Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Religie i wiara - dyskusje  (Przeczytany 51213 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hofiko

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    Odp: Religie i wiara - dyskusje
    « Odpowiedź #300 dnia: Stycznia 01, 2012, 15:26:07 »
    Koczownicze plemię żyjące nad Dunajem w czasach Cesarstwa Rzymskiego. Nawet nie w pobliżu terenów dzisiejszej Polski.

PS. Widzę że robisz freestyle - nie wiesz o czym rozmawiają, ale się wpieprzysz i pospamujesz, co nie? :)

EDIT: Poczytałem o Sarmatach na Wiki. W angielskiej wersji nie ma słowa nawet o tym, że Słowianie i Sarmaci mogą być pokrewni etnicznie. Nawet w artykule angielskim o sarmatyzmie (bardzo obszernym), mit o związku tych dwóch nacji jest przedstawiony jako bajeczka zainspirowana dziełami Herodota.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 01, 2012, 15:38:59 wysłana przez Hofiko »
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #301 dnia: Stycznia 01, 2012, 15:28:33 »
    Akurat gościu który nie dostrzega różnic pomiędzy Allachem, Jahwe i bogiem chrześcijańskim nie powinien kogoś od ciężko kapujących wyzywać.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Michał Warszawiak

• Użytkownik
    • Piwa: -8
    • 4pp_XW_KprGr_WarszawiaK
    « Odpowiedź #302 dnia: Stycznia 01, 2012, 15:39:18 »
    Hofiko wypchaj się moim zdaniem te wasz ateizm jest tylko dla szpanu .
    Takie pytanie dla ciebie Hofiko byłeś chrzczony uczestniczyłeś w 1 komunii ?
    Ten mój kolega co nie wierzy właśnie był chrzczony i uczestniczył w 1 komunii .
    Ten wasz ateizm to tylko taka moda .

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #303 dnia: Stycznia 01, 2012, 15:44:13 »
    Oczywiście że jestem ochrzczony, a także byłem u komunii. Według ciebie kąpiel w słonej wodzie i zjedzenie bezsmakowego chlebka wiąże mnie do śmierci z wymyślonym przyjacielem chrześcijan? Mam gdzieś, że przyjąłem sakramenty, nic dla mnie nie znaczą. Aha, i to o modzie na ateizm.... Z krzesła spadłem. ;) To my podajemy argumenty, a wy tylko napieprzacie sloganami, frazesami, i chybionymi przykładami. Nasz brak wiary wynika z myślenia i przekonań, wasza wiara - z przyzwyczajenia. I kto tu podąża za modą...?
    Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości - Jarosław Kaczyński

Offline Michał Warszawiak

• Użytkownik
    • Piwa: -8
    • 4pp_XW_KprGr_WarszawiaK
    « Odpowiedź #304 dnia: Stycznia 01, 2012, 15:47:02 »
    Wiara na tym polega że się w to wierzy ty jej nie masz .

Offline Hofiko

• Użytkownik
    « Odpowiedź #305 dnia: Stycznia 01, 2012, 15:50:14 »
    Wiara na tym polega że się w to wierzy ty jej nie masz .

Naturalnie że znam.... Za dzieciaka byłem głęboko wierzący. Ale dodam w tajemnicy, że wierzyłem też wtedy w Supermana, duchy i świętego Mikołaja. Potem z tego wyrosłem, i zostałem wesołym bezbożnikiem, i mogę sobie spokojnie patrzeć jak fanatycy tacy jak ty dostają piany na widok mojej niewiary. :-)

DOWN: Owned. ;)

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #306 dnia: Stycznia 01, 2012, 15:51:25 »
    To nie zmienia faktu że od 500+ roku (może wcześniej) do 1900 była moda na chrześcijaństwo.(Przymuszana moda.)
    (click to show/hide)

Offline kamilos44

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #307 dnia: Stycznia 01, 2012, 15:55:06 »
    Uspokójcie się bo dyskusja się przerodziła w niewiadomo co. Człowieku ty myślisz, że ja wierzę w pochodzenie Polaków od Sarmatów?? No cóż nauka czytania jest w podstawówce. Ja do was, ateistów nic nie mam.
    Kto nie dostrzega różnic między Allahem, Jahwe a Trójcą Świętą??

500+ ???
    Oficjalny chrzest Polski 966
    Soy un madridista y tengo una alma blanca
    Hala Madrid

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #308 dnia: Stycznia 01, 2012, 15:57:45 »
    Ale od ok 300-500 zaczęło się rozchodzić po europie :)
    (click to show/hide)

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #309 dnia: Stycznia 01, 2012, 15:59:30 »
    Widzę, że poziom dyskusji zszybował nam już grupo poniżej poziomu akceptowalnego na tym forum... Temat zamykam do czasu ostygnięcia niektórych gorących głów.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #310 dnia: Stycznia 02, 2012, 19:36:26 »
    Zaglądam pierwszy raz od kilku dni na forum i już mam ubaw prawie tak samo dobry jak w nowy rok. xD

Najpierw jakiś troll próbuje swoją trollerską gadką sprowokować was do kłótni pisząc gramatyczne i stylistyczne bazgroły o "polsce katolickiej od 966 roku" (tym bardziej ciekawe, że nawet w XV wieku niszczono na terenach KP chrześcijańskie kaplice), później zaczyna się jazda o Sarmatów, jakieś banały o książce księdza, który logicznie próbuje udowodnić istnienie boga (w sumie ciekawa teoria, jak można udowodnić LOGICZNIE istnienie bytu w który się WIERZY?). Jednym zdaniem. Rzeczywiście dyskusji na ostatnich 4 stronach tematu tyle co kot napłakał i nie dziwię się, że Luca zamknął temat. ;D