Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Honor, jak powiększyć?  (Przeczytany 26096 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    Honor, jak powiększyć?
    « dnia: Sierpnia 06, 2008, 09:07:09 »
    Będe się streszczał, niewiem jakim cudem mój współczynnik honoru jest poniżej zera (-5), nierobiłem nic karygodnego...jak to zmienić np. na +5 i od czego zależy wsp. honoru?

Offline Bohusz

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Templar Knight
    Odp: Honor, jak powiększyć?
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 06, 2008, 09:11:33 »
    Co prawda sam nie wiem jak zwiekszyć współczynnik, ale stracić można go bardzo łatwo chociazby za odmowę przyjęcia okupu za jakiegośc lorda.
    Wtedy honor leci w dół o -1 lub -2

Edit: wykonuj misje króla i lordów podobno dużo zwiększają honor, tak stoi napisane na Taleworlds.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 06, 2008, 09:21:38 wysłana przez Bohusz »
    Bohusz

~Non nobis Domine non nobis sed nomini tuo da gloriam~
    Psalm 115

Offline karol66

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 06, 2008, 10:44:45 »
    Honor mozesz zwiekszyc:
    1. Wypuszczajac zlapanego Lorda
    2. Po wykonaniu misji zabicia zloczyncy odmawiamy przyjecia "krwawych pieniedzy"
    3. Po wykonaniu questa dla Lady nalezy odmowic przyjecia zaplaty - dostaniemy i zaplate i honor :)

Tracisz honor jesli:
    1. Odmowisz przyjecia okupu za lorda
    2. Wykonasz quest polegajacy na poswieceniu jednego ze swoich zolnierzy (wysylasz go z falszywymi informacjami na pewna smierc, spora plama na honorze - tak na ok 10 punktow :) )
    3. Wykonasz quest na wywolanie wojny (spadek o ~5 punktow, dodatkowo ten quest zmienia standingi do WSZYSTKICH lordow z Twojej frakcji - spadaja u tych ktorzy byli przeciwni wojnie i rosna u tych ktorzy byli za wojna).

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 06, 2008, 12:23:05 wysłana przez karol66 »

Offline Pampil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 13, 2008, 12:18:47 »
    No dobra a co daje honor? To chyba tylko taki maly dodatek do gry ktory nic ciekawego nie daje...

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 21, 2008, 01:21:20 »
    Daje satysfakcje ... chyba jedyna możliwość jaką teraz widzę.
    °°° Gras Porasta Mury Mego Miasta, Nielegalna Plantacja Zielonego Chwasta °°°

" Una mors est tragoedia, milia sunt numeratio. " Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili

Offline Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 22, 2008, 16:46:48 »
    ja także nie wiem co daje honor :P
    Honor można zdobyć także wybijając najeźdźców z wioski i nie przyjmując zapłaty heh

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 22, 2008, 16:55:29 »
    Boże... Przecież masz wyżej napisane co daje Ci ten honor. Skoro masz problem z czytaniem, to powtórzę, że daje tylko i wyłącznie satysfakcję, więc o nie wiadomo jakich bonusach nie masz co marzyć. (masz tak dobry humor, że do każdego postu dajesz "hehe" ?? Trochę to głupie jest, no i staraj się pisać bardziej wyczerpujące posty, bo mogą uznać, że odkopujesz tematy w celu nabijania postów. Ja już tak uważam..)
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Października 22, 2008, 22:27:05 »
    widzę że robi się nie przyjemnie . Przeszkadza Ci to w czymś że pisze 'hehe' może masz traumę z dzieciństwa albo coś ?
    A ja się nie pytam co daje honor ! Jeśli sądzisz ze to ja mam problem z czytaniem o sam przeczytaj uważnie.
    Jeśli uważasz ze daje tylko satysfakcje ... wejdź w raporty i w zakładce o morale znajdziesz na dole ostatnie wydarzenia , mogą być to i bitwy i postępowanie w/w . Nie mam pojęcia po jaką cholerę miał bym nabijać posty , nie wiem dla rangi?Czemu napisałem ? Bo tak , widzisz w tym jakiś problem?... trochę się sfrustrowałem czytając Twoją wypowiedź.

