Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zadanie: porozmawiaj ze szpiegiem  (Przeczytany 12024 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline yaey

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Zadanie: porozmawiaj ze szpiegiem
    « Odpowiedź #15 dnia: Października 01, 2008, 23:08:28 »
    Jej, Arcylisz, zestresowałeś mnie. No i teraz, mimo lęków, jeszcze podyskutuję w tym temacie, bo dalej coś jest dla mnie niejasne. Dostałem znowu zadanie ze szpiegiem, tym razem nawet wyszedłem od razu drzwiami z zamku do miasta, i przepytałem wszystkich mieszkańców (kobiety i mężczyzn) "Jak im się żyje?". No i wszyscy, bez wyjątku, są "wdzięczni za to co mają". Zrobiłem to co najmniej dziesięciokrotnie, każdego. No i nic.

Może ktoś porobi screeny jak dostanie jeszcze te zadanie? Wtedy uwierzę. xD

Edit:
    A póki co ponownie poddaję ten quest, być może jest dla was prosty, ale jak się z godzinę zagaduję napotkanego mieszczanina, to po prostu szkoda tak tracić czas.
    « Ostatnia zmiana: Października 01, 2008, 23:55:00 wysłana przez yaey »

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    « Odpowiedź #16 dnia: Października 02, 2008, 02:00:01 »
    I znowuż mylisz questy. Teraz mówisz o tym, gdzie musisz odebrać od szpiega informację i dostarczyć je zleceniodawcy, patrz lord. W takim wypadku szpieg nie znajduje się w mieście, w którym obecnie przebywasz. Wchodzisz do dziennika zadań i tam spędzając chwilę na czytaniu treści zadania dochodzisz w którym mieście się on znajduje. Jedziesz tam, wchodzisz do miasta, rozmawiasz z szpiegiem, następuje update questu i wracasz do lorda.

Coś mi się wydaje, że za pisanie tego setny raz dostanę warna. Choć o Wielki Adminie bierz pod uwagę, że kolega nie do końca rozumie moje tłumaczenia. Wiem, jestem do niczego   ]:>
    °°° Gras Porasta Mury Mego Miasta, Nielegalna Plantacja Zielonego Chwasta °°°

" Una mors est tragoedia, milia sunt numeratio. " Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili

Offline mielonka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Października 02, 2008, 10:43:43 »
    Arathorn - może i setny raz piszesz, jednak nie do rozwinąłeś wątku do końca. Bo zanim sie pożegnamy z lordem, który nam zleci tego questa, należałoby spytać się o słowo-klucz, dzięki któremu poznamy naszego szpiega. Bo średnio ciekawe jest zagadywanie na wszystkie możliwe sposoby każdej osoby we wrogim mieście. Na wszelki wypadek też dodam, ze szpieg pojawia się tylko w dzień - w nocy na ulicach mieszkańców sie raczej nie spotka.

Yaey: nie wiem, czy grasz na spolszczeniu, czy też nie. Jeśli nie grasz, to może zainstalowanie go byłoby dobrym rozwiązaniem, bo coś widze, ze masz problemy ze zrozumieniem questów, które Ci dają lordowie.
    Jeśli mimo wszystko masz już to spolszczenie, to poszukaj na forum, bo TEN SAM temat był wałkowany już bardzo dogłębnie - więc nie potrzeba nowych tematów zakładać.

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    « Odpowiedź #18 dnia: Października 02, 2008, 17:29:39 »
    O umówionym haśle nie wspomniałem. Zawsze było takie same i nawet nie brałem pod uwagę tego, że ktoś może jeszcze o tym nie wiedzieć.

" Una mors est tragoedia, milia sunt numeratio. " Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili

Offline yaey

• Użytkownik
    « Odpowiedź #19 dnia: Października 02, 2008, 20:17:06 »
    Forum nie jest obszerne, myślałem, że dział pomocy i rozmów ogólnych przeczytałem w większości. Ten temat dotyczy konkretnego zadania, tak jak w temacie, jeśli są inne tematy, na podobny temat, zakładam, że moderator ma możliwość ich połączenia, w jeden.

Co do zadania. Nie zauważyłem żadnego tekstu o haśle. Być może rzeczywiście mylą mi się questy, albo pomyliłem miasta. Mam spolszczenie, zauważyłbym przecież dostępne opcje, jeśli jeszcze raz dostanę quest, to sobie poscreenuję. To co się zgadzało, to że czas przyspieszał, po wyjściu z miasta.

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    « Odpowiedź #20 dnia: Października 02, 2008, 23:22:42 »
    W takim razie mowa o zadaniu gdzie masz wrócić z dwoma ogłuszonymi ludźmi. Jak do ściany :)

Offline mielonka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Października 03, 2008, 17:17:33 »
    O umówionym haśle nie wspomniałem. Zawsze było takie same i nawet nie brałem pod uwagę tego, że ktoś może jeszcze o tym nie wiedzieć.

Może miałeś takie wyjątkowe szczęście, ze zawsze porozumiewałeś się ze szpiegiem we wrogim mieście takim samym hasłem.
    Z kolei mojej postaci trafiają sie różne hasła: "przyjaciel, mojego przyjaciela", "I'm selling the finest Khergit tapeteries" itp...

Yaey: Wspominając o "przyspieszającym" czasie masz zadanie niewymagające hasła. Jeśli nie potrafisz tego znaleźć na forum, to zajrzyj na strone gry - przed chwilą sprawdzałem i są tam opisy na czym polega dane zadanie.
    Poza tym pokombinuj. Gwarantuje, ze będziesz mieć większą satysfakcje, kiedy do czegoś dojdziesz sam, bez pytania na forum

Offline Nestorius

• Użytkownik
    • "Kto buców nie tłuce, ten sam jest bucem"
    « Odpowiedź #22 dnia: Października 06, 2008, 11:58:55 »
    Ja ze swojej strony mam pytanie dotyczące kwesti JAK NIEZAUWAZONYM podejsc pod wraży zamek; rozumiem, że trzeba to robić nocą, niemniej ilekroć próbowałem, zawsze mój oddział był rozpoznawany. Udało mi się dopiero, kiedy poszedłem sam (straciwszy uprzednio wojów w potyczce). Stąd pytanie - czy jest możliwość czasowego pozostawienia kompanii , tak żeby rzeczywiscie niezauwazalnie wykonac jakas misje ? Z góry Bóg zapłać...

Offline mielonka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Października 06, 2008, 12:33:23 »
    Chyba jedynym wyjściem jest pozostawienie jej we własnej twierdzy, lub mieście - jeśli takowe posiadamy na własność. Czy jest możliwość pozostawienia drużyny samej sobie - nie wiem. Choć nie wydaje mi się. Choć moge sie mylić.

Offline Kowal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Października 06, 2008, 14:56:06 »
    A czy nie było przypadkiem możliwości pozostawienia armii na mapie pod wodzą jednego z bohaterów ?
    O ile dobrze pamiętam taka możliwość była nawet w starszych wersjach ( z tym, że wtedy powodowało to chyba błędy w grze ).

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    « Odpowiedź #25 dnia: Października 06, 2008, 16:02:18 »
    Jakieś bajki piszesz. Nie ma takiej możliwości.

Offline AdamSBN ( Selorin )

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Października 06, 2008, 16:53:07 »
    ... Za czasów tawerny " four ways " jeszcze była. I o ile dobrze pamiętam można było nakazać npc'owi wyruszyć do owej lokacji by tam czekał. Oczywiście gra wywalała bądź npc gubili się bezpowrotnie.
    *** ANTY ŻAL !!! ***