Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Shot and Shell  (Przeczytany 7963 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Cherokee

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    Shot and Shell
    « dnia: Sierpnia 13, 2012, 14:25:29 »
    Witam

Chciałbym przedstawić wam moda o nazwie Shot and Shell który jest modyfikacją Multiplayer do Warbanda przenoszącą nas w burzliwy okres XVIII wieku.

Dostępne frakcje:
    - Wielka Brytania
    - Francja
    - Hanover
    - Prusy
    - Saksonia
    - Austria
    - Szwecja
    - Hiszpania
    - Portugalia
    - Rosja

Screeny

Linki do pobrania wersji beta:
    http://www.mediafire.com/?4f5hg3j53kek5hf -wersja 0.6
    http://www.mediafire.com/?505nkguqid042o7 -patch do 0.65

Mod przystosowany jest do bitew liniowych a co za tym idzie potrzebuje dużej ilości graczy których mu niestety brakuje.Wielka szkoda ponieważ mod jest naprawdę miodny i przyjemnie się w niego gra.I tu wysuwam prośbę:Czy są na tawernie chętni aby zagrać jakąś walną bitwę liniową na oficjalnym serwerze eropejskim? Jeśli tak to proszę pisać w tym temacie,napewno się dogadamy.

(click to show/hide)

Offline LuqassPL

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Shot and Shell
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 13, 2012, 14:59:42 »
    Ja bym z chęcią zagrał jak coś to pisz mi na pw jak będzie.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 13, 2012, 15:51:08 »
    Ten "mod", jak go zwiesz, to marna kalka AoFI. I nie, nie mówię o tym że realia podobne. Wszystkie modele są równiutko zerżnięte z OSPa którego Shredzorz wydał po śmierci swojego moda. Tak więc nadawanie temu innej nazwy i ogłaszanie jako nowego moda to farsa.

A wątek jest w złym dziale. Już nie.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 13, 2012, 16:05:25 wysłana przez Hofiko »
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Cherokee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 13, 2012, 16:11:10 »
    Wejdź sobie na forum taleworlds i przeczytaj opis tegoż moda.Jest tam wspomniane dlaczego jest to tak łudząco podobne do AoFI.Oto link:
    - http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,242271.0.html

(click to show/hide)

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 13, 2012, 16:18:36 »
    AoFI nie korzystał z WSE i na najnowszym wb działał bez zarzutu. Podano jakiś sensowny powód wydania tego jako czegoś nowego?

EDIT: Rozumiem. "nie mam jeszcze swojego moda więc dam wam mod kogoś innego, żeby sprawić wrażenie że coś już mam". Dziękuję, wszystko mi się wyklarowało. ;-)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 13, 2012, 16:25:25 wysłana przez Hofiko »
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 13, 2012, 16:26:34 »
    Ja tam z tego okresu czekam na Sun King!
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Cherokee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 13, 2012, 16:28:29 »
    AoFI nie korzystał z WSE i na najnowszym wb działał bez zarzutu. Podano jakiś sensowny powód wydania tego jako czegoś nowego?

Nie,nie podano żadnego powodu.Nie wiem tylko w czym masz problem i do tego jeszcze pijesz z nim do mnie.Ja tylko przedstawiłem tego moda gdyż nie znalazłem go na tawernie.A i jeśli do tej pory nikt nie zgłosił się o prawa autorskie do tych modeli to znaczy że wszystko jest w porządku.

@Edit
    Nie czuję żadnego dyshonoru z powodu tego że nie mam żadnego moda i jeśli chodzi ci o produkcje to nie zamierzam żadnego tworzyć.Przedstawiam go tylko po to żeby społeczność zebrana wokół tego moda się rozrosła.Chociaż wątpię żeby twój umysł był w stanie ogarnąć to że nie każdy robi wszystko tylko dla siebie.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 13, 2012, 16:32:31 wysłana przez Cherokee »

(click to show/hide)

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 13, 2012, 17:08:55 »
    w tej chwili po prostu bełkoczesz głupoty.

1.  Piję do moda i jego twórcy. Gdzie napisałem coś na twój temat? To ty zacząłeś obelgi, ja mówiłem o modzie. A piszę do ciebie bo to ty założyłeś temat, jak sam błyskotliwie zauważyłeś.

2. Prawa autorskie nie mają kompletnie nic do rzeczy. To, że autor nie ma nic przeciwko nie oznacza że zupełnie uczciwie jest sygnować swoim imieniem moda zrobionego de facto przez kogoś innego. Zwróciłem uwagę na ten fakt, bo kubeł zimnej wody na zachwyty nad odgrzewanym kotletem nigdy nie zawadzi, a ludzie na ogół się nad tym nie zastanawiają.

Natomiast reszta to już owoc majaków pijanego furiata. Coś o tym że nie masz własnego moda i jest ci z tym dobrze? A co to do jasnej cholery ma do rzeczy?

Offline Cherokee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 13, 2012, 17:16:48 »
    Nie zamierzam dalej z tobą dyskutować gdyż jest to dyskusja jałowa.Ja tylko chciałem przedstawić moda który mi sie spodobał a którego tutaj nie znalazłem.Chciałem żeby pisali tutaj ludzie którzy chcą umówić się na wspólną grę a jeśli tobie drogi Hofiko coś nie pasuje to wylej swoje żale na forum moda na taleworlds.com,napewno więcej osób przeczyta twoje jakże błyskotliwe i ukazujące twój geniusz posty.Pozdrawiam.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 13, 2012, 17:24:04 wysłana przez Cherokee »

(click to show/hide)

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 13, 2012, 17:23:58 »
    Jeżeli boisz się negatywnych komentarzy, proponuję jak najszybszego zaprzestania użytkowania inernetu. :-)  Od komentarzy na temat moda jest ten wątek i nie masz mocy by zakazać mi wyrazić swoje zdanie o nim. Miłego dnia.

Offline Cherokee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 13, 2012, 20:42:48 »
    Dziękuję że troszczysz się o mnie jak matka o swojego jedynego syna ale w internecie spędziłem już kilka lat i nigdy nie spotkałem się z tym żeby krytykował mnie rudy królik :)

(click to show/hide)

Offline Bocian

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • WV
    « Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 13, 2012, 20:46:16 »
    To jest zając, debilu.

+1

... ostrzeżenie
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 13, 2012, 21:21:22 wysłana przez sir Luca »

Offline Cherokee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 13, 2012, 20:49:58 »
    Może grzeczniej,ja Cię nie obrażałem.

(click to show/hide)

Offline Daniel

• Użytkownik
    • Piwa: -11
    • Znany jako Ehmir!!!
    « Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 14, 2012, 11:45:23 »
    Zobaczę ten mod a grają na nim jacyś Polacy?

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 18, 2012, 12:12:56 »
    Zobaczę ten mod a grają na nim jacyś Polacy?

Niestety nie. Polacy mają zakaz wstępu , tylko z izraelskim IP wejdziesz na server.

Pozdrawiam Baldwin.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies