Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Kłopot z wasalami  (Przeczytany 1380 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline pabl74

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Kłopot z wasalami
    « dnia: Lipca 31, 2012, 19:11:39 »
    Witam od niedawna założyłem swój własny kraj (Królestwo Polskie).Na początku było wszystko dobrze dałem po jednej wiosce moim kompanom,a potem inni lordowie zaczęli się zgłaszać. Myślałem sobie no nic im więcej nas będzie tym będziemy silniejsi.Z wszystkimi miałem dobre relacje(powyżej 30).Każdemu dałem po wiosce.Problem zaczął się gdy od czasu do czasu moje relacje z lordami spadały bez powodu.Proszę o pomoc zanim mój kraj rozpadnie się.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    Odp: Kłopot z wasalami
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 31, 2012, 19:23:16 »
    Tak. Dlatego, jak się zgłaszają lordowie do cb, to miej przynajmniej 2 miasta dla siebie (warto) i trzymaj samych lordów z którymi masz 100 relacji, lub tyle, że jak dasz im lenno to tyle będzie. Tacy nie lekceważą twoich decyzji (chyba że mocno przegniesz, a to co innego). Takich nie trzymaj i nie przyjmuj kompletnie. To największa bzdura jakiej można dokonać w procesie tworzenia królestwa. Taki chciałby wszystko na raz, a i tak zacznie cie za to nienawidzić.
    Albo wczytaj save (o ile masz owego) albo powolutku oskarżaj ich o zdradę.

Aha! Jak lord ma 100 relacji z tobą, to aby się nie buntował potrzebuje przynajmniej 2 lenn (zamku i wsi, bądź miasta i wsi). Samymi wsiami im nie dogodzisz.
    Myślisz że czemu zdradzają w kółko?
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline pabl74

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 31, 2012, 20:09:49 »
    aha wielkie THX

Offline Jan Zamoyski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 03, 2012, 11:31:45 »
    Faktycznie na minusowych relacjach potrafią palić włości swojego królestwa ?
    Ja rozdaje im lenna w zależności od renomy ale zazwyczaj po zamku i wiosce na początek.
    "To mniey boli "

Florian Szary

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 03, 2012, 13:10:14 »
    A ktoś tak napisał? Mi nigdy nie zdarzyło się, by wasal splądrował moją wioskę.

Offline Jan Zamoyski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 04, 2012, 10:38:13 »
    Gdzieś tutaj u kogoś takiego posta widziałem.
    "To mniey boli "

Florian Szary