Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Czy mod ma zawierać mgłę wojny?

Tak
    Nie

Autor Wątek: Równonoc - stary wątek  (Przeczytany 47298 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Give_me_wood

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Równonoc
    « Odpowiedź #45 dnia: Lipca 21, 2012, 15:01:00 »
    sorry...
    nieporozumienie....
    chodzi mi o questy na dane święto...
     ...ale klimatyczne questy planuje zrobić.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Prußak

• Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #46 dnia: Lipca 21, 2012, 15:08:26 »
    Idź na polowanie na jelenie do lasu z Mieszkiem I, to by było coś!
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Give_me_wood

• Użytkownik
    « Odpowiedź #47 dnia: Lipca 21, 2012, 15:11:27 »
    mogą być polowanie jeśli bd zwierzyna (np model jelenia może być z animacjami konia chyba i się walnie AI na uciekanie jeśli ktoś bd za blisko)
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #48 dnia: Lipca 21, 2012, 15:17:15 »
    No niestety, realia są takie, że łupy trzeba było zgarnąć. Tak więc szkoda czasu na jakieś spalania grodów :)
    Natomiast bonusy na pewno będą. Tak samo jak i minusy od niegodnych zachowań, przeciw woli bogów :)
    Sława!

Offline Give_me_wood

• Użytkownik
    « Odpowiedź #49 dnia: Lipca 21, 2012, 15:18:29 »
    i to jest myśl!
    takiego nastawienia nam trzeba!

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #50 dnia: Lipca 21, 2012, 15:22:37 »
    No niestety, realia są takie, że łupy trzeba było zgarnąć. Tak więc szkoda czasu na jakieś spalania grodów :)
    Natomiast bonusy na pewno będą. Tak samo jak i minusy od niegodnych zachowań, przeciw woli bogów :)

Któż byłby takim głupcem by sprzeciwić się Bogom... :P
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline kaktus_PL1

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #51 dnia: Lipca 21, 2012, 15:26:24 »
    JA! Mam nadzieje że bogowie ześlą za kare coś fajnego piorunki albo może zaraze.

Offline Prußak

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #52 dnia: Lipca 21, 2012, 15:35:13 »
    Aktualizacja pierwszego posta.
    Dodano nowe sygnaturki (od Hallera) i dwa screeny z wczoraj i jeden dzisiaj.
    O to i on:
    Posąg przedstawia najważniejszego słowiańskiego boga, Światowida.
    http://p3d.in/TXUzd
    Model wykonał Toudji
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Vino380

• Użytkownik
    « Odpowiedź #53 dnia: Lipca 21, 2012, 18:34:30 »
    Nasunęło mi się parę pytań i jeśli wolno to zapytam.
    1) Jak patrze na frakcje jakie mają się znaleźć niby wszystko spoko, ale gdzie Lędzianie?
    2) Czy myśleliście żeby zamiast Polan w dialogach i różnych opisach (a może i na mapie) wybrać nazwę Lachy (jakiej używał nestor), Lechici bądź Lechitae (tak jak kadłubek określał polaków), bądź wreszcie Licicavici (jak określał nas Widukind). Polacy w tamtym okresie nie nazywali się polanami.
    3) Wspominaliście o Bogach i świątyniach oraz o dokładnie odzwierciedlonych niektórych grodach, więc czy będziecie starali się odzwierciedlać też świątynie jak ta z łysicy, Góry Chełmskiej (choć to małe było) czy Ślęży (w wokół której to wszystkie plemiona śląskie były skupione) i czy myśleliście też o tym by nadać tym świątynią jak na owe czasy ważny aspekt administracyjny? Miało by to ciekawy wpływ gdyby już było się tym Wodzem ;)

Offline Give_me_wood

• Użytkownik
    « Odpowiedź #54 dnia: Lipca 21, 2012, 18:44:00 »
    1)nie jestem od tego
    2)nie jestem od tego(ale chyba po porostu polanie)
    3)jestem na nie!
    edit:
    PS: prusak wyłącz ankietę
    « Ostatnia zmiana: Lipca 21, 2012, 18:51:33 wysłana przez Give_me_wood »

Offline Prußak

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #55 dnia: Lipca 21, 2012, 18:59:47 »
    Nasunęło mi się parę pytań i jeśli wolno to zapytam.
    1) Jak patrze na frakcje jakie mają się znaleźć niby wszystko spoko, ale gdzie Lędzianie?
    2) Czy myśleliście żeby zamiast Polan w dialogach i różnych opisach (a może i na mapie) wybrać nazwę Lachy (jakiej używał nestor), Lechici bądź Lechitae (tak jak kadłubek określał polaków), bądź wreszcie Licicavici (jak określał nas Widukind). Polacy w tamtym okresie nie nazywali się polanami.
    3) Wspominaliście o Bogach i świątyniach oraz o dokładnie odzwierciedlonych niektórych grodach, więc czy będziecie starali się odzwierciedlać też świątynie jak ta z łysicy, Góry Chełmskiej (choć to małe było) czy Ślęży (w wokół której to wszystkie plemiona śląskie były skupione) i czy myśleliście też o tym by nadać tym świątynią jak na owe czasy ważny aspekt administracyjny? Miało by to ciekawy wpływ gdyby już było się tym Wodzem ;)

1. Lędzianie prawdopodobnie mogliby się znaleźć, więc na daną chwile nie jestem w stanie odpowiedzieć. Ale pamiętam o nich.
    2. Nie, zostaniemy przy Polanach.
    3. Z tych trzech co wymieniłeś, to górę Ślęże można by było odwzorować i oczywiście świątynia w Jomsborgu. Najpierw jednak, chcemy odwzorować grody w tamtym okresie, bo to prawie 100 % inne budowle, tylko pozostawimy z Native mosty jeśli chodzi o architekture.

Offline Haller

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Ponad gór omglony szczyt...
    « Odpowiedź #56 dnia: Lipca 21, 2012, 19:04:12 »

Z tego co mi wiadomo, Lachowie to po prostu Lędzianie, czyli Słowianie Zachodni zamieszkujący niegdyś tereny dzisiejszego Podkarpacia czy pogranicza Ukrainy. A określenie Lachy było używane przez obcokrajowców (szczególnie tych ze wschodu) w stosunku do Polaków, w czasach późniejszych (tak mi się przynajmniej wydaje)
    "Chwal dzień wieczorem, żonę - gdy spalona,
    Miecz, gdy wypróbowany, dziewicę, gdy za mąż wydana
    Lód - gdy się przeszło, piwo - gdy wypite."

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #57 dnia: Lipca 22, 2012, 00:23:33 »
    bardziej researchowo - może coś się przyda, czy to research historyczny, czy jakieś "technikalia" z moda Wrath of the Norsemen http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?f=306

Offline Prußak

• Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #58 dnia: Lipca 22, 2012, 14:14:12 »
    Kolejne screeny:
    Screen przedstawia cztery gotowe chaty, umiejscowione koło siebie (Make My Day)

(click to show/hide)

Poniżej model bukłaku wykonany przez Toudjiego:
    (click to show/hide)

A także w pierwszym poście zaprezentowaliśmy nowe logo modu wykonane przez Hallera.

Offline Give_me_wood

• Użytkownik
    « Odpowiedź #59 dnia: Lipca 23, 2012, 06:50:30 »
    dzwi za jasne chyba.