Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: AI kampani  (Przeczytany 3674 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jan Zamoyski

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    AI kampani
    « dnia: Lipca 28, 2012, 02:45:40 »
    Mam takie pytanko otóż, Na jakim poziomie najczęściej gracie ? miałem wcześniejszą wersje wb (1.10) ale był błąd jakiś i ciągle mi przeskakiwało z dobrej na słabą a po zainstalowaniu najnowszej już się nie ma tego problemu, fakt faktem nie przeszkadza mi to od strony trudności gry bo i tak daje radę utrzymać swoje królestwo lecz irytująca jest rzecz kiedy lordowie co chwile się zdradzają i po krótkim okresie jakaś frakcja upada po 3,4 wojnach.

Wszyscy się naparzają a ja spokojnie kreuje swoje państwo - Niby lepiej dla mnie ale jakoś chaotyczne to bo wszyscy się non stop wyżynają...

Mogę to oczywiście sam sprawdzić na każdym poziomie włączyć grę i czekać... ale wole poznać wasze opinie bo tamto trochę czasochłonne.
    "To mniey boli "

Florian Szary

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: AI kampani
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 28, 2012, 11:22:43 »
    Ja gram na "dobrej".
    Twój problem polega na tym, że Ty nie masz żadnych wojen, a inne frakcje mają je ciągle ze sobą?
    Może to dlatego, że przeskoczyłeś o tak dużą liczbę numerków patchy.

Offline Jan Zamoyski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 28, 2012, 14:55:41 »
    Tzn problem jest taki że za często odbierane są włości innym krajom co chwile oblężenia i zdrady lordów nie wiem może to tylko losowość i jakbym wziął od nowa inaczej by to przebiegało.
    "To mniey boli "

Florian Szary

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 28, 2012, 15:04:53 »
    Też tak mam na dobrym AI. Znaczy, mam tylko pełno zdrad lordów i oskarżeń, a tak to nie ma tragedii.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Jan Zamoyski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 28, 2012, 15:25:01 »
    W takim tempie to calradia stanie się "bez lordziem"

edit: wszystko byłoby ok gdyby trochę wolniej by to przebiegało, ale nie chce na słabszym poziomie grać.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 28, 2012, 15:31:35 wysłana przez Jan Zamoyski »
    "To mniey boli "

Florian Szary

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 28, 2012, 15:50:23 »
    Spoko, nie będzie bezlordzia. U mnie minęły tak 3 lata, i jak na razie tylko 2 łachudry spierniczyły.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Eryk1983S

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 30, 2012, 16:16:19 »
    U mnie za to już dosyc dużo zwiało zdrajców poza Calradię, a mam dzień 1050 +/-. Też się zastanawiałem, czy mogą uciec wszyscy kiedyś i gra będzie nudna. W jakimś innym temacie ktoś wspominał, że wygnani lordowie po pewnym czasie wracają (linka nie podam, bo musiałbym wszystko przekopac na nowo). Nikt jednak nie udowodnił, że ten ktoś ma rację. Sam na własne oczy nie widziałem sytuacji, żeby ktoś wrócił, tzn. nie miałem takiego komunikatu i nie kojarzę, bym zobaczył na mapie kogoś, kto powinien wyjechac (nie pamiętam jednak wszystkich nazwisk, kto uciekł, a kto nie). Warto rozwinąc temat i podzielic się doświadczeniem, czy ktoś widział kiedyś powracającego lorda.

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 30, 2012, 16:36:14 »
    Jako że gram w Warbanda, skupie się na jednym lordzie - Emirze Meriga, co opuścił królestwo. Paru jeszcze zwiało, ale nie pamiętam konkretnych nazwisk. Może kiedyś wróci, a może nie. Zobaczymy.

Offline Eryk1983S

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 30, 2012, 19:52:48 »
    Też mam parę nazwisk, które mi utkwiły w pamięci: szwagier i kilku gnojków, co podskakiwali i szczególnie mnie nie lubią. Na pewno zauważę, jak wrócą.

Offline Jan Zamoyski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 03, 2012, 11:17:22 »
    Ciekawy jestem mąż (grając kobietą) uciekł by po za krainę czy małżeństwo nadal by obowiązywało ?
    "To mniey boli "

Florian Szary

Offline Eryk1983S

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 07, 2012, 19:13:08 »
    Myślę, że tak.

Po pierwsze logika: wyjazd za granicę to jeszcze nie rozwód. Spytaj każdego kumpla z Irlandii ;)

Po drugie doświadczenie z gry: pokrewieństwo tych, co wyjechali, nie zanika. Klikając na krewnych, którzy zostali, otrzymamy informację o ich rodzinie i ten, co wyjechał, nadal będzie tam wymieniony. Nieważne, czy to mąż czy wujek.