Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem z telewizorem 3D  (Przeczytany 6774 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Problem z telewizorem 3D
    « dnia: Sierpnia 07, 2012, 16:20:37 »
    Kupiłem ostatnio telewizor LG 41' Cinema 3D (model- LG 50PW450-ZA) i mam problem z wyświetlaniem obrazu 3D. Jaki filmik w 3D bym nie pobrał to i tak nie widzę efektu 3D jaki widziałem w sklepie;/. Oczywiście posiadam okulary do tego LG.  Jakich to filmów trzeba szukać i na co zwracać uwagę?

Offline ThePlayBackPL

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Komentarze sztuką manipulacji, niektóre dominacji.
    Odp: Problem z telewizorem 3D
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 07, 2012, 16:41:49 »
    Pobierasz filmy? Przykro ja nie pomogę. Nie popieram piractwa, chodź znam jeden sposób :)

Kup film 3D w sklepie :)) A wtedy Ci pomoge.

Offline Kompiotronik

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Salus rei reipublicae suprema lex esto!
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 07, 2012, 18:44:18 »
    Nie wszystkie pobrane filmy muszą być nielegalne, Michał, upewnij się, że te filmy, które masz na monitorze nie-3D (np. w kompie) wyglądają tak:
    (click to show/hide)
    tzn. dwa obrazy obok siebie, tylko takie zadziałają na telewizorze 3D.

"Machasz waść tą szabelką jak cepem! Ten cios jeno u pachołków trybunalskich w modzie! A ten kurlandzki dobry do psów odganiania!" - H.Sienkiewicz "Potop"
    Salus rei reipublicae suprema lex esto!

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 07, 2012, 22:04:04 »
    Pobierasz filmy? Przykro ja nie pomogę. Nie popieram piractwa, chodź znam jeden sposób :)

Kup film 3D w sklepie :)) A wtedy Ci pomoge.
    Zanim kupię albo wypożyczę film 3D chcę się upewnić, że to działa. Mówiłem o pobieraniu animacji demonstracyjnych w 3D

Kompiotronik
    Wyglądają w ten sposób. Po odpaleniu filmiku w opcjach odpalam 3D i łączy mi to w jeden trochę podwójny obraz. Mimo to po założeniu okularów nie widać żadnej różnicy.

Offline Kompiotronik

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Salus rei reipublicae suprema lex esto!
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 08, 2012, 09:33:14 »
    Jeśli tak, wystarczy włączyć okulary :D tzn kliknąć przycisk na okularach, ew sprawdź czy okulary mają sprawną baterię, a jeśli nie to wystarczy zamienić
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 08, 2012, 09:36:47 wysłana przez Kompiotronik »

"Machasz waść tą szabelką jak cepem! Ten cios jeno u pachołków trybunalskich w modzie! A ten kurlandzki dobry do psów odganiania!" - H.Sienkiewicz "Potop"
    Salus rei reipublicae suprema lex esto!

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 08, 2012, 15:50:21 »
    Te okulary nie mają żadnych baterii:D. One są identyczne jak te w kinie 3D. Uprzedzając kolejnego posta. Tak to właśnie takie okulary potrzeba do LG.

Offline Raddeo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Jeśli zdrajca, więc na szubienicę!"
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 08, 2012, 20:18:02 »
    Próbowałeś na innych filmach? Siedzisz na wprost telewizora w odpowiedniej odległości? Jeśli siedzisz pod zbyt dużym kątem, to efektu może nie być. Spróbuj w trybie 3D wcisnąć przycisk od QuickMenu na pilocie (masz taki pilot?), po czym wejdź w ustawienia 3D i spróbuj pobawić się opcjami, szczególnie tą, w której możesz wybrać miedzy trybami lewy-prawy i prawy-lewy (nie mam pod ręką telewizora, więc dokładnie nie pamiętam nazw). Ostatecznie spytaj znajomych, czy oni widzą 3D. Może należysz do kilku procent ludzi, na których to nie działa :)
    "Nasz malarz Orłowski -
    Przerwała Telimena - miał gust Soplicowski.
    (Trzeba wiedzieć, że to jest Sopliców choroba,
    Że im oprócz Ojczyzny nic się nie podoba)."
                  ~ Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz"

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 09, 2012, 23:47:54 »
    1.Próbowałeś na innych filmach?  2.Siedzisz na wprost telewizora w odpowiedniej odległości? Jeśli siedzisz pod zbyt dużym kątem, to efektu może nie być. 3.Spróbuj w trybie 3D wcisnąć przycisk od QuickMenu na pilocie (masz taki pilot?), po czym wejdź w ustawienia 3D i spróbuj pobawić się opcjami, szczególnie tą, w której możesz wybrać miedzy trybami lewy-prawy i prawy-lewy (nie mam pod ręką telewizora, więc dokładnie nie pamiętam nazw).  4.Ostatecznie spytaj znajomych, czy oni widzą 3D. Może należysz do kilku procent ludzi, na których to nie działa :)
    1.  Nie dość, że na wszystkich możliwych "typach" 3D to samych side-by-side animacji pobrałem chyba z 6.
    2. Pozycja względem telewizora nie robi żadnej różnicy a kanapa stoi ok 2,5m na wprost od telewizora. Po za tym ta seria telewizorów reklamuje się właśnie tym, że obraz 3D nie psuje się gdy patrzy się pod różnymi kątami.
    3. Mam dokładnie takiego pilota. Bawiłem się chyba wszystkimi możliwymi opcjami 3D;d. Opcja lewy-prawy i prawy-lewy niewiele zmienia.
    4. Nie widzę nic ja, moja dziewczyna ani współlokator. Poza tym okulary kupowałem z dziewczyną i oboje w sklepie widzieliśmy efekt 3D.

Najgorsze w tym wszystkim jest to, że na razie nie bardzo mam jak jechać do sklepu, w którym kupiłem telewizor;/.

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 10, 2012, 22:38:20 »
    zadzwoń do jakiegoś biura technicznego itd. Na papierach (instrukcje, książeczki różne) są takie numery. Warto skorzystać, bo może się okazać że chodzi o jakąś pierdołe.
    Sława!