Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: M&B na laptopie  (Przeczytany 3722 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hermit

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    M&B na laptopie
    « dnia: Sierpnia 16, 2012, 17:52:18 »
    Po miesiącach przerwy chciałbym sobie znowu pograć w M&B, ale mam taki mały mały problem. Otóż nie mam już PC-ta, a na laptopie zwyczajnie nie da się grać. Otóż problemem jest płynność gry, w sensie mam wrażenie, że jak ruszam myszką, to ruch jest wykonywany dopiero po 2 sek. Wiem, że laptopy nie są do gry, ale przynajmniej zwykłe MB powinno mi na nim raczej chodzić. Asus 2.1 ghz, 4gb ramu, zrozumiałbym gdyby zacinało mi podczas wielkich bitew, ale ten problem jest już podczas pierwszej walki w mieście.

Rozwiązał ktoś u siebie ten problem? Macie rady dla biednego wędrowca? Czy też będę musiał pozbyć się nadziei? Oczywiście próbowałem redukować efekty, ale no nadal tak było.

Offline ThePlayBackPL

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Komentarze sztuką manipulacji, niektóre dominacji.
    Odp: M&B na laptopie
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 17, 2012, 11:34:16 »
    Po miesiącach przerwy chciałbym sobie znowu pograć w M&B, ale mam taki mały mały problem. Otóż nie mam już PC-ta, a na laptopie zwyczajnie nie da się grać. Otóż problemem jest płynność gry, w sensie mam wrażenie, że jak ruszam myszką, to ruch jest wykonywany dopiero po 2 sek. Wiem, że laptopy nie są do gry, ale przynajmniej zwykłe MB powinno mi na nim raczej chodzić. Asus 2.1 ghz, 4gb ramu, zrozumiałbym gdyby zacinało mi podczas wielkich bitew, ale ten problem jest już podczas pierwszej walki w mieście.

Rozwiązał ktoś u siebie ten problem? Macie rady dla biednego wędrowca? Czy też będę musiał pozbyć się nadziei? Oczywiście próbowałem redukować efekty, ale no nadal tak było.

Na jakich ustawieniach graficznych grasz? Postaram się wtedy Ci pomóc.

Offline Hermit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 17, 2012, 14:07:49 »

Na jakich ustawieniach graficznych grasz? Postaram się wtedy Ci pomóc.
    Tzn? Wszystkie efekty wyłączone, większość na minimum. Właściwie to nie chodzi o to, że gra się przycina czy coś w tym stylu. Po prostu mam takie wrażenie jakby nie było płynności, a ja nie panowałbym na postacią. Nawet nie mogę dobrze celować ani walczyć. Nie mówiąc o jeździe konnej. Myślałem, że to kwestia czułości myszki, ale to nie to.

Offline Jakubek1230

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Aaaahh
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 01, 2012, 16:04:18 »
    Chłopie przy twoim laptopie mój to syf bo mam c2d 2,6ghz 2gb ram i 256 mb grafiki a m&b działa mi płynnie na największych detalach
    O mój boże, ŚWIĘTA!!!!

Offline Hermit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 04, 2012, 12:27:24 »
    To ja nie wiem co może być problemem. Halp?

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 04, 2012, 13:11:43 »
    karta graficzna ma duże znaczenie, a na lapach często są kiepskie... masz sterowniki zupdate'owane?

Chłopie przy twoim laptopie mój to syf bo mam c2d 2,6ghz 2gb ram i 256 mb grafiki a m&b działa mi płynnie na największych detalach
    ehem, ja tam się nie znam specjalnie, ale te c2d, to chyba nie jest gorszy od (chyba athlona II) 2.1...

Offline Robinek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Września 06, 2012, 11:11:17 »
    Musisz przeczyścić laptopa, kupić podkładkę chłodzącą, nałożyć nową pastę na procka, Przeczyścić rejestr (lepszy format:P)
    To są początki tego ze lapek będzie zaczynał się spowalniać i to nie tylko podczas gry w mb.

Offline piotrek1996

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Czas bohaterów miną Wiglafie
    « Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 14, 2013, 12:44:25 »
    Też miałem taki problem ale wiem że to głupie ale miałem czułość myszki ustawioną na maksa i wydawało mi się że moja postać wolniej wykonuje ruchy.Dlatego zmień c czułość myszki:D