Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Woodstock  (Przeczytany 10784 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    Woodstock
    « dnia: Lipca 22, 2012, 14:08:11 »
    Wybiera się ktoś na Woodstock 2012?

Informacje znajdziecie tutaj: http://www.wosp.org.pl/woodstock/woodstock_2012

Ja na pewno pojadę, ponieważ jestem fanem metalu i wystąpi tam jeden z moich ulubionych zespołów - Sabaton.

Moglibyśmy urządzić spotkanie fanów M&B na woodstocku :P ale to tylko taka luźna propozycja :)
    « Ostatnia zmiana: Lipca 27, 2013, 18:29:24 wysłana przez Corleone »
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Woodstock 2012
    « Odpowiedź #1 dnia: Lipca 27, 2012, 23:51:41 »
    Pojechałym ale mnie nie puszczą :D

Offline Bane

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 28, 2012, 00:40:16 »
    Pojechałbym, choćby tylko dla Sabatona, ale raczej bym się tam nie odnalazł. No i mnie nie puszczą dwa osobniki prawnie opiekujące się moją osobą :P .

Offline Cypisek

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 28, 2012, 15:15:47 »
    Nie cierpię Sabatonu który nagrywa patetyczne kawałki  o wojnach czy bezsensownych rzeźniach, cały czas monotonne powtarzenie frazesów typu "lepiej zginąć za ojczyznę niż uciec" blablabla połączone z dudnieniem mającym wywołać ciary na plecach niespełnionych patriotów wolących urodzić się 60 lat temu. Pod względem muzycznym Sabaton jest na kiepskim poziomie, ani wokal ani "łubudubu" nie są nawet średniawe. Na pewno nie pojechalbym też dla samego metalu na który jest od kilku lat ogromny hajp. Po szkołach dresy słuchają rapu za to inni pragnęli się wyróżnić, zwykle idąc w metal. Wszystkie te subkultury i ogarniczanie swoich gustów są żałosne, po kilku latach danej osobie przechodzi tak samo jak było w moim przypadku. Teraz słucham wszystkiego, w każdej muzyce znajdę coś co lubię i coś czego nie cierpię.
    Jeśli już jechać, pojechałbym dla kilku lżejszych, mało znanych rockowych kapel.
    <00:04:22>"Argaleb": czas to ja mogę marnowaćna hejcenie refu, punisher jest zwykłym chłystkiem

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 28, 2012, 15:22:14 »
    To prosze podaj zespoły które ci się podobają. Ocenie je tak samo: Bez sensu, Śpiewają o idotycznych rzeczach i.i.d.

Offline Cypisek

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 28, 2012, 15:32:53 »
    Nie kazałem Ci się przejmować moją oceną, tak samo nie będę się przejmował Twoją.
    Proszę bardzo, moi ulubieni wykonawcy i zespoły, kolejność nie ma znaczenia: Beastie Boys, Guns N' Roses, Rise Against, Snoop Dogg, Carrion, Zucherro, Dave Matthews Band, Maciej Maleńczuk, Blind Guardian. The Offspring, Słoń.
    <00:04:22>"Argaleb": czas to ja mogę marnowaćna hejcenie refu, punisher jest zwykłym chłystkiem

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lipca 29, 2012, 14:28:28 »
    Rodzice to rzeczywiście ciężki orzech do zgryzienia :)

Na szczęście na wszystko są sposoby, trzeba tylko je odnaleźć... najgorszy jest brak pieniędzy :P

@Cypisek: Chyba w ogóle nie znasz Sabatonu, skoro tak się o nim wypowiadasz. Członkowie zespołu wielokrotnie przeznaczali wielkie pieniądze zarobione na swoich koncertach na fundacje pomagające ofiarom wojny i innym poszkodowanym osobom. Mój wujek, który był technikiem wojskowym w Iraku, stracił obie ręce. Gdyby nie te pieniądze, szpital polowy nie mógłby go ocalić.

Szanuję Sabaton nie tylko za to, ale także z tego względu, iż jako jedni z niewielu potrafią DOCENIĆ Polaków i Polskę. Jak wiele zespołów z tych, które wymieniłeś (zagranicznych) wspomina o takich wartościach jak poświęcenie, bohaterstwo, odwaga, miłość do Ojczyzny?

Zrozum człowieku, że Twoi przodkowie polegli, abyś Ty mógł teraz żyć i wypowiadać się na temat Sabatonu i patriotyzmu w taki sposób, w jaki to uczyniłeś kilka postów wyżej. I nie, nie krytykuję Cię, ani w żaden sposób nie próbuję Cię przekonać do swoich racji. Po prostu stwierdzam fakty niezaprzeczalne.

Poza tym Sabaton nie śpiewa tylko i wyłącznie o wojnach. Ich pierwsza płyta Fist for Fight w ogóle nie zawierała żadnego utworu związanego z wojną. Podobnie jak wydany kilka lat później Metalizer.
    Szanuj przeszłość, nigdy nie wiesz, jak może na Ciebie wpłynąć! :)
    Ulubiony cytat?

HK-47!

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #7 dnia: Lipca 29, 2012, 14:32:41 »
    Doceniają Polskę i Polaków poprzez śpiewanie o paleniu krzyży, Wehrmachcie i Armii Czerwonej. Seems legit.