Jak nie przestaniecie się wykłocać to będą konsekwencje wyciągnięte. Jak macie sobie coś do wyjaśnienia to po to są prywatne wiadomości
    « Ostatnia zmiana: Października 23, 2008, 19:02:34 wysłana przez Arcylisz »

Offline ARGAIL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 17, 2009, 14:32:13 »
    PAX PAX MIĘDZY CHRZEŚCIJANY !

Dobra, starczy tego. Już sobie nagrabiłeś wystarczająco. Upomniałem Cię już kiedyś, teraz więc otrzymujesz pierwsze ostrzeżenie za spam i necroposting.

Spam i necroposting-hmmmm nie bardzo wiem co to. Ale niech będzie. (to cytat z Krzyżaków)   
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 18, 2009, 12:00:26 wysłana przez ARGAIL »

Offline Jorik

• Komuszek
    • BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 17, 2009, 16:16:00 »
    Moim zdaniem honor zwiększa morale bohaterów (tych co nie lubią plądrować) ale to moje zdanie i nie jest niczym potwierdzone.
    Pryki sprzed Fabryki

Offline ragnar

• BANITA
    • Użytkownik
    • Spragniony Res Moda! Daedalus, jestes wielki!
    « Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 17, 2009, 18:10:25 »
    Gdyby honor nic nie dawal to po co mial by byc zamieszczony w grze? Wedlug mnie to on jest po to aby przylaczalo sie do ciebie wiecej ludzi (np. z wiosek) Ale nie jestem pewien
    Szybki jak Vectra, wypasiony jak Karmen Electra

Offline zue dazy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 17, 2009, 18:16:42 »
    Honor na wioski nie wpływa, ilość ludzi zależy od stosunków z osadą.
    http://zue-dazy.mybrute.com subtelny reflink, prawda?:]

Offline Zandalor08

• Użytkownik
    • Mount&Blade-nie widziałem lepszej gry :)
    « Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 19, 2009, 17:27:55 »
    ja na razie nie jestem pewien ale dzięki temu wątkowi mój honor z -10 wzrósł do +5
    Co?! Jesteśmy otoczeni! Świetnie... możemy atakować z wszystkich stron.

Liczebność w tej grze się liczy, lecz bardziej liczy się gracz niż sama armia.

Offline Avis

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 28, 2009, 21:47:26 »
    Jesli wierzyc instrukcji, to honor zwieksza szanse na zostanie marszalkiem. Poza tym (to juz sprawdzone) jak masz wiekszy honor to niektorzy lordowie (pewnie Ci tez honorowi po prostu) patrza na Ciebie przychylniej, zwieksza sie reputacja w ich oczach np. jak pomozesz innemu lordowi z tej samej frakcji czy przegonisz bandytow ze wsi.

Jeden nie wymieniony sposob na zdobycie honoru: Wykonac quest dla Guild Mastera na zawarcie pokoju i odmowic przyjecia zaplaty. Niby jest to strata 12000 denarow, ale w pozniejszej rozgrywce to przeciez zadne pieniadze.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 01, 2009, 02:37:08 wysłana przez Avis »

Offline MiGu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Marca 09, 2009, 16:25:51 »
    zgadzam sie, ze honor pomaga w relacjach  i innymi lordami sam to zauwazyłem choc do czego naprawde słuzy mozna by sie dowiedziec jakby ktos miał go na poziomie 100 wtedy zmiany w grze byłyby bardziej widoczne. A jesli chodzi o zostanie marszałkiem to wydaje mi sie ze tylko reputacja jest potrzebna zostałem juz nim nie raz a o honor nigdy nie dbałem choc teraz chetnie naklepie 100 i sprawdze co sie zmieni.