Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zatrzymanie gry  (Przeczytany 1086 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Endaron

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Zatrzymanie gry
    « dnia: Sierpnia 12, 2012, 20:01:28 »
    Witam, nie znalazłem podobnego tematu, bo nie wiem za bardzo jak ten problem opisać. Otóż gra chodzi normalnie bez przeszkód przez jakieś 20 min od włączenia (czasem dużo mniej, albo więcej) aż tu nagle klops! Zdarza się to najczęściej w opcji miasta jakieś wioski itp. Wybieram np. opcję kup zapasy od chłopów, odwiedź tawernę, a gra przestaje chodzić. Mogę ruszać myszką, muzyka w tle gra, ale nic nie mogę zrobić. Kiedy włączam menedżer zadań i próbuję zakończyć zadanie to oczywiście gra przestaje odpowiadać, ale na szczęście udaje się za pierwszym razem zakończyć teraz. Mogę też od razu wyłączyć grę alt+F4 i odpalić znowu, tylko jest to trochę denerwujące, bo muszę też co chwilę zapisywać, bo nie wiadomo kiedy gra zrobi swój kaprys.
    Dodam też, że gra chodzi, bo po jednej walce z bandytami nie mogłem wyjść z menu zabierania łupów, nacisnąłem powrót - słychać dźwięki gry, następna grupa bandytów mnie zaatakowała. Nacisnąłem na ślepo i był dźwięk klikania.
    Wcześniej nie miałem takiego problemu, bo gram w tą grę już drugi raz .

Prosiłbym o szybką odpowiedź lub odesłanie do podobnego tematu jeżeli takowy istnieje.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2012, 20:41:05 wysłana przez Endaron »

Offline Lother

• Użytkownik
    • Piwa: -5
    Odp: Zatrzymanie gry
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 12, 2012, 20:53:37 »
    Spróbowałeś przeinstalować grę ?
    Nic więcej do głowy mi nie przychodzi.
    Mi też się czasami wyłącza gra, ale to jak np. kilka razy kliknę w to samo miejsce nacisnę kilka klawiszy na raz, takie wyłączanie na "prośbę"

Offline Endaron

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 14, 2012, 14:17:39 »
    Nie wiem czy to ważne, ale po uruchomieniu komputera pojawia mi się raport o błędach jusched.exe. Nie znam się więc to napisałem, bo może pomóc w rozwiązaniu, chociaż czytałem, że ta aplikacja jest od aktualizacji javy.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 15, 2012, 00:17:39 »
    Dość dziwny problem. Kiedyś (hohoho, nie wcześniej jak 7 lat temu) miałem podobny problem. Po jakimś czasie komputer po prostu się wyłączał i trzeba było tak ciągle odpalać. Jak technik przyszedł to posprawdzał jakieś pliki i powiedział że jest to wina zbyt małej pamięci jakiegoś programu (wiesz, odpowiadającego za cały odczyt).
    Nie znam się bardzo na tym, ale moim zdaniem to masz coś z javą. Zależy też czy masz 32 - bitową czy inną jave.
    Najlepiej jakby do cb przyszedł technik i posprawdzał wszystkie pliki czy masz w porządku i czy nie trzeba czasem czegoś zaktualizować czy właśnie naprawić.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.