Będą jakieś nagrody? Sorry, ale jestem materialistą. Ale tak dla zabawy jednak sobie zagłosuje.
Zagłębie Lubin - Piast Gliwice 3-0
Jagiellonia Białystok - Górnik Zabrze 2-1
Podbeskidzie Bielsko-Biała - Wisła Kraków 1-1
Śląsk Wrocław - Korona Kielce 0-3
Widzew Łódź - Ruch Chorzów 1-2
GKS Bełchatów - Legia Warszawa 0-2
Polonia Warszawa - Lech Poznań 1-3
Pogoń Szczecin - Lechia Gdańsk 0-0
Real Madryt - FC Barcelona 3-1
Jako wielki fan Lecha z wielkim bólem typuje zły wynik. A powodem tego jest rodzinka Rutkowskich, którą mam w głębokim poważaniu i uważam ich za największe zło, jakie się przydarzyło. Od kilku lat systematycznie wyprzedają skład, mówiąc bezczelnie, że chcą drużyny na poziomie co najmniej średniaka w pierwszej Bundeslidze. Bądź co bądź, klub powinien w połowie należeć do kibiców, którzy też umieli by się zająć prawidłowym podejściem do drużyny. Nie chodzi tu już o zarządzanie, ale nie powinno być tak, że zamiast przeznaczać jakąś kwote na drużyne, wszystkie pieniądze które się zarobi bierze się do własnej kieszeni. I oddawając w ostatnim oknie transferowym połowe pierwszej jedenastki za przysłowiowe "gówno". Jedynie Rudniew został sprzedany za pieniądze, na odejście Wojtkowiaka i Stilicia zanosiło się od dawna, więc to akurat zrozumiem. Ale oddanie Kikuta i Injaca tylko za to, że ten drugi nie zgodził się na kontrakt roczny, tylko sam mówił, że chce związać się z Lechem na 2, 3 lata, tylko by potwierdzało, że czuje już przywiązanie do barw klubowych. Jednak ekspert od spraw transferów, miłościwy Piotruś Rutkowski, nie zgodził się na takie warunki. Ba, ostatnim jego majstersztykiem, było sprowadzenie za prawie porównywalną kwotę co za Rudniewa, egzekutora jakim jest niewątpliwie Vojo Ubiparip. I na nim razem z Ślusarskim ma być budowana pierwsza linia Kolejorza. Pięknie, po prostu cudownie.
Sorry za offtop, ale się wkurzyłem.