Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem w grze  (Przeczytany 1524 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aggron

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Problem w grze
    « dnia: Lipca 31, 2012, 18:31:52 »
    Cześć, mam taki problem że raz użyłem TweakMB (potem usunąłem ten program)i coś namieszałem chyba i jest taki problem teraz że np jak mam  bitwę z lordem i wygram tę bitwę i mam okazje albo go wziąć ze sobą albo wypuścić to kiedy wybieram że chcę wypuścić to nie poprawiają się z nim relacje a powinno, tak samo jest przy jednej z pierwszych misji "zbierz 5 żołnierzy" i mam iść do tego kupca tak więc zbieram dokładnie 5 żołnierzy i on mi mówi że to za mało bo aktualnie mam 5 (lol) a powinno zadanie wykonać, usunąłem grę ze Steama tzn ppm na grę i wybrałem "usun zawartość lokalną" i nadodatek skasowałem wszystkie foldery związane z warbandem. Wydaje mi się a raczej na pewno ten problem jest przez TweakMB pamiętam że wszystko tam ustawiłem na 0 (też coś z tymi relacjami) i teraz nie wiem co robić, da się to jakoś cofnąć? Może trzeba znów pobrać program i ustawić domyślne ustawienia?

Edit: Pobrałem tweakmb i od razu wyskoczyły mi domyślne ustawienia gry i nacisnąłem dla pewności żeby zmieniło ustawienia i dalej nic się nie poprawiło ;/
    « Ostatnia zmiana: Lipca 31, 2012, 18:44:40 wysłana przez Aggron »

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Problem w grze
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 31, 2012, 22:22:17 »
    i nadodatek skasowałem wszystkie foldery związane z warbandem.
    Na pewno? Te w "moje dokumenty", "dane aplikacji" i innym czy czymś takim też?

Generalnie to po każdej zapisanej zmianie w tweakMB, ten program robi backup plików... na pewno taki komunikat wyskoczył(trzeba czytać) i w katalogu z WB zrobił się nowy folder z tymi backupowanymi plikami, wystarczyło je przywrócić :)

Offline Aggron

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Problem w grze
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 01, 2012, 11:29:19 »
    włączyłem tweak mb, załadowałem moduł, wcisnąłem "save changes" i w folderze "tweakmb" stworzył mi się plik notatnik o nazwie "ammodebug", mam coś z nim zrobić?

Edit: E:\Gry\Steam\SteamApps\common\mountblade warband\Modules\Native tu stworzył mi się folder "tweakmb backups" w nim są foldery o nazwach dat (czyli kiedy zostały utworzone) i w nich są pliki notatnika które są takie same w E:\Gry\Steam\SteamApps\common\mountblade warband\Modules\Native, tak więc skopiowałem te wszystkie pliki z tego folderu o nazwie daty i wkleiłem jako nowe zamiast tych co były wcześniej ale to nic nie dało ;/, dalej jest problem z tym pierwszym questem ;/

Edit 2: Coś tam porobiłem i teraz po uwolnieniu lorda z lochów polepszają się z nim relacje, wcześniej polepszały się tylko z jego frakcją.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 01, 2012, 14:46:03 wysłana przez Aggron »