Chyba czas na krótkie podsumowanie pierwszej kolejki turnieju prawda ?
Cóż, wyniki meczów z udziałem Polskich drużyn nie zaskoczyły, może z wyjątkiem PE, które niespodziewanie zostało ograne przez drużynę Amerykanów. Nie zawiodło WSC, które rozgromiło drużynę z Izraelu 15:1 i mimo dość trudnej grupy dało sobie szansę na wyjście z niej. Dobry mecz z Holedrami zagrała też niedoceniana zapewne drużyna drugiego składu Trinity z rodzynkiem z Wolfpacku pokonując rywali 12:4. Na pewno wszystkich zaskoczył team x5 Party, który urwał drużynie Nubijokiego aż 6 rund, co mogłoby wskazywać na to, że mecz był bardzo wyrównany, a nie zapominajmy o tym, że drużyna Francuzów to w większości Mistrzowie Świata 2012. Natomiast PE przegrało z całkowicie nieznaną ( przynajmniej przeze mnie ) piątką z USA 11:5, z tego co słyszałem i co mogłem zauważyć po Screensotach fatalnie poszedł im Szturm na Port, który przegrali 8:0, i mimo wygrania następnego spawna 4:0, przegrali ponownie na ostatnim 3:1. Liczymy jednak, że Orły podniosą się po tej porażce i wyjdą z grupy ;). I na koniec ekipa Kingdom of Heaven, która raczej zgodnie z przewidywaniami przegrała z BaldRiders 14:2. Dobrze jednak chłopaki, że mimo znacznej przewagi umiejętności Szwedów, urwaliście im 2 rundy i na Szturmie na Port walczyliście :).
Na dzień dzisiejszy, jeśli chodzi o Polaków, awans może mieć właściwie zapewniona niestety tylko drużyna Trebron FanClubu i ewentualnie WSC, które mimo trudnej grupy ma szansę na wyjście z niej. Został nam jeszcze jeden mecz Polskiej drużyny w pierwszej kolejce, mianowicie IPLu, ale tu z całym szacunkiem dla rycerzy, nie spodziewajmy się cudów.
Życzę powodzenia w kolejnych rundach wszystkim Polskim ekipom !