Jeśli to wyjdzie uczynicie mnie najszczęśliwszym człowiekiem na ziemi, gdyż od dawna szukałem modów o słowiańszczyźnie (nie tylko do m&b) i serce mnie bolało, ponieważ nic nie moglem znaleźć. Biorąc pod uwagę wcześniejszą wzmiankę o MP mam nadzieję ze to pod Warband? Cóż życzę powodzenia i liczę że zobaczę w grze np. taką siekierkę
Również tak sądzę. Gry lub mody w których można grać przed chrystianizacją Polski są naprawdę ubogie, z tego co się orientuje to jest jeden mod do M&B (niedopracowany) i dwie części gry Polanie. A mod jest na Warbanda. Co do siekierki, ja się nie wypowiadam, zostawiam to Blitzowi.
Ciekawy projekt. Mam pytanie, czy w modzie znajdzie się odrobinę mrocznej aury starosłowiańskich guseł i czarów? Nie mówię tutaj o czarodziejach, ciskających kulami ognia, lecz o delikatnym zabarwieniu klimatu (obecnym w questach, lokacjach, bądź dialogach). W końcu w tamtych czasach miały owe gusła dość duży wpływ na mieszkańców naszych pięknych i obfitych w puszcze i bory ziem. Uważam, że odpowiednio ujęte mogą stać się atutem tego moda. Taka możliwość spotkania wędrownej wiedźmy-pustelniczki, czy też opcja zasięgnięcia porady i wróżby u grodowego astrologa byłaby niezmiernie ciekawa.
Nie byłoby problemu z ich dodaniem, tylko lepiej wszystko jeszcze przemyśleć. Ale bardzo dziękuje za tą propozycje, na pewno ją zapamiętam sobie. Chociaż na początku na pewno będą zawarte posągi Światowida czy Trygława, do których będziemy się mogli pomodlić (jakieś dary dać), przez co dodatnie zwiększą się morale naszej drużyny.
Dodacie nowe odgłosy/okrzyki??
Z okrzyki narazie sobie odpuścimy. Byłby sens, wtedy gra wyglądałaby realistyczniej, jednak pamiętając grę w inny mod i zawarte tam okrzyki, wyglądało to nazbyt komicznie.
Oczywiście soundtrack będzie nowy, dodamy jakąś bardziej klimatyczną muzykę, a że bitwy bardzo często będą się toczyć na terenie zalesiony, postaramy się dodać odgłosy lasu, co też powinno wpłynąć pozytywnie.
Edit: Dodałem również ankietę, czy gra ma zawierać mgłę wojny. Z mapy każdy się zorientuje gdzie co się znajduje, bo nasze tereny nie sposób nie znać. Sami zagłosujcie.