Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Programowanie  (Przeczytany 3363 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dealan

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    Programowanie
    « dnia: Sierpnia 20, 2012, 18:29:03 »
    Jestem z pasji(zaczynam studia) programistą. Programuję w C++ i PHP.
    Ktoś podziela moje zamiłowanie? W czym programujecie?

Offline Kompiotronik

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Salus rei reipublicae suprema lex esto!
    Odp: Programowanie
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 26, 2012, 19:06:44 »
    Ja również trochę się tym zajmuję, ale tylko tak amatorsko, programuję w c++  i w php.
    Jakiego IDE używasz do programowania w c++? Ja używam Dev-c++ (stare, ale jare) i sporadycznie visual express.
    Jakich bibliotek dodatkowych używasz? Ja Allegro 5 (genialna, prosta i dająca duże możliwości biblkioteka) i parę innych mniejszych.
    Pozdrawiam.

"Machasz waść tą szabelką jak cepem! Ten cios jeno u pachołków trybunalskich w modzie! A ten kurlandzki dobry do psów odganiania!" - H.Sienkiewicz "Potop"
    Salus rei reipublicae suprema lex esto!

Offline Xavart

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 27, 2012, 16:11:40 »
    Ja od czasu do czasu programuję w AutoIt'cie. Polecam dla nowych programistów, pragnących napisać kilka programów do wnerwiania innych (i nie tylko!).

Tutaj oficjalna strona:
    http://www.autoitscript.com/site/autoit/

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 27, 2012, 18:00:19 »
    Ja od kilku lat zawodowo zajmuje sie wszystkim tym czym gardzą prawdziwi "TRU" programisci, czyli caly front webowy. Na codzien pracuje z HTML, CSS i JavaScriptem (czysty+jquery+ amotorsko canvas), czasem wdrazam nowosci z html5 i css3. Oprocz tego mam jakies doswiadczenie z .netem i php. W przyszlosci mam zamiar nauczyc sie pythona + django oraz podszkolic z phpa.
    Do pracy zarowno w domu jak i w pracy uzywam SublimeText 2, genialny program do pisania kodu, ktory bije każde istniejace IDE
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline Kompiotronik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 28, 2012, 19:01:18 »
    Ja JS'a jakoś nie łykam, dla mnie to wcielone zuo, tak jak każdy inny język, w którym jest tyle objektowości, że się wylewa bokami, nie ogarniam obiektów :O

"Machasz waść tą szabelką jak cepem! Ten cios jeno u pachołków trybunalskich w modzie! A ten kurlandzki dobry do psów odganiania!" - H.Sienkiewicz "Potop"

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 28, 2012, 21:28:08 »
    wiele tracisz nie probujac nauczyc sie jsa :) oczywiscie jezeli interesujesz sie tworzniem stron itd Chociaz tak naprawde js teraz jest wszedzie, nawet w windows8
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline Kompiotronik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 29, 2012, 10:56:36 »
    Jak już mówimy o Win8 to moim zdaniem MS zepsuł tym wszystko, okienka bez okienek, wszystkie aplikacje z jakiegoś idiotycznego sklepu i zastąpienie komputerów tabletami, paranoja.
    Mi dla tworzenia stron php + html + css wystarcza, no oczywiście czasem trzeba użyć jakiegoś skryptu w js, ale to sporadycznie, php jest dobre, jasne, przejrzyste i logiczne.W JS i w Javie, mimo tego, ze próbowałem coś pisać, nigdy mi nie wychodziło, po prostu nie umiem obchodzić się  z obiektami.
    Pozdrawiam

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 29, 2012, 11:14:18 »
    PHP jasne przejrzyste i logiczne?!
    PHP łączy w sobie wiele różnych języków, jak Java, C++ i starochiński... Jest to jeden z najbardziej upierdliwych języków, bardzo się cieszę że mam mało wspólnego z webdevelopingiem bo inaczej pociąłbym się tępą łyżeczką.

Offline Xavart

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 29, 2012, 12:02:53 »
    Ja kiedyś próbowałem html'la i css, to są jedne z prostszych języków. Z PHP też mi przyszło się spotkać, nie jest taki trudny jak się o nim mówi :P

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 29, 2012, 12:28:14 »
    HTML i CSS to nie są języki programowania... A PHP n ie tyle jest trudny co niestandardowy, irytujący i bardzo psuje dobre nawyki programistyczne.

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 29, 2012, 15:06:58 »
    W PHPie da sie ladnie programowac, ale trzeba wiedziec jak to sie robi :) To, ze pozwala on na pisanie potworkow nie oznacza, ze jest kiepskim jezykiem. Zreszta, piszesz, ze php psuje dobre nawyki programistyczne, bo jest niestandardowy? Chyba nie pisales wiec nic wiekszego w JavaScriptcie, ktory jest o wiele bardziej niestandardowy :) ale za to wlasnie ja go uwielbiam, a do tego daje niesamowite mozliwości i jest po prostu... słodki. Do tego warto go umieć, bo przestaje on być powoli jezykiem przegladarek i całkiem udanie ewoluje, co dobrym przykladem jest jego wsparcie w Win8. Pamietajmy rowniez, ze Apple, ktory rezygnuje z flasha na korzysc HTML5 tak naprawde napedza przydatnosc javascriptu, bo kazdym api html5 sterujemy przy pomocy jsa wlasnie.

Offline Kompiotronik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 29, 2012, 18:07:22 »
    I właśnie dlatego przerzuciłem się na desktop :D

Offline Janycz

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #12 dnia: Lipca 12, 2013, 14:37:52 »
    Nauczyłem się w szkole Pascal i C/C++.
    Jestem teraz studiuje C#.

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #13 dnia: Maja 27, 2015, 00:01:19 »
    Odświeżę temat małą prośbą. Czy ktoś byłby w stanie pomóc z aplikacją bazodanową w C#? Nie chodzi oczywiście o napisanie całości, potrzebowałbym poprawić dwa drobne błędy, niestety nie ogarniam do końca jak. Z góry dzięki.