz standardowego wartownika możemy otrzymać mieszczanina, dalsze drzewko rozwoju to łowca głów ;-)

Pozdrawiam.

Offline Xavart

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: Skrypt do szybkiej rekrutacji
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 21, 2012, 14:57:23 »

Offline bosman7

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 21, 2012, 16:21:39 »
    Albo jestem głupi, albo to wpływ kibicowania Żetysu Tałdykorganowi, ale nigdzie nie widzę folderu Module System ;/

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 21, 2012, 16:36:49 »
    MSa musisz sobie ściągnąc i w (chyba) module_info zmienić ścieżkę na odpowiadającą Twojemu modowi.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline bosman7

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 21, 2012, 19:10:59 »
    Mam jeszcze pytanie, czy jeżeli skopiuję to:

("kingdom_5_reinforcements_a", "kingdom_5_reinforcements_a", 0, 0, fac_commoners, 0, [(trp_rhodok_spearman,3,7),(trp_rhodok_tribesman,3,6)]),
      ("kingdom_5_reinforcements_b", "kingdom_5_reinforcements_b", 0, 0, fac_commoners, 0, [(trp_rhodok_trained_crossbowman,2,6),(trp_rhodok_crossbowman,4,7)]),
      ("kingdom_5_reinforcements_c", "kingdom_5_reinforcements_c", 0, 0, fac_commoners, 0, [(trp_rhodok_sergeant,3,6)]),
    oraz część odpowiadającą za 'reinforcementy',

i zamiast 'piątek' oznaczających frakcję rhodoków dam tam numer mojej frakcji, ewentualnie swojego party, to czy jednostki będą się automatycznie dodawały? Zamiast Rhodoków dam farmerów i.. poobczajam forum celem znalezienia skryptu, który będzie odpowiadał za możliwość ich przyjęcia bądź odmowy.

Offline Xavart

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 21, 2012, 19:30:35 »
    tylko, że te reinforecemnts są przypisane do frakcji mieszkańców/farmerów (fac_commoners)