Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rekrutacja  (Przeczytany 2010 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline LeperMessiah

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • Como estais amigos ?
    Rekrutacja
    « dnia: Sierpnia 08, 2012, 15:23:52 »
    Czy u was też występuje rekrutacja NIE rekrutów ? Otóż z wioską Zagush wbiłem sobie dobre stosunki i widzę, że w drużynie mam kilkanaście harcowników zamiast współpl. I takie pytanie : czy jak wbije te stosunki naprawdę wysoko to czy bd mógł rekrutować od razu jeźdźców bądź lansjerów ?
    Terror, terror leci przez wieś. Ścigani czy ścigający? Szaleni i okrutni z wściekłości czy ze strachu? Przelecą,
    nie wstrzymując koni? Czy też rozjarzy się za chwilę noc ogniem gorejących strzech?
    Cicho, cicho, dzieci...
    Mamo, czy to demony? Czy to Dziki Gon? Zmory z piekła rodem? Mamo, mamo!
    Cicho, cicho, dzieci. To nie demony, nie diabły...
    Gorzej.
    To ludzie

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: Rekrutacja
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 08, 2012, 16:55:22 »
    Zwiększone stosunki z wioską dają lepszych rekrutów oraz większą ich ilość. Nie wiem jak to będzie, gdy będziesz miał na max, ale ja mając 92 z Chide raz wyrekrutowałem kuszników Swadiańskich

Offline LeperMessiah

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • Como estais amigos ?
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 08, 2012, 17:05:27 »
    A czy zasobność wioski jest istotna ?
    Terror, terror leci przez wieś. Ścigani czy ścigający? Szaleni i okrutni z wściekłości czy ze strachu? Przelecą,
    nie wstrzymując koni? Czy też rozjarzy się za chwilę noc ogniem gorejących strzech?
    Cicho, cicho, dzieci...
    Mamo, czy to demony? Czy to Dziki Gon? Zmory z piekła rodem? Mamo, mamo!
    Cicho, cicho, dzieci. To nie demony, nie diabły...
    Gorzej.
    To ludzie

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 08, 2012, 17:17:15 »
    Całkiem możliwe, aczkolwiek nie zaszkodzi :]

Offline odek350

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Jakiś problem?!
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 26, 2012, 17:11:15 »
    mi nigdy nie rekrutowali się wyżej niż 2 poziom na kodach miałem 99 relacji i też nie rekrutowałem lepszych
    „Nigdy w dziejach wojen tak liczni nie zawdzięczali tak wiele tak nielicznym.”-Winston Churchill

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 26, 2012, 19:49:43 »
    To dlatego, że wyższy tier ma tylko 10% szansy(Czyli na elitę 10/10/10/10/10), i wymaga 10 punktów relacji na tier.

Offline Eryk1983S

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 01, 2013, 13:52:13 »
    A można bez mieszania języków i wrzucania niezrozumiałych słów? Chodzi o "tier" konkretnie. Nawet jeśli ktoś ma angielską wersję, to jednak wypada przetłumaczyc. Jeszcze gorzej, jak to słowo nawet się w wersji angielskiej nie pojawia, a jest terminem z algorytmu gry. Sorry, ale tam naprawdę mało kto grzebie.

Uprzedzę odpowiedź: Link

Offline Gryzli96

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 21, 2013, 12:38:40 »
    Z tego co wiem to na każde 10 punków stosunków otrzymujemy jakiś procent szans na "dużą rekrutacje" czyli zwiększona ilość wojsk rekrutowanych lub ich jakość.
    Mi osobiście zdażało się zrekrutować 12 swadiańskich rycerzy, 60 swad. bojówkarzy czy 30 sw. piechurów w wiosce w której stosunki miałem ok. 100

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 21, 2013, 14:45:38 »
    Z tego co wiem to na każde 10 punków stosunków otrzymujemy jakiś procent szans na "dużą rekrutacje" czyli zwiększona ilość wojsk rekrutowanych lub ich jakość.
    Mi osobiście zdażało się zrekrutować 12 swadiańskich rycerzy, 60 swad. bojówkarzy czy 30 sw. piechurów w wiosce w której stosunki miałem ok. 100
    6+relacja z wioską/2+(modyfikatory związane z honorem renomą itd. - mody)

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #9 dnia: Lutego 06, 2013, 17:41:10 »
    Od zasobności wiosek i stosunków z nią zależy to ilu rekrutów się trafi, a o ich poziomie wyszkolenia tylko relacje. Mając maksymalne 100 z wioską Iquabyl mogłem rekrutować po 30/35 na raz, w czym zawsze trafiało się kilku Kawalerzystów lub Łuczników.