Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Zadanie: porozmawiaj ze szpiegiem  (Przeczytany 12021 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lkotor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Zadanie: porozmawiaj ze szpiegiem
    « dnia: Sierpnia 07, 2008, 20:14:08 »
    dostałem zadanie : porozmawiaj ze szpiegiem który jest w narra .  jadę tam i nie mogę znaleźć gościa . byłem w gospodzie , łaziłem po mieście i szukałem kogoś innego niż "mieszczanin" ale nie mogę go znaleźć . dojechałem tam pierwszego dnia po otrzymaniu zadania , minęło już dwa tygodnie a gościa wciąż nie mogę wypatrzeć . gdzie go szukać?

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    Odp: Zadanie: porozmawiaj ze szpiegiem
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 07, 2008, 20:24:21 »
    Musisz gadać właśnie z mieszczanami, bo szpieg jest jednym z nich. Musisz do każdego zagadać hasłem i jak któryś odpowie ci inaczej niż w stylu "o co Ci chodzi" to będzie to ten szpieg

Offline lkotor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 07, 2008, 20:25:37 »
    kurczę , po mieście biega jakieś ze 30 chłopa (i baby też :-) ) .... już 15 minut próbuje go znaleźć i nic .... tak doginają że nie wiem już z kim gadałem...
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 07, 2008, 20:56:52 wysłana przez lkotor »

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 08, 2008, 09:22:13 »
    Szpiedzy są raczej inkognito żeby niebyć rozpoznanym przez nikogo (wiadomo wywiad :-)) więc jedynym sposobem żeby go rozpoznać jest zaczepienie Mieszczucha i zagadanie (podanie hasła), właściwy osobnik odpowie odzewem i po sprawie, zasdanie z mordercą  ma to do siebie że  w wissce zbir ten jest znany i wszyscy wiedzą gdzie  sie ukrywa ale boją sie mówić , a zbir trzęsie portkami i dlatego ma ikonkę "nerwowy człowiek"

Offline Glenn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 08, 2008, 12:08:39 »
    kurczę , po mieście biega jakieś ze 30 chłopa (i baby też :-) ) .... już 15 minut próbuje go znaleźć i nic .... tak doginają że nie wiem już z kim gadałem...

grasz na modzie czy w normalną wersję?
    jeśli w normalną to po mieście nie biega 30 osób--postacie się powtarzają po prostu.Trzeba sobie obrać drogę i w końcu się trafi.Nic trudnego.

Offline wercio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 05, 2008, 14:42:18 »
    Szpiedzy są raczej inkognito żeby niebyć rozpoznanym przez nikogo (wiadomo wywiad :-)) więc jedynym sposobem żeby go rozpoznać jest zaczepienie Mieszczucha i zagadanie (podanie hasła), właściwy osobnik odpowie odzewem i po sprawie, zasdanie z mordercą  ma to do siebie że  w wissce zbir ten jest znany i wszyscy wiedzą gdzie  sie ukrywa ale boją sie mówić , a zbir trzęsie portkami i dlatego ma ikonkę "nerwowy człowiek"

Akurat zabójcę łatwo rozpoznać, bo jako jedyny poza nami we wsi jest uzbrojony i nie chodzi tylko stoi gdzieś. Co do szpiega to trzeba niestety chodzić od jednego do drugiego i się pytać. I wydaje mi się, że częściej niewiasty są szpiegami. Przynajmniej z tych misji co brałem udział to same kobiety były.

A ja mam inną poradę. Przestańcie wszyscy pisać to samo, bo odpowiedź na pytanie zadane w temacie jest już w drugim poście i od tego czasu, co i rusz się pojawia ktoś nowy, kto oświeca autora pytania
    « Ostatnia zmiana: Września 05, 2008, 18:36:18 wysłana przez Arcylisz »

Offline yaey

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Września 29, 2008, 17:39:02 »
    Też dostałem te zadanie, niestety minęło już wiele dni od jego wzięcia, i jak pytałem mieszkańców, nie rozpoznałem nikogo podejrzanego. Jest jakiś limit czasowy dla tego questu? Tak sobie myślę, że już pewnie wszystko stracone.

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    « Odpowiedź #7 dnia: Września 29, 2008, 18:17:55 »
    Ręce mi opadają! Wchodząc do miasta zagadaj do pierwszej napotkanej osoby. Jedna z pierwszych osób (2-4) w pobliżu na 95% jest szpiegiem. Jeśli jednak ludzie się już rozeszli to wyjdź i znów wejdź do miasta. Istnieje jeszcze możliwość, iż nie wiesz jak rozmawiać ze szpiegiem. Powodzenia i niech moc będzie z Tobą.
    °°° Gras Porasta Mury Mego Miasta, Nielegalna Plantacja Zielonego Chwasta °°°

" Una mors est tragoedia, milia sunt numeratio. " Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili

Offline yaey

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Września 29, 2008, 21:08:49 »
    Czyli, że po ok. dwóch tygodniach mam jeszcze szansę wypełnić te zadanie? Bo ja sobie odpuściłem, i pojechałem szukać skrzyń ze sprzętem. Znalazłem jedną w Tihr, drugiej, w Rivacheg, nie, mimo, że to takie małe miasto.

W ogóle te zadanie ze szpiegiem to trochę dziwnie brzmi, bo nawet jak znajdę szpiega, zagadam, to jak niby mam go śledzić aż spotka się z kolejnym, i jeszcze na dodatek nie dać się zauważyć..

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    « Odpowiedź #9 dnia: Września 30, 2008, 03:09:42 »
    Czekaj kolego, chyba mylisz dwa questy ze sobą. Jeden polega na rozmowie ze szpiegiem i powrocie do zleceniodawcy, a drugi na śledzeniu szpiega, czekaniu na jego informatora i pojmaniu obydwóch.

" Una mors est tragoedia, milia sunt numeratio. " Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili

Offline yaey

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Października 01, 2008, 15:01:19 »
    Chodzi mi właśnie o quest ze śledzeniem szpiega, by następnie pojmać go i jego informatora. Quest w końcu poddałem, dlatego info przyda mi się, jeśli bym go dostał ponownie.

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    « Odpowiedź #11 dnia: Października 01, 2008, 21:21:15 »
    Śledzisz, czekasz, ogłuszasz (obydwóch) i do lorda. W skrócie.

Offline yaey

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Października 01, 2008, 21:53:56 »
    No ale czekam tak przy szpiegu? Przy nim w mieście? Tak jakby tam zaraz miał przyjść ten drugi?

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    « Odpowiedź #13 dnia: Października 01, 2008, 22:29:28 »
    Nie czekasz w mieście. Po przyjęciu zadania czas nieco przyśpiesza i masz widok na otaczające tereny miasta. Patrzysz uważnie w którą stronę pognał szpieg i czas wraca do stanu normalnego. Następnie podążasz w kierunku wędrówki łachudry pomagając sobie tropami. Docierasz do niego i czekasz w pobliżu ... resztę już znasz.

EDIT :

Jak tak dalej pójdzie, a ilość zadawanych pytań z Twojej strony nie zmaleje to za tydzień opowiem Ci wszystkie mankamenty tej gry. Mimo wszystko jestem zawsze gotowy do pomocy.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Października 01, 2008, 22:30:01 »
    Jej! Wy w dwóch tematach rozmawiacie dokładnie o tym samym!!! Wogóle yaey, szukanie nie boli, można chyba wpisać w wyszukiwarkę odpowiednie hasło i poszukać a nie zasypywać forum kopami pytań, z których na znakomitą większość odpowiedzi są. Jak nie zaczniesz korzystać z wyszukiwarki to będą ostrzeżenia leciały.