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #8 dnia: Lipca 29, 2012, 16:32:28 »
    Sabaton to disco polo wśród innych utworów tego typu. Każdy kawałek na jedno kopyto no i wszystko to co napisał wcześniej Cypisek. Można ich posłuchać ale ja mogę strawić tylko i wyłącznie utwór Primo Victoria. Reszta to zwykły chłam, nie różniący się od siebie.

A jeśli chodzi o Woodstock, to powiedziałbym coś na ten temat, ale nie chce nikogo obrażać :)
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline Cypisek

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Lipca 30, 2012, 17:12:40 »
    Szanuję Sabaton nie tylko za to, ale także z tego względu, iż jako jedni z niewielu potrafią DOCENIĆ Polaków i Polskę
    Nasz naród ma kompleks mniejszości. Mnie niezbyt obchodzi co kto powie jaki jestem, ważne żebyśmy sami potrafili siebie docenić. Żałosne są podniedy gdy ktoś z zagranicy powie "Polacy są tacy i tacy".
    Jak wiele zespołów z tych, które wymieniłeś (zagranicznych) wspomina o takich wartościach jak poświęcenie, bohaterstwo, odwaga, miłość do Ojczyzny?
    Do mnie takie slogany nie trafiają. Nie trzeba kochać tylko swojej ojczyzny, gdyby ludzie się nie dzielili bezsensownie toby ze sobą nie wojowali, trzeba kochać wszystkich i darzyć ich szacunkiem. Wojna to syfiaste przedsięwzięcie które darzę nieskończoną pogardą bo służy ona praktycznie tylko politykom, ścierwo wywołujące wojny czyli przywódcy pokroju Stalina, Busha, Bin Ladena, Husajna, Hitlera to śmiecie godne pognania w najdalsze rejony kosmosu.
    Zrozum człowieku, że Twoi przodkowie polegli, abyś Ty mógł teraz żyć i wypowiadać się na temat Sabatonu i patriotyzmu w taki sposób, w jaki to uczyniłeś kilka postów wyżej. I nie, nie krytykuję Cię, ani w żaden sposób nie próbuję Cię przekonać do swoich racji. Po prostu stwierdzam fakty niezaprzeczalne.
    Gdybyśmy mieli zdrowsze podejście do siebie, nie byłoby wojen. Zamiast gloryfikować zabijanie innych ludzi i kochanie swoich a zarazem nienawidzenie innych powinniśmy dążyć do czegoś innego. Może to utopia ale teksty Sabatonu są dla mnie śmieszne. Za to sama wartość artystyczna ich muzyki jest niezaprzeczalnie denna.

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Lipca 30, 2012, 18:51:17 »
    Nie słuchałem zespołów które podałes bo czasu nie miałem ale o czym mają być piosenki? To samo i to samo i to samo?

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 31, 2012, 19:01:34 »
    Drogi Cypisku!

Wiele prawdy jest w tym, co powiedziałeś. Rozumiem także o co ci chodzi i do czego zmierzasz. Musisz jednak pogodzić się z tym, że świat jest taki a nie inny, i że jedna osoba nie zmieni całego świata, nieważne jak bardzo by tego pragnęła.

Ja również kiedyś chciałem zmienić świat. Prowadziłem akcje charytatywne, brałem udział w wykładach i rozprawach na tematy egzystencjalne. Niestety w pewnym wieku do człowieka dociera, iż po prostu musi się z tym pogodzić i zaakceptować świat takim, jakim jest. Przeszłości nie da się zmienić, ale możemy zmienić przyszłość.

Dlatego po części przyznaję Ci rację, a po części nie.
    Poza tym nie gloryfikuję ani nie popieram wojen lub zabijania ludzi. Po prostu doceniam to w jaki sposób moi przodkowie bronili Ojczyzny.

Każdemu się wydaje, że gdyby miał władzę nad światem umiałby stworzyć "lepszy" świat. A może lepiej nic nie kombinować i zostawić tak jak jest? Myślę, że Stwórca wie od nas lepiej, co zrobił, co zrobi i co będzie w przyszłości.

Aha, jeszcze chciałbym dodać, że 2 sierpnia wystąpi na Dużej Scenie  "Vavamuffin" - polski zespół muzyczny :)

PS: Każdy kto ma ochotę dyskutować ze mną na tematy różnej treści (księgi filozoficzne na coś się przydały :P) proszę pisać PW.
    Uprzedzam jednak, że moje argumenty wywołują u ludzi różne reakcje i często zdarzało się w przeszłości, że niektóre osoby dyskutujące ze mną wpadały w depresje.
    Ulubiony cytat?

HK-47!

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #12 dnia: Lipca 27, 2013, 09:42:34 »
    Dobra smuty, smutami. Brudasy, brudasami. Necroposting, necropostingiem. Ktoś jedzie stąd? Ciekawi mnie :D

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Lipca 27, 2013, 13:09:43 »
    Oczywiście JA jadę :P

Tylko, że Woodstock 2013 nie bardzo pasuje do nazwy tematu, trzeba by to było zmienić :P

Powinno już działać.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 27, 2013, 18:29:45 wysłana przez Corleone »
    Ulubiony cytat?

HK-47!

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Woodstock
    « Odpowiedź #14 dnia: Lipca 28, 2013, 11:44:03 »
    Po prostu wylew postów xD. Na pewno jest sporo tygrysków chętnych na Mazowsze.