Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Eliminacja frakcji - błąd  (Przeczytany 1644 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Linuida

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Eliminacja frakcji - błąd
    « dnia: Lipca 30, 2012, 10:23:04 »
    Witam.

Sułtanat Sarranidzki wyniszczył się wojną; głównie z moimi Khergitami. Został im jeden zamek - Shariz, jak i dwóch Emirów, plus Sułtan Hakim. Okej, emirowie zostali dostarczeni do mojego zamku, podbiłam ostatnie miasto Hakima, tym samym biorąc go również do lochu. I teraz... jak złapię jednego Emira, to ucieka drugi. Złapałam Hakima, wydostał się Atis. Złapałam <cudem!> Atisa, wydostał się bodajże Nuam...
    To jest błąd, czy raczej zamiar twórców gry?

Offline Aggron

• Użytkownik
    Odp: Eliminacja frakcji - błąd
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 30, 2012, 10:47:45 »
    Tak normalnie to frakcja po jakimś czasie powinna przestać istnieć, Shariz to miasto nie zamek, napisałaś że podbiłaś miasto, mam rozumieć że te Shariz?

Offline Linuida

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 30, 2012, 10:51:46 »
    Inaczej... Sułtanat nie ma ani jednego miasta, zamku, wsi. Złapałam wszystkich lordów i Sułtana Hakima. Ale co chwilę mi jeden z lordów ucieka, frakcja nadal istnieje.

Offline Aggron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 30, 2012, 10:55:23 »
    Normalnie w grze po jakimś czasie wszyscy lordowie (w tym przypadku z Sułtanatu) powinni przejść do innych frakcji a król "zniknąć"...chyba wiem o co chodzi...po prostu przetrzymujesz lorda którego masz w więzieniu i on nie może przejść do innej frakcji...

Offline Linuida

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 30, 2012, 10:58:55 »
    Znaczy... Mam ich teraz wypuścić? Najeżdżali mi wsie. :< Jest ich 8+Król. No cóż... Dziękuję za pomoc.

Offline Aggron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 30, 2012, 11:01:10 »
    Zrób save przed wypuszczeniem

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 30, 2012, 15:53:02 »
    Nie wypuszczaj ich! Żeby wyeliminować frakcję musisz odebrać jej wszystkie włości oraz pojmać lordów wraz z królem. Twój problem polega na tym, że gdy łapiesz ostatniego lorda, to jeden z pojmanych Ci ucieka, tak? Jeśli tak, to najlepszym wyjściem będzie wybudowanie Wieży Więziennej w swoim mieście (podejrzewam, że posiadasz ...) i dopiero wtedy wpychanie ich do garnizonu.

Offline Aggron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 30, 2012, 16:20:00 »
    Jakoś ja nie musiałem wsadzać lordów do więzień żeby frakcja została wyeliminowana wystarczyło wszystko im zabrać.

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 31, 2012, 14:47:24 »
    I wyskakiwał Ci komunikat, że frakcja ogłosiła swoją upadłość? Dziwne. U mnie, gdy frakcja straciła swoje lenna, nie rozpadała się (oficjalnie :]). Pojedynczy lordowie stali na mapie i nie ruszali się wcale.

Offline Aggron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 31, 2012, 14:57:21 »
    Tak, gdy podbiłem wszystkie zamki i miasta wrogiej frakcji najpierw lordowie przechodzili do innych frakcji a potem wyskoczył komunikat że "frakcja ogłosiła upadłość" czy jakoś tak.