Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Microsoft Visual C++ run time error  (Przeczytany 2186 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline slimak123456

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Microsoft Visual C++ run time error
    « dnia: Sierpnia 01, 2012, 15:47:55 »
    Gdy gram mount and blade dzikie pola po kilku bitwach wyrzuca mnie do pulpitu z tym błędem. Dodam że grałem wcześniej w mount and blade i wszystko działało bez zarzutów.
    Moja konfiguracja to:
    Intel core 2 duo cpu e4600 2.40ghz 2.40 ghz
    Pamięć Ram: 2gb ddr2
    Karta graficzna: Nvidia 9500gt 1gb

Offline Dawidous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Microsoft Visual C++ run time error
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 02, 2012, 12:42:46 »
    Jaką masz wielkość bitwy? Sprzętu raczej nie masz za słabego ale pokombinuj z mniejszymi ustawieniami, spróbuj zmienić DirectX albo język. Czy grasz w jakieś mody? Na przykład mi Brytenwalda nie pójdzie bo komp nie wytrzymuje obciążenia, a w Sengoku Jidai muszę grać na naprawdę małych detalach. Reinstal M&B nie pomógł? masz wszystkie patche?
    Próbowałeś przeinstalować Visual C++? Odinstaluj go za pomocą "Dodaj lub usuń programy" po czym zainstaluj ponownie: http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=5555

Offline slimak123456

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Microsoft Visual C++ run time error
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 02, 2012, 14:43:04 »
    Microsoft visual c++ 2005, 2008, 2010 przeinstalowałem nie przyniosło to żadnych skutków. Instalowałem DirectX tez nie pomogło.
    Gram na wielkości bitwy na 150 ludzi, ale myślę że nie w tym rzecz bo gra chodzi bardzo dobrze nie zacina się.
    Zdarza się to najczęściej przy rozpoczęciu bitwy lub gdy przechodzę na jakąś lokacje np. miasto
    Wskaźnik wydajności pokazuje mi 130% więc nie wiem czy to wina ustawień graficznych.
    Zauważyłem że gra pożera wielkie ilości pamięci RAM mianowicie 1.6gb przy dłuższej grze.

@Edit
    Problem rozwiązany pomogło zainstalowanie starszej wersji gry proszę o zamknięcie tematu.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 03, 2012, 20:01:02 wysłana przez slimak123456 